Dagens höjdpunkt.

Kollade nyss igenom bloggen och kom på att jag glömt bort att skriva: "Dagens höjdpunkt" i de senaste inläggen så jag gör väl det nu. Sen är det dags att tänka på refrängen, imorgon är en ny dag, börjar en ny kurs så jag kommer att behöva nya krafter.

Dagens höjdpunkt:

Är riktigt nöjd med hur badrummet blev. Sen har hela helgen varit en höjdpunkt i sig då de var månader sen jag hade en plugg-fri helg!

Badrumslyft!

Idag har vi suttit upp kakeldekoren i badrummet och vilket lyft det blev! Känns som att vi har fått ett helt nytt badrum och jag är så lycklig över att slippa se de fula blommorna på kaklet. =)


Före

(när den förra ägaren bodde här)


Efter
Tänk vilken skillnad nya drapperier och kakeldekor kan göra!

Nu ska vi bara köpa en ny lampa och sen är det nästan som nytt och jag är relativt nöjd, vill bara bli av med de gula porslinet. När lampan är införskaffad kommer badrummet ha kostat oss max 1 000 kr, perfekt för en tunn plånbok. =)

Mer shopping!

Har blivit mycket shopping den här veckan och som fd shopaholic är jag lycklig. =) Orkar inte skriva så mycket så jag visar bara upp mina fynd. Måste bli bättre på att lägga upp bilder.


Min nya "Bibel" den närmsta tiden. Ska varva plugget med lite hundpsykologi med Cesar.


Tröttnade på slask
och skor som läcker så jag införskaffat mig ett par ordentliga och snygga stövlar. Något som tyvärr är välbehövligt här i Göteborg. Upptäckte till min förtjusning att jag fick dem 100 kr billigare då hon precis som jag måste ha kollat på de norska priset, flyt! =)
De är väldigt sköna att gå i, till skillnad från andra stövlar. Något att rekommendera.

Roots gummistövlar inköpta på dna´ för 399 kr.

Tenta, shopping och fest!

Gårdagen var fullspäckad och jag var helt slut när jag väl gick och la mig, men jag hade en underbar dag och kände mig så otroligt levande!

Dagen började med en tenta i neuroanatomi och det kändes som att det gick väldigt bra, svaret kommer om ca 3 veckor. Därefter åkte jag och Susanna ner på stan och åt en god brunch och sen blev det shopping, något som man inte har haft tid med på länge. Vi hittade båda en massa fina fynd, dessutom var det vara saker som jag behövde. Är riktigt stolt över mig själv! =)


Inköpslista:

Kakeldekor från Lagerhaus: 59 kr/st (har bytt så nu har vi bara svarta)
Bild på resultatet kommer när vi är klara. =)

Påsar från Lagerhaus: 19 kr/st (som vi har pant och kartong i, vi är miljömedvetna av oss) =)

Vas från Lagerhaus: 149 kr

Skjortklänning från HM: 249 kr (men den blev gratis för mig eftersom att det var en julklapp från min kära syster, tack)

Strumpbyxor från HM: 79,50 kr

Hårsnoddar från HM: 19,50 kr

Deo LDB (som luktar melon, love) från HM: 19,50 kr

Indiana popcorn och en delicatoboll (min drog) blev min belöning för allt slit. =)


Dessutom hade jag ett presentkort på HM så jag fick 50 kr rabatt. Billig men bra shopping, det gillar jag! =)


Kärlek vid första ögonkastet


Min snygga och sköna skjortklänning. (ostrykt)
Invigde den redan samma kväll tillsammans med strymbyxorna, höga svarta stövlar och min snygga väska. Såå snyggt! Får visa någon dag.


Sen åkte jag in till stan och träffade några av tjejerna i klassen och firade att vi är klara med anatomikursen. Efter det åkte jag till Rock Baren där jag skulle möta upp Johan, Gustaf + 1 men efter att ha stått i kö i säkert en halvtimme tröttnade jag på deras värdelösa system och jag och Johan åkte hem och kollade på OS-finalen i curling som damerna, som ni redan vet, vann! =)

Tentaplugg, igen.

var det dags för lite tentaplugg, igen. Känns inte som att jag gör annat nu för tiden. Men det är ett bra tillfälle att lära sig att tentaplugga på bästa sätt och jag har hunnit prova många olika tekniker. Har lärt mig en hel del om mig själv, bland annat att jag lär mig bra genom att sitta i grupp och diskutera, genom att använda många olika färger när jag antecknar saker samt genom att studera bilder. =)

Nej nu ska jag återgå till studierna efter att ha ätit lunch och kollat på ett avsnitt SATC. Perfekt avkopplnig!

Så här ser det ut hemma hos oss när jag pluggar inför min tenta i neuroanatomi.

Ninnie 14 år!

Idag blir pappas älskade hund Ninnie hela 14 år, grattis! Hon är en helt underbar hund full av energi, alltid redo för att träna och när vi var små tackade hon aldrig nej till att åka snowracer med oss. =) Hon är dessutom så otroligt vacker! Älskar henne så otroligt mycket och det är tråkigt att hon bor så långt borta. Har varit med om mycket tillsammans och har många roliga minnen tillsammans med henne.

Under Ninnies 14 år har hon hunnit med en hel del:
  • Gett liv åt 6 underbara hundar
    Inom agilityn har hon som några meriter:
  • 5:a på SM (individuellt)
  • SM-Guld (lag)
  • 2 Ungdoms SM-Guld (lag)
  • 1 Ungdoms SM-Silver (lag)
  • Tävlat på SM i många år och dessutom varit en av Sveriges bästa agilityhundar i många år!

Underbara Ninnie ute på Hökmossen -03


Sommarjobb!

Nu är allt klart och i sommar kommer jag att jobba 4-5 veckor på Astra! Kommer dock inte vara på min ordinarie avdelning utan där jag jobbade under min sjukskrivning, då de behöver folk. Men det kommer att bli jätteroligt för jag ska jobba samma skift som mamma så det blir jättesmidigt eftersom att jag och Ghia kommer att bo hos henne, mys!

Så första delen av sommaren kommer jag att spendera i Södertälje-trakterna. Ska bli såå roligt och jag ska passa på att umgås med alla mina kära och tjäna pengar. Vad som händer resten av sommaren återstår ännu att se. Men det kommer att bli en spännande sommar vill jag lova, mer berättar jag inte än. ;)

Vårkänslor!

Efter skolan följde Susanna och Malin med mig hem för att plugga på gamla tentor. Men innan det tog vi oss en uppfriskande promenad med Ghia och hämtade Susannas Fysiologibok som hade anlänt till posten. Vilket underbart väder! Solen sken, fåglarna kvittrade och vi fick riktiga vårkänslor! (om man inte tänkte på att det var vitt runt om oss istället för grönt) Även om det är mysigt med en riktig vinter så skulle det inte sitta fel med lite vår nu så man kan hänga undan vinterjackan och njuta av våren. Längtar efter vårkläderna som ligger och väntar på att bli använda igen, pastellfärger. Våren är välkommen!

Vill ha.

Enda sedan jag flyttade hemifrån, dvs 2½ år, har jag spanat in denna lampa och nu har jag bestämt mig att jag SKA ha en. Den skulle verkligen passa in i vardagsrummet. Det enda som tidigare har hindrat mig är 1 200 kr, vilket jag tycker är lite väl dyrt för en lampa, speciellt nu som student. Men har som sagt bestämt mig och när jag har gjort det så blir det så, oftast iaf. Så nu sitter jag och kollar runt på olika sidor och försöker hitta min lampa till ett billigare pris,önska mig lycka till!

Psst. Som vanligt har jag ju beslutsångest och vet inte riktigt vilken färg jag vill ha, några tips?


Godkänd psykologitenta!

Äntligen har jag fått svar på min psykologitenta och jag blev godkänd! =) Är överlycklig och såå stolt. En kurs mindre att tänka på och nu kan jag sälja böckerna och få in lite extra cash, som går till nästa kurs litteratur. hehe Så nu är det fullt fokus på fredagens tenta i neuroanatomi och sen är anatomikursen slut, vilket självklart ska firas! =D

Spa weekend.

Idag bestämde vi att vi ska åka på en mini-spa weekend med en övernattning på hotell och bara skämma bort varandra och njuta. Något som vi båda förtjänar nu när vi har tunga perioder och även inför det som stundar. Nu ska vi bara kolla upp när de finns lediga rum och
någon som kan hjälpa oss med Ghia, längtar!

Foto: Panorama City SPA, Gbg
Där vi troligtvis kommer att spendera våran tid.

Dagens höjdpunkt:

Hade ett samtal med min underbara Johan som gjorde att jag insåg hur lyckligt lottad jag är och fick mig att älska honom ännu mer. ♥

21 februari 2006, Nya Zeeland.

Tänkte bjuda på lite mera berättelser från Nya Zeeland.

21 februari 2006
Vad hände egentligen?


  • Åkte den långa sträckan mellan Haast och Queenstown. Jag, Joel och Frida lärde alla "små grodorna" och Joel sjöng "Schnappi" med tyskorna. Där fick han användning för sitt MVG i tyska. =)
Sen var vi framme i party- och äventyrsstaden Queenstown, där:

  • Jag var med i en tävling där man skulle dricka så mycket vatten som man kunde medans man fick "elchocker". Obehaglig upplevelse men jag kom trea och vann 3 fria drinkar i baren! =)
  • Jag tände eld på en sambuca som jag hade i munnen. Det efter att ha misslyckats på första försöket då jag spottade ut drinken i ansiktet på killen som bjöd. (Vi hade inte tänt på den ännu så no harm.)
  • Jag var med i en bardanstävling. Minns inte hur det slutade men jag vann inte. =)

  • Vi träffade underbara Madde på ett uteställe och ingen av oss visste om att den andra ens var i staden. Glädje!
  • Joel tappade bort sitt pass(!) som tillslut hittades av en av vakterna.
  • Vi festade med en massa underbara människor från hela världen!

Det var bara lite av det som hände för exakt 4 år sedan. Längtar verkligen tillbaka!

Nya Zeeland - 4 år sedan.

För 4 år sedan reste jag runt Nya Zeeland i en månad tillsammans med Joel, min tyska kompis Antonia och en massa andra trevliga människor från olika delar av världen. Kan inte fatta att det redan gått 4 år, snacka om att tiden går fort. Kollade igenom mina bilder och igår (för 4 år sen) så flög vi helikopter över en glaciär, det ni!


Antonia, jag och två andra tjejer som flög med i helikoptern.
Visst är det läckert!


I am because we are!

Har precis kollat på en dokumentär och människorna i Malawi gjord av Madonna. Den var riktigt gripande men också väldigt inspirerande. Den gjorde mig påmind om att uppskatta de små enkla sakerna i livet och att se till andra. Att ett leende kan göra någons dag, kanske till och med rädda ett liv. Att lycka inte kommer med rikedom. Att jag har ansvar för mina handlingar och att dessa påverkar andra även om jag inte vet om det. Att jag kan förändra världen, även genom små handlingar. Att jag är underbar och unik. Att jag kan skratta mig lycklig för att jag kan älska och är älskad.

I am because we are!


Dagens budskap:
Behandla andra så som du själv vill bli behandlad. Du är underbar och unik för att du är precis den du är!

Ny positiv stil.

Har bestämt mig för attt jag ska försöka göra som min kollega alltid brukade påpeka: att se de positiva i de negativa. För att komma igång med det har jag tänkt införa: "Dagens höjdpunkt" där jag måste berätta något positivt som har hänt under dagen, oavsett hur jobbig den än har varit. Sen mår man ju alltid bra av lite nostalgi då och då så jag tänkte slänga in lite positiva berättelser från förr minst en gång i månaden. Ser fram emot det och känner mig positiv just nu. Så positiv är min nya inställning, även om man inte alltid kan vara på topp.

Dagens höjdpunkt:

Fick en nostalgitripp på 4-Gott med Susanna.

Godis!

Efter skolan åkte jag och Susanna förbi godisbutiken 4-Gott där de sägs finnas mycket godis. Ser det när jag åker spårvagn men har aldrig gått in så idag var det dags. Det var mycket godis vill jag lova, närmare bestämt 358 kvm och godis nästan överallt! De hade alla möjliga sorter och jag åkte på en godisnostalgi-resa! Jag som bara skulle ha liite godis handlade ½ kg(!) godis. Det komiska är att varken jag och Johan äter så mycket godis (jag har ätit max 10 st och mår illa) men då har vi så vi klarar oss ett tag. =)


Bara lite av allt godis som fanns.
(Bilden är hämtad från: 4-Gott)

"Back on track".

Känns mycket bättre nu efter ett långt pepp-talk med min underbara Johan! Har dessutom fått mer koll på neuroanatomin nu, Naturkunskap B har gett mig ett bra försprång. Men hade det inte varit för Johan hade jag troligtvis bara suttit och gråtit och tyckt synd om mig själv och inte tagit tag i det jobbiga och sett det ljusa i de hela. Det gör att det känns extra tungt när jag tänker på de som stundar. Som sagt 2010 kommer att bli ett tufft år.

Orklös.

All min energi är nu borta och jag vet inte hur jag ska klara av det här. Känner mig rätt värdelös just nu och det är så mycket på alla plan i mitt liv just nu orkar inte mer. Vill bara sova och vakna upp med massa energi, men istället har jag ont i kroppen och är hjärnan är helt slut. Hur ska detta sluta? Önskar att jag vore ett barn igen så man slapp alla tunga bekymmer. Jag säger som min tyska vän Antonia alltid sa när det var jobbigt: "Wake me up when september ends".

Stolt!

Måste bara få säga att jag är så stolt över mig själv idag! Har tagit tag i de där jobbiga sakerna som jag dragit på så länge nu. Ni vet sånt som egentligen är jättelätt och är klart på någon minut men som alltid är såå jobbiga att ta tag i. Men nu är alla jobbiga mail skickade och jag kan känna mig stolt ett tag, tills nästa sak dyker upp vill säga. ;)

Tacokväll med FSA.

Idag har jag varit på tacokväll med FSA och ätit en massa mat och träffat nya människor, jättetrevligt ! Men jag åt för mycket som vanligt så nu är min lilla mage inte så glad på mig. =( Jag är helt slut men måste plugga liite till innan jag får ta kväll och mysa framför tvn. Nervsystemet here I come!

Tradera vinst!

Budade nyss på Tradera för första gången, och vann! =) Det blev en julklapp/födelsedagspresent till mamma som hon länge har önskat sig: Hugo Boss - Deep Red, 90 ml. Butikspriset är ca 770 kr och jag gav 300 kr inkl. frakt, vilket fynd! =)


Smärta.

Vaknade upp och hade jätteont i ryggen och det har ännu inte släppt. Är asjobbigt. Får be Johan smörja in den med Voltaren och hoppas på att det går över tills imorgon. Annars har dagen bestått av föreläsningar om nervceller och nervsystemet, handlat inför morgondagens tacokväll med FSA, pluggat och kollat på två avsnitt av Sex and the city. Det har blivit min nya avslappningsgrej och det funkar riktigt bra och så har jag något att se fram emot. =)

Nu ska jag plugga en liten stund och sen ska jag kolla på jaktstarten på OS.

Tentan avklarad.

Men jag har ingen som helst aning om hur det gick, känns som att det kan sluta hur som helst eftersom att de kom frågor på den förbannade cellen och nerver, det jag inte kunde. Får väl svar om drygt 2 veckor, ska bli spännande. Hoppas jag blir godkänd!

Sen åkte jag och Susanna och hämtade Ghia och sen gick vi hem till henne så jag fick se hur hon bor. Lägenheten var såå mysig och man skulle kunna tro att det var jag som bodde där. Fick även ny inspiration till våran tavelvägg så nu ska det inhandlas ramar. =) Tack för en jättetrevlig dag!

Underbar sambo!

Igår satt jag och pluggade med några av tjejerna i 6 timmar och var helt slut när vi slutade, kunde knappt tänka alls. Men det gick bra och vi hade jätteroligt samtidigt som vi lärde oss mycket, tack tjejer! Sen åkte jag hem för att fira alla hjärtans dag i förskott eftersom att jag planerat att plugga hela söndagen.

När jag kom hem hade Johan lagat entrecot, pommes med sparris och bea och till det fick jag ugnstekt bröd och guacamole. På bordet stod även ljus och tre stora vackra röda rosor, lyckan var fullbordad! Det var gudomligt gott och det var precis vad jag behövde. Resten av kvällen drack vi gott, spelade Guitar hero med mitt band och kollade vi på Natt på Museet 2, bra film. Det blev en jättelyckad kväll men vi var så trötta att vi stupade i säng innan 11. =)

Avslöjande.

Härmar Vevve och avslöjar en liten "hemlighet" från min högstadietid som jag länge skämdes över: jag var cheerleader på SSKs matcher. Vet inte om jag var så duktig för jag häll inte på så länge, tyckte bara att det var pinsamt. Kommer ihåg att killarna brukade retas med oss i skolan, men de var säkert för att vi var så heta och de inte vågade erkänna det. Är nog inte så pinsamt egentligen, är ju ganska häftigt. Men i den åldern var man ju så känslig och när killarna retades blev det ju pinsamt. Minns att vi hade en yngre vikare som alla andra (förutom jag) tyckte var så snygg och han sa att han gick på matcherna för att se oss, scary!

Men jag passade iaf bra i kläderna med mina pom-poms eller vad tycker ni?


Dancing with tears in my eyes...

Trots att jag klarade tentan, vi ska ha trevliga middagsgäster ikväll och det är helg så känner jag mig allmänt nere. Förstår inte hur det kan komma sig, eller jo men det borde ju bli lite bättre nu. Ibland förstår jag ingenting. Är mycket jobbigt som ligger i luften och väntar. Det kommer nog att bli ett tufft år iaf, inte alls som jag hoppats. Har så många drömmar men de ser ut att gå i tusen bitar. Trodde väl att det skulle bli lättare detta år men som sagt, ser inte ljust ut just nu. Hur länge till ska jag orka hålla skenet uppe? Känner inte att jag kan känna så mycket lycka längre, trots att jag borde det. Men jag dansar vidare medan tårarna ständigt är nära att falla ner för mina kinder. Förr eller senare faller de och då tar det inte stopp.

Godkänd palpationstenta!

Imorse var jag och gjorde det första av tre prov i anatomikursen som var en palpationstenta och jag blev godkänd! =D Men firandet blir inte långvarigt. På måndag ska vi ha den skriftliga delen så i helgen blir det mera plugg för min del.

Ska plugga vidare nu så att jag kan fira lite ikväll!

Uppdatering.

Anatomin har tagit upp i princip all min tid denna vecka, till och med mina drömmar. Har suttit i skolan 8:30 - 17 och sen har jag pluggat någon timme när jag kommit hem också, så jag tycker att jag borde klara palpationstentan på fredag. Sen blir det plugg hela helgen också för på måndag har vi det skriftliga tentan. Men tro inte att jag ska få pusta ut då inte, nej på tisdag börjar nervanatomin somska hålla på i två veckor. *suck*

Väntar fortfarande på svar från psykologi-tentan och det borde komma imorgon för nu har deras tid tagit slut. Är riktigt nyfiken nu! Men nu ska jag inte söva er med mitt pluggsnack mer för idag.

Igår kom Johan hem från Abu Dhabi (Förenta Arab Emiraterna) där han varit sedan i lördags så det var mysigt! Men vi var så sjukt trötta båda två så det blev en lugn och tidig kväll då ingen av oss orkade vara speciellt sociala.

Nej dags att plugga vidare lite inför morgondagens hemstudier och sen blir det sängen för min del.


Här har Johan spenderat helgen, sweet!

Avkoppling.

Efter en dag fylld med sömn, motion och plugg ska jag varva ner i soffan med en kopp te, ostmackor med gurka och några avsnitt av Sex and the City, självklart med Ghia vid min sida!


Ha en trevlig kväll!

Spelkväll.

Tidigt i morse, närmare bestämt 04:30(!), åkte Johan till Abu Dhabi med jobbet och kommer hem på tisdag. Kommer att bli tomt men jag har fullt upp så tiden kommer att gå fort. Har haft dåligt samvete den senaste tiden eftersom att jag inte haft så mycket tid över till Ghia nu när skolan kräver så mycket. Tur att jag har min kära kusin Camilla som hjälper oss med henne! Så imorse tog jag ut henna på en nästan 2 timmar lång promenad i det underbara vintervädret och hon blev överlycklig!

Sen på kvällen kom några av tjejerna i klassen över på en spelkväll som blev grymt lyckad! Vi hade jättetrevligt och stämningen var på topp hela kvällen! =) Men nu är man helt slut för de kom vid 6 och åkte vid 12 så jag och Ghia är helt slut och snart blir det sängen för oss.

Morgondagen ska jag spendera med mina anatomiböcker och sen tar jag ut Ghia när jag behöver ta ett break. God natt och sov så gott!

Plugga anatomi = roligt

När dagens lektioner var slut var vi några som satt kvar och pluggade vidare på anatomin. Det var väldigt givande och vi hade riktigt roligt men vid 5 fick vi nog och bestämde oss för att åka hem och fira fredag! =)


Josefin visar muskler för Malin och Emelie.


Vi undersöker Benjamin Glenn Olsson. =)

 

Nu ska jag spela lite Guitar Hero med Johan.
Ha en trevlig fredag!

 


Arbetsterapeut, mitt blivande yrke.

Har märkt att det är väldigt många som inte vet vad jag utbildar mig till så jag tänkte ge en liten hint om vad en arbetsterapeut gör:

Arbetsterapeuten tränar människor att komma tillbaka till en fungerande vardag efter en sjukdom eller olycka, men också att leva väl med ett medfött funktionshinder.

En arbetsterapeut skräddarsyr behandlingen för varje person. Målet är att patienterna ska klara boende och sin personliga vård, aktiv fritid, lek, skola och arbete så självständigt som möjligt. Man utreder och bedömer vilken behandling, träning eller annat stöd patienterna behöver. Det är vanligt att patienterna kommer till mottagningen, men arbetsterapeuten besöker dem också i hemmet eller på arbetet. Behandlingen kan göras individuellt eller i grupp. Den går ut på att träna, ta till vara och utveckla både fysiska och psykiska funktioner, färdigheter och förmågor.

En arbetsterapeut har arbetsuppgifter som kan påminna om en tränares funktion inom idrotten. Arbetet handlar många gånger om att "coacha" patienten till att klara sitt vardagsliv. Därför är det viktigt att ha förmågan att inspirera andra människor. Det också viktigt att vara intresserad av och ha förmågan att lösa problem. Arbetsterapeuten ska också jobba för att klienten/patienten själv ska vara aktiv och komma på egna lösningar.

Källa: Arbetsförmedlingen för mer information.

Underbara anatomi.

Jag fattar inte att jag säger det här men anatomi är ju jätteroligt och intressant! Känns som att jag fått riktigt bra grepp om den efter dagens studier med tjejerna och gruppundervisningen. Känns helt underbart! Hoppas det håller i sig resten av kursen nu bara men det tror jag. Har nämligen som mål att jag ska bli massör någon gång under utbildningen och då är anatomi a och o.

Anatomi, here we go! =)

Anatomi-plugg, vart tog mitt liv vägen?

Plugg, plugg och åter plugg. Det känns som att man inte gör annat just nu! Den här intensiva anatomikursen håller på att ta kol på mig och min mage har pajjat ihop av stressen, jättekul...NOT! Visst är det intressant men det är såå mycket på sjukt kort tid. Ska återgå till böckerna och försöka lära mig alla dessa muskler med deras ursprung och fästen, på "latin"(!). Önska mig lycka till!


Helgerna i bilder.

Orkar inte skriva något för tillfället så här kommer de senaste helgerna i bilder:

Utbildningshelg med FSA, Stockholm Ghost Walk
2010-01-23

Våran små-galna gudie.


Så här såg de ut innan den 1½ timmes långa Ghost Walken i -10 runt i Gamla Stan.


Här tinar vi upp våra frysna kroppar med lite god mat.


Mmm sorbet!

Vi firad
e Johan i goda vänners sällskap.
2010-01-30

En av kvällens fem rätter. (Mexikansk inspererat tema)


Alla rockade loss innan utgången.

Två riktigt lyckade helger, det ser ut som att 2010 kommer att bli ett bra år iaf!

RSS 2.0