Borta bra men hemma bäst.

Nu är man hemma i Göteborg igen efter en långt och känslofyllt besök i mina gamla hemtrakter. Det blev mycket mat och möten med trevliga människor. Jag hade tydligen varit väldigt snäll i år för jag fick många julklappar och pengar, perfekt för en student! =)

Juldagen spenderades med några ur det gamla gänget från gymnasietiden och det väckte många minnen. Blev en riktigt trevlig kväll och jag kom inte i säng förrän vid halv 8 på morgonen! =)

Till hemresan hade vi hittat billiga biljetter för 138 kr men det skulle ta 5½ timmar vilket vi tyckte att det var värt. Efter halva resan fick vi höra att det hade fallit träd över spåret och vi var tvugna att åka buss en station. Men när vi klev av fanns det ingen buss på plats så vi fick stå och vänta i 45 min i -15 och till och med Ghia frös (vill tilläggas att hon har sjukt mycket päls!), så hon fick värma sig innanför Johans jacka. Det som gjorde mig irriterad var att alla var så själviska. Det skulle komma 6 bussan och när den första kom slängde sig alla in på den utan att ta någon som helst hänsyn till alla oss som hade djur eller barn. Så vi fick stå och frysa extra länge pga dem. Sluta vara så ego och tänk på dem som är lite känsligare. Var framme i Göteborg 1½ efter ordinarie ankomst tid och jag vill lova att vi var riktigt trötta!

Sen vi kom hem har det varit planering/städning/inköp inför nyårsmiddagen som ska hållas hemma hos oss så vi har inte direkt hunnit med att vila. Längtar tills vi får vila ut! Idag kom två av Johans kompisar som ska vara här på nyår och vi har spelat Band Hero och något fotbollsspel, jag var tydligen förvånatsvärt bra.

Men nu är det dags för en kvälls macka och vila upp inför morgondagen. Eftersom att jag nog kommer att ha fullt upp imorgon önskar jag er alla ett:

Gott nytt år och decenium!! =D

Nostalgi och känslor.

Ibland när jag har tråkigt brukar jag läsa några av mina gamla blogginlägg och minnas, idag är en sån dag. Läste bland annat ett inlägg ifrån 27 juli i år som hette "8 dagar kvar. Men jag kan inte låta bli att känna en viss sorgsen känsla." där jag skrev om att jag troligtvis skulle sakna den här stan ibland eller vissa saker/personer i den. Det stämmer! Efter att ha bott i Göteborg känner jag pirret och saknaden av några nära och kära och det var faktiskt inte bara de personer som jag trodde att det skulle vara.

Men jag vill inte flytta tillbaka för jag trivs väldigt bra i Göteborg och har träffat massa nya underbara vänner. Men ibland önskar jag att jag kunde ta med mig några av dem till västkusten. Tack Malin och Maria för att ni finns!

Gårdagens förvirring är nu värre än någonsin men det löser sig väl, det gör det alltid på ett eller annat sätt. Hoppas bara att det går fort!!

Har iaf något roligt att se fram emot! Ikväll ska jag träffa min underbara stora syster Sofie som också är på besök i Nykvarn. Har inte träffat henne sen i september och jag har saknat henne. Imorgon ska jag träffa Malin på förmiddagen och på kvällen ska vi åka och hälsa på Maria och Allan som precis blivit husägare, ska bli spännande att se hur det ser ut!

Ska gå och mysa lite med Ghia innan det är dags för hundpromenaden och mat.

Let me take you where the magic is, back in time.

Let me take you where the magic is, back in time.

I am feeling your face in the dark.
I'm hearing you breathe in the dark.
I am tasting your lips in the dark.
I'm holding you close in the dark.


I'll take you where the magic is

I'll give you everything I only can offer
You can have my broken midnight moon
If you give me your broken heart
And I will give you something real and golden.
We can make this life the finest art...

God natt.

Vissa dagar känns allt bara konstigt och man förstår ingenting, idag är en sådan dag. Efter endast 2 timmars sömn igår känns det som att det är dags för mig att lägga mig i sängen och fundera vidare, så hoppas jag att det har klarnat lite imorgon.

God natt.

In the dark - Sonata Arctica

I'm from where the magic is
I'll give you what I cannot take away with me
And the sunlit day and moon
I wanna have a silent kiss, I wanna make you mine,
I'm thinking how... can't leave me now
Stay with me somehow

You come from where the fire is, you give me what you couldn't burn the last time
One sunless day and moon
I wanna be so close to you, see whatever scars you carry within your broken heart,
Mine's your missing heart

Come with me, where the magic is, there's more than light we could share
We could join the sun and moon if you want to

Be my lifeline for this lifetime, suffer in pleasure forever and ever
I'd like to see how the walls around your heart will fall apart...
Stop resisting, let the light in, suffer in pleasure forever and ever
...for this one lifetime

Let me take you where the magic is, back in time,
Remember the light, of the cold December moon

I wanna have a silent kiss, I wanna make you mine,
I'm thinking you can't leave me now
Stay with me somehow
Stay with me somehow
Come with me where the magic is, there is more than light we can share
We could own the sun and moon

Be my lifeline for this lifetime, suffer in pleasure forever and ever
I'd like to see how the walls around your heart will fall apart..
Stop resisting, let the light in, suffer in pleasure forever and ever... for this one lifetime
Be my lifeline for this lifetime, suffer in pleasure forever and ever
Stop resisting let the light in... oh, oh... for this one lifetime

I am feeling your face in the dark
I'm hearing you breathe in the dark
I am tasting your lips in the dark
I'm holding you close in the dark

I'll take you where the magic is
I'll give you everything I I only can offer
You can have my broken midnight moon
If you give me your broken heart
And I will give you something real and golden.
We can make this life the finest art...

I come from where the magic is
I'd give you what I could take away with me
And a sunlit day and moon
I wanna have a silent kiss I wanna make you mine,
I'm thinking you can't leave me now
Stay with me somehow

I am feeling your face in the dark
I'm hearing you breathe in the dark
I am tasting your lips in the dark
I'm holding you close in the dark

JULLOV!!! Nästa: Södertälje.

Idag hade vi den sista skoldagen för året men den blev inte som väntat. När vi kom till Handelshögskolan för att ha seminariet så visade det sig att det var inställt! Så helt plötsligt hade vi jullov, det var ju inte så man hade tänkt sig och det kändes inte som att man hade förtjänat det eftersom att man inte gjort nått men det är skönt! Var lite komsikt för jag hade pratat med Tommy innan jag åkte och hans seminarium hade varit inställt men jag sa att jag inte trodde att mitt skulle vara det och så var det de. Haha =)

Så nu är väskorna packade och Ghia rastad och vi sitter och väntar på att det ska bli dags att bege sig tillbuss och tåg som ska ta oss till Södertälje där mamma ska möta upp oss. Sen åker vi ut till henne och sen blir vi kvar i krokarna fram tills den 29 december! Ska bli skönt att komma "hem" ett tag och vila upp sig och träffa nära och kära i bekanta trakter.

Får se hur det blir med uppdateringen under den tiden men jag misstänker att jag kommer att vilja göra annat än att sitta vid datorn om dagarna. Men vi får se om det blir någon uppdatering, man vet aldrig! =)

Hade kanon för det ska jag!

Längtar...

Var ett tag sen jag skrev här men det har varit mycket och jag har inte orkat helt enkelt, så är det ibland. Har varit en hel del i skolan, mycket att läsa och motivationen har varit låg trots att det är väldigt intressant. Nu behöver jag verkligen ett jullov!

Men helgen var kanon! Idol och en chokladfontän tillsammans med tjejerna i FSA i fredags. På lördagen blev det middag och mys-/spelkväll hos Ingela och Gustaf. Hundarna följde självklart med och de fick åka spårvagn och var jätteduktiga! Vi insåg att det inte är så många hundar som åker spårvagn vid halv 3 på natten men tjejerna var som sagt väldigt duktiga. Lördagen tog hårt på oss alla så söndagen spenderade vi alla fyra i soffan och halvsov och tog det bara väldigt lugnt.

Sen kom syrran och en kompis förbi i måndags då de skulle på Sonata Arcticas konsert som var här i Göteborg, trevligt. Lincie (syrrans hund) blev överlycklig över att få träffa sin matte igen efter nästan 3 veckor och var nog glad när hon fick följe med henne upp till mamma igår kväll.

Snart är det våran tur! På fredag kväll går tåget upp till Södertälje där mamma ska komma och hämta oss. Så vi är framme hos henne vid 12-tiden och då kommer vi vara lagom trötta! Längtar verkligen upp till mina kära och lugnet och att få gå i mina hemtrakter och strosa omkring på välkända marker. Att det dessutom är massa snä där, något som vi sett väldigt lite av här i Göteborg, gör det perfekt!! Då blir det JUL!!!! =D

Så nu är det bara att stå ut de två sista skoldagarna och sen är det JULLOV!!!

Storstaden som sover.

Vissa mornar brukar jag och hundarna gå upp tidigare (strax efter kl 6) och följa Johan till spårvagnen och idag var en av dessa mornar. Det är såklart väldigt mörkt och direkt när jag har gått upp så brukar jag ångra mig, men då är jag redan uppe så då kan jag lika gärna följa med.

Det jag brukar reagera på är att det är så lugnt och inte speciellt mycket människor i rörelse eller bilar heller för den delen. Något jag tycker att det är lite märkligt, jag menar det är ju ändå en storstad. Det är lika mycket liv i den här staden vid halv 7 som det brukade vara när jag gick till jobbet i Södertälje strax efter halv 6.

Åker jag däremot med spårvagnen vid 8-9 så är det liv i göteborgarna vill jag lova. Det verkar som att folk i storstäderna börjar jobba mycket senare än de som bor i mindre städer, men jag kan ha fel. Vad tror ni?

När jag kom hem gjorde jag lite mannagrynsgröt och satta mig ner och kollade på "Vakna! med The Voice" och då visade de gårdagens intervju med Calle och Erik, åhh vad jag längtar till kvällens final! Den ska jag för övrigt se tillsammans med tjejerna i FSA samtidigt som vi äter marsmallows doppade i choklad från våran chokladfontän, det ni! =)

Nu börjar det sakta ljusna utanför fönstret och det är dags för mig att göra mig iordning inför dagens bravader. Känner på mig att det kommer att bli en bra dag, jag menar det är ju Idol-final och fredag!!

Varför?

Ibland förstår jag mig inte på mig själv riktigt. Varför reagerar jag så starkt på vissa saker som inte borde beröra mig ett dugg? Jag blir så trött på detta och väldigt förvirrad, varför kommer dessa känslor när jag inte vill känna dem? Jag vill inte känna så längre.

Ett stort tack till alla läsare!

När jag startade den här bloggen första gången för drygt 2 år sen var det i princip ingen som läste den, vilket jag nu i efterhand har insett är pga att få visste om den. Därför är det så roligt att se att det så pass många som läser den nu och att vissa även verkar göra det dagligen! =) Det motiverar mig till att skriva mer.

Det är ännu roligare att några av er kommenterar vissa inlägg, jag blir alltid lika glad när jag loggar in och ser att jag har fått en liten kommentar, så tack! =) Som jag har uppfattat det så är Madde och Vevve några av mina trognaste läsare och jag kan säga att jag är en trogen läsare av era. Men det skulle vara jätteroligt om även ni andra vill skriva någon liten rad någon gång så att jag får veta vilka ni är. =)

Ett stort tack till alla som läser min blogg och jag hoppas att ni gillar den!
Om inte så skriv.. ;)

Orklös.

Ända sedan i torsdags då vi avslutade föregående kurs så har jag tappat all min energi, eller rättare sagt den som ska gå åt till skolan. Det enda jag orkar är att sitta här vid datorn och uggla, slappa i soffan eller gå ut med hundarna (för att jag måste) men all annan energi är som bortblåst. Är kanske en sån där höstdepression eller nåt liknande. Trots att den nya kursen är intressant så orkar jag inte mer. Efter dagens samtal med personalavdelningen på jobbet rasade allt, är så jävla trött på alla lagar och regler hit och dit, fuck them! Ska man aldrig kunna slappna av i det här jävla samhället utan behöva hålla koll på allt skit? Blir så fruktansvärt trött att jag bara vill skrika rakt ut!!

Nej dags att åka till Handelshögskolan och gå på en föreläsning om intrevju-tekniker, jag som helst vill sätta mig ett hörn och vara tyst. Misstänker dock att vi måste prata en massa, suck. Önska mig lycka till!

Stress som har lett till tusentals tårar.

Igår började vi en ny kurs som heter "Tillämpad psykologi inom rehabilitering" och våran första föreläsning handlade mestadels om stress och dess påverkan på människan och kroppen. Det var riktigt intressant och jag höll på att börja gråta.

Vi fick nämligen ett papper med an massa påståenden som kan framkalla stress och så fick man även se hur stor stressfaktor de hade. Det var 42 om olika händelser man varit med om under det senaste året samt 2 frågor om vänner och känslighet för stress och på de första frågorna fick jag totalt 655 (!) poäng!! Totalt hade jag 825 poäng vilket är extremt mycket! Inte konstigt att jag varit sjuk i nästan 2 års tid och är så trött och överkänslig som jag är. Det kändes så skönt att få bekräftat att det inte är npgot fel på mig, jag har bara varit med om väldigt mycket inom en kort tid. Det är alltså inte så konstigt att jag mår som jag mår med tanke på alla de stressmoment jag har varit med om det senaste året.

Nu hoppas jag bara att jag ska slippa mer sådana händelser i mitt liv på ett bra tag så att jag får tid att återhämta mig igen. Jag kommer aldrig att bli som jag tidigare varit men jag ska ta lärdom av det som har hänt för att bygga upp en ny och starkare Terese. Det kommer att ta tid men det kommer att bli riktigt bra i slutändan. Inget ont som inte har något gott med sig.

En ny vecka är här.

Jaha så var det måndag igen och starten på en ny vecka som kommer att innehålla hundpromenader, plugg, inredning, julmys, julbak och mys med vår lilla familj. Med andra ord en väldigt bra vecka!

Föregående vecka hade en mycket bra avslutning. Lördagen spanderade vi, läs Johan, bakis hemma i lägenheten med att frossa i oss massa delicatobollar, hämtmat och en massa andra onyttigheter och avslutades med "Flickan som lekte med elden" och "Patrik 1,5".  "Flickan som lekte med elden" var inte alls lika bra som boken men har man inte läst den så gillar man nog filmen. "Patrik 1,5" var sjukt rolig och klart värd att se, om ni inte redan har gjort det. =)

På söndagen gick vi först på en skogspromenad med hundarna innan vi åkte till Backaplan där vi införskaffade ett par julgardiner till köket och Johan köpte en jättefin lampa till mig i efterskotts present. Den är sjukt fin och jag har velat ha en sån jättelänge, tack älskling! Den passar perfekt i vardagsrummet och ger en supermysig belysning. Ska lägga upp en bild på den senare.

Efter det blev det storstädning och jag fick den stora äran att ta badrummet, hmm. Men nu är det väldigt fint där vill jag lova. Sen kom Gustaf och Ingela över på middag som vi tillalagde tillsammans och det blev en köttfärslimpa med pesto och fetaost och till det serverade vi ugnsstekt potatis och brunsås. Det vart sjukt gott! Till efterrätt blev det äppelpaj med vaniljsås! =D Jag och Ingela gick ut med hundarna och sen spelade vi lite Guitar Hero och Buzz innan det var dags att att tänka på refrängen.

En riktigt lyckad kväll med andra ord!

Veckan har iaf börjat bra med en timmeslång promenad i skogen med hundarna. Men nu är det dags att ta tag i studierna och förbereda mig inför dagens föreläsning. Ha en bra dag!

Calle i finalen, sweet!

Igår var en riktigt bra Idol-kväll som öppnades av att idolerna sjöng min och Johans låt "Don't stop believing - Journey", grymt! Därefter sjöng Calle sin underbara version av "Walking in Memphis" och jag bara njöt. Erik var grym och Toves version av "The greatest love of all" var riktigt bra.

Var osäker på om Calle skulle gå vidare då han inte är en lika bra showartist som de andra men jag gillar honom skarpt, hans härliga röst och mystiska personlighet gör att jag blir så faschinerad av honom. Blev helt överlycklig när Calle var den enda som var säker och blev nästan lite tårögd.
Grattis Calle det har du gjort dig förtjänt av!!!

 

 

Sen var det jäkligt grymt när KISS hälsade till Erik, vilken känsla det måste ha varit för honom!

Får inte glömma Piotrs överaskning.


Calle is walking in Memphis, jag längtar!

Längtar såå tills kvällens Idol härifrån Göteborg! Har tyvärr inga biljetter men ska få sällskap framför tvn ikväll då Johan förvåningsvärt ville kolla med mig, kors i taket. Men det ska bara bli roligt! Kommer att bli en tung kväll för jag vill verkligen inte bli av med någon av de tävlande. Blev överlycklig när jag fick höra att Calle skulle sjunga Walking in Memphis, det kommer att bli grymt bra det känner jag på mig. Mäktigt!


Igår var jag nere i Nordstan, Göteborgs största shoppingcenter som ligger nere i stan, och då var Eddie, Rabih och Mariette där och sjöng. De var riktigt bra men hade bara min mobil så bilderna blev dåliga så lägger inte upp dem här. Men på söndag ska de uppträda igen och då med den som åker ut i kväll, så får ta med mig kameran då och ta lite bilder. =)

Kursen avslutad och ett sorgligt avsked.

Igår hade vi vårat examinations-seminarium för utvecklingspsykologin och det gick bra. Så nu är kursen avslutad och nästa börjar på måndag vilket betyder att jag är helt ledig idag! =D

Väl hemma gick jag och Ewe ut med våra hundar på en långpromenad i skogen och var borta i 2 timmar! Det tog längre tid än jag hade tänkt och jag fick stressa som en tok. Hade nämligen bara 1 timme på mig att fixa mat, äta, fixa mig, handla inför kvällens avskedsfest för Sara hinna ta mig ner till vagnen och jag hann, det ni! =)

Det blev en mysig kväll med ost, kex, frukt, mjuk pepparkaka, spel, sång och massa snack! Kommer att kännas tomt utan Sara men jag önskar henne all lycka i framtiden och vi kommer ju att träffas i vår då hon ska hälsa på. Sara ska nämligen börja plugga i Norrköping istället då hennes pojkvänn den över 4 år tillbaka pluggar där.

Lycka till Sara, vi kommer att sakna dig!

Examinationsplugg.

Har haft en liten svacka den här veckan då allt har känts tungt men efter att Johan ringde mig igår känns det mycket bättre, saknar honom! Efter det kurade jag in mig i en filt och kollade på Sex and the city- shoebox och åt chokladpudding med jordgubbar, mums!

Åh vad jag längtar tills ikväll då Johan kommer hem. Han har nämligen varit i Tyskland sen i måndags och jag var ju uppe och hälsade på mor i helgen så vi hann bara träffas lite på söndags kvällen innan han åkte iväg. Ska bli skönt att ha honom här igen. =) Tur att jag har Ghia och Lincie här så att jag inte är helt ensam iaf.

När jag kom hem efter att ha pluggat i skolan igår orkade jag inte ens öppna böckerna så den här dagen ska jag ägna mig åt studierna tills Johan kommer hem. Det har faktiskt gått riktigt bra och jag har insett att jag kan mer än jag trodde. =)

Plugg i utvecklingspsykologi inför examinations seminariet.

 

Min nyttiga lunch som bestod av yoghurt med honung och cashewnötter, proviva skogsbär, sallad och gurka med olivolja och en GI-ostmacka med gurka, mumma!

Har haft ett litet lunchbreak nu men ska fortsätta att gå igenom det sista inför morgondagens examinations seminarium. Sen får det vara bra, kan inte läsa hur mycket som helst. Det jag kan det kan jag.

Får passa på att handla inför Johans hemkomst och kanske åka ner på stan, beror på hur mycket tid jag har kvar när jag är klar.


I will try to fix you...

When you try your best but you don't succeed
When you get what you want but not what you need
When you feel so tired but you can't sleep
Stuck in reverse

And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

And high up above or down below
When you're too in love to let it go
But if you never try you'll never know
Just what you're worth

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

Tears stream down your face
When you lose something you cannot replace
Tears stream down your face
And I

Tears stream down your face
I promise you I will learn from my mistakes
Tears stream down your face
And I

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

Höstdepp trots en toppenhelg.

Har haft en toppenhelg uppe hos de nära och kära och jag är numera medlem i den centrala styrelsen för FSA, det ni! =)

Trots att helgen var toppen och jag har två underbara hundar här så känner jag mig jättenere just nu. Det gör ju inte saken bättre att Johan åkte till Tyskland med jobbet igår och kommer hem först imorgon kväll. Hann bara träffas på söndagskvällen. Saknar honom så sjukt mycket nu och det blir extra tungt eftersom att jag känner mig så nere. Har en sån där period som man får då och då, sjukt jobbigt.

Har iaf blivit av med locket i örat som jag hade i helgen så det är ju positivt. Sen avslutar vi snart våran psykologikurs och efter det ska vi fira och säga hejdå till Sara som ska lämna oss för kärleken och börja lära i Norrköping.

"Nobody knows it but you've got a secret smile and you use it only for me"

RSS 2.0