Watch out Göteborg 'cause here I come!!!

Jag kan inte riktigt fatta att det är sant, dagen med stort D som jag längtat efter såå länge är imorgon! Så denna dag har mestadels ägnats åt förberedelser. Var över hos Alex och hämtade min sista post och passade på att umgås lite med min fd sambo då det kan dröja ett tag tills vi ses nästa gång. Hittade en mysig adidas-tröja som jag har letat efter i nåt år så jag blev överlycklig!

Sen var det bara att åka ut till mor och fixa lite för att sedan åka in till Södertälje igen och hämta släpet. När vi kom hem till mor igen fick vi hjälp av L med att stuva in all packning i släpet och jag insåg med förskräckelse att jag hade mer prylar än jag trodde! Förstår inte hur man kan ha samlat på sig så mycket när man bott i en 1:a på 32 kvm, sjukt! Men nu är allt på plats och imorgon bitti kl 7 går flyttlasset ner mot GÖTEBORG och min honey! =D

Mor är iväg och dansar med en vännina och kommer hem sent ikväll så jag fick ta första körpasset. Det betyder att det är läggdags för mig nu om jag ska orka köra, samt orka med hela dagen.

Nu får jag äntligen säga det jag så länge har velat säga, HEJ DÅ SÖDERTÄLJE!!!

Men jag kommer att komma upp och hälsa på så var inte oroliga. Jag att sakna många av er här på östkusten, ni vet vilka ni är! <3

God natt, sov gott och dröm sött allesammans!

Mindre än 4 dagar kvar!

Ja nu är det inte långt kvar och dagen med stort D närmar sig med stormsteg!

I lördags åkte jag in till Stockholm och strosade i affärer och lunchade med Malin. Hittade för övrigt Äntligen en svart kofta som jag trivdes med, så då var dagen räddad! Som jag tidigare skrev skulle jag gått ut i lördags men när jag och Malin satt och lunchade tappade jag helt suget och bestämde mig för att skita i det. Istället ringde jag Johan, köpte jag en pocket att läsa på tåget och tog sedan första pendeln ut till Johan och hans föräldrar där jag spenderade resten av lördagen. Vi grillade och åt sedan en supergod dessert ute i solen och avslutade kvällen med att kolla på "Allt flyter", vilket visade sig vara en riktigt rolig film.

Igår träffades min mamma och Johans föräldrar för första gången, det tog 15 månader innan det äntligen blev av men nu har de träffats. Det blev grillning och till efterätt hade mamma gjort sin goda rabarberpaj, mums! Efter att ha ätit mer än vi borde ha gjort bestämde vi oss för att ta med oss hundarna och knalla ner till Taxinge slott och titta lite. Det blev ett mysigt avslut på en lyckad kväll, trots ett visst klagomål ifrån herrarna. =)

Idag var jag och Johan runt i Kungens kurva och provade ut våra nya madrasser så nu har vi bestämt oss. Skönt att ha lite klart iaf. Efter det åt vi på Heron och sen gick vi äntligen(!) och såg "Män som hatar kvinnor" som jag velat se ända sen den släpptes. Den var sevärd men det blir ju aldrig samma sak som att läsa boken, men det var skönt att visa saker inte fanns med.

Snart kommer mor hem från hundpromenaden och då blir det tjejfilm och vaniljsås med rabarberpaj, mumma!!

8 dagar kvar! Men jag kan inte låta bli att känna en viss sorgsen känsla.

Nu är det bara 8 dagar kvar tills jag äntligen blir en göteborgska! Det känns jättespännande och jag längtar efter att äntligen bli sambo med Johan. Vi har en massa planer på saker vi vill köpa och göra med våran bliviande lägenhet, det nästan kliar i fingrarna. Älskar att fixa och dona och göra det fint. Köpa nya grejer och komma på en massa smarta lösningar. Men snart får jag gott om tid för det då jag kommer att ha mer än 3 veckor kvar av min semester när vi flyttat in! =)

Joels inflyttnigsfest. 

Men så kommer det det vanliga ordet men... Visst att det kommer att bli spännande att lära känna en massa nya människor och en helt ny stad, att få en nystart helt enkelt. Börja om från början. Men allt som man har byggt upp under sin tid i Södertälje/Nykvarn. Alla underbara männsikor man lärt känna och träffat genom åren. Att lätt kunna finna det man söker, man vet vem man ska fråga för att få den hjälp man behöver. Man vet vart och vad man ska hålla sig undan och vart man ska gå om man vill ha en rolig kväll. Ja man är helt enkelt ganska trygg. För när det väl kommer till kritan vet man vart man ska ta vägen.

Jag kommer att sakna att kunna gå ut och oftast träffa på någon gammal bekant som man saknat och inte sett på länge. Att bara kunna dra ihop en massa goa människor och hitta på nått skoj. Att umgås med vänner som vet ens livshistoria, eller iaf en bit av den. Folk man har växt upp med, gått i skolan med eller så har man gått i samma ridgrupp etc. Ja som sagt, det känns tryggt!

Syrran och pappa har ju redan lämnat stan och bosatt sig nere i Karlkrona så de ser man tyvärr inte så ofta längre. Men att inte kunna åka över till mamma och äta god mat och leka med hundarna ute på tomten, eller bara sitta och pratai solen. Jag kommer att sakna alla underbara vänner jag fått under min tid där och alla goa människor.

Kollegorna. Singing sisters. Vevve, Dalle och Marie. Jag, Malin, Sanna och Malin. 


Jo jag får väl erkänna det som jag inte trodde var möjligt. För hur mycket jag än sagt att jag bara vill bort ifrån Södertälje för att det är en skitstad, så kommer jag faktiskt att sakna stan. Jag kommer troligtvis att känna ett litet pirr så fort de nämner Södertälje i någon tidning eller på tv. Ja jag kommer kanske till och med att börja hålla på SSK, haha! Komihåg att jag sa KANSKE, okej! Sen när jag kommer upp och hälsar på kommer jag nog att känna, åhh min gamla hemstad. Men det är som de brukar säga, Man saknar det inte förräns man inte längre har det.

Men tro nu inte att jag ångrat mig. Nej jag vill inget hellre än att flytta ner till Göteborg och starta ett nytt liv. Men jag kommer att sakna det jag hade. Men innerst inne så vet jag ju att de som är mina riktiga vänner de kommer jag aldrig att förlora. Det är nog nu jag kommer att inse vilka de egentligen är!

Men på lördag ska jag inte tänka på det. Nej då ska jag besöka Södertälje och njuta av att få umgås med alla underbara människor som staden har at erbjuda. Då blir det 80-tals tema på Hamnmagasinet, åhh jag som ÄLSKAR 80-tal, så nu kan ju gissa vart jag ska! =D Förhoppningsvis får jag med mig många av mina kära vänner dit och vi ska göra det till en dag vi minns.

Nyår 2008-2009. Klarrsera till Göteborg. -02Nystart av bloggen!

Efter att ha haft ett  väldigt långt uppehåll, nästan 2 år (!), känner jag att det är dags att ta upp bloggandet igen.
Jag kommer att börja i princip där jag slutade senast, med nedräkning inför en efterlängtad flytt och starten på ett nytt kapitel i mitt liv. Denna gång som sambo med min underbara Johan i våran blivande hemstad, som jag velat bo i sedan jag var 14 år, nämligen GÖTEBORG!

Tanken med den här bloggen är att uppdatera de som är intresserade av mitt nya liv som sambo, lägenhetsägare och förhoppningsvis student i Göteborg.

Men innan jag påbörjar bloggandet på riktigt ska jag försöka mig på en kortfattad resumé om vad som hänt sen sist. Hur det nu ska gå då jag är känd för att ha svårigheter med att fatta mig kort. =) Men jag gör ett försök!


The wall of fame!

Partygirls! Syrran. Crazy. Maddes avskedsfest. -08
Sisters. Ronja och Marie. Alex, Maddox and moi. Kärlek.


Som ni säkert sett skulle jag precis flytta hemifrån i mitt förregående inlägg, en mysig liten 1:a i Karlhov, Södertälje. Jag lyckades inreda den i äkta Terese stil med mycket lila och svart och jag älskade min lilla lägenhet. I den hade vi oändligt många fester med mycket singstar, schlager, nacos n' dip och fotograferingar framför "the wall of fame". Sen var det alla dessa häxblandnings shottar som smakade, ja annorlunda. =)

Sisters. Rabies? Maddox. Sisters. Syster Marie.

I december 2007 började en ny kille på jobbet som jag skulle lära upp och det visade sig vara mitt livs kärle k och drygt 5 månader se nare vart vi ett par! Han heter Johan och vi har nu varit ett par i 15 månader och vi har köpt en 2:a på 50,5 kvm i Göteborg och vi flyttar in om 9 dagar, längtar såå!

Syrran har flyttat till Karlskrona precis som pappa så nu är det inte lika lätt att dra ihop våra superroliga förfester men hon har kommit upp lite då och då. Sen har jag varit ner och hälsat på några gånger också.

  Min underbara Johan och jag. Den omtalade och supergoa schlagerdrinken. Syrrans inflyttningsfest i Karlskrona. Min underbara Vickie. Vila i frid. 

Min underbara hund Vickie blev dålig och det bästa för henne var att få somna in. Vickie hann bli 13 år och hon gav mig mycket glädje. Saknar henne mycket och jag hoppas att hon får det bra i sitt nästa liv. Hon kommer alltid att finnas i mitt hjärta.
 
Johan fick tillslut äntligen jobb som det han utbildats sig  till och flyttade till västkusten i en stad utanför Göteborg och flyttade dit. Så jag har suttit och pendlat i ner dit i princip varannan helg under drygt 7 månaders tid så det ska bli skönt att slippa det snart.

De omtalade shotsen.  Helle och Ronja. Andreas, Ronja och Helle. Jag, Malin, Sanna och Malin.
  Cute girls. Jag, Katta och Alex. Lucia 2008 Old friends.

Jag har dessutom äntligen bestämt mig för att börja plugga så jag läste till Naturkunskap B på distans samtidigt som jag jobbade och blev då behörig till de program jag nu har sökt. Det blev sjukgymnast, atbetsterapeut och personalvetare på Göteborgs universitet där jag just nu h ar reservplats på samtliga utbildningar och väntar svar i börja n av augusti! Är så nervös just nu. Men allt löser sig.

För 4 månader sen sa jag upp min 1:a som en kompis syster tog äver och flyttade in hos min kompis Alex så att det skulle bli lätt att bara flytta ner till Göteborg sen. Sen ville vi båda spara lite pengar och slippa bo ensamn a. Så vi delade på hennes 1:a på 40 kvm men då jag arbetar 2-skift och Alex är en träningsnarkoman så träffades vi knappt.
 

Maddes och Ronjas 20-års fest. Jag och min fd sambo Alex.  Sanna vänner har man kvar när de andra har gått. Kärlek.

Mitt i allt fick jag en muskelinflammation i nacke, axlar, rygg och armar pga mitt arbete och jag blev sjukskriven på 50 % och blev förflyttad till en annan arbetsplats inom Astra. Där var jag fram till semestern.

Just nu är jag inne på min andra semestervecka av totalt sex veckor! Jag sitter i Johans lägenhet och imorgon ska vi åka upp till Johans föräldrar i Stockholm och nästa vecka ska jag bo hemma hos mor innan vi drar ner mitt flyttlass till Göteborg och börjar mitt nya liv!

Har även hunnit med att träffa en massa underbara människor under dessa 2 år.

Ingela, Helene och jag ute på Storholmen. Vevve, en supergo tjej som jag lärt känna den senaste tiden.    Gustaf och Johan.

Det var allt för denna gång. Jag har säkert missat massor men nu har du iaf en helhetstbild. Jag hoppas att ingen somnade när ni läste min uppdatering. Det vill säga om ni orkade läsa ända hit. =)

RSS 2.0