Äntligen hemma!

Nu är Johan äntligen hemma och gud va jag har saknat honom. Känns underbart att ha honom hemma igen och det tog ett tag innan jag lugnat ner mig. Vi har ätit gott och bara tagit det lugnt. Nu är han ute och kissar Ghia och sen blir det natti natt. Imorgon ska vi se Chalmers cortegen med några kompisar och sen blir det middag. Ghia ska självklart följa med. =)

God natt och sov gott!

Världens träningsvärk!



Följde ju som sagt med tjejerna på ett pass med core och EurovisionCycling, jag som inte skulle sätta mig på en träningscykel igen. Det var något jag bittert fick ångra och efter 10 min ville jag bara kliva av, men jag lyckades stå ut de resterande 35 min. Men nu har jag så sjuukt ont i hela kroppen!! Gårdagens träning börjar göra sig till känna och jag vill inte veta hur jag kommer att känna imorgon.. ohh.

Tur att jag har något att se fram emot imorgon som kanske kan få mig att döva smärtan. Imorgon kommer nämligen Johan hem!! =D 10.30 beräknas han landa på Landvetter, typiskt bara att jag har den där föreläsningen till 16, funderar på att för första gången på hela utbildningen bara gå på halva. Vill ta vara på de timmar jag får med honom denna gång. Dröjer ju minst 3 veckor tills nästa gång.

Jag blir så förbannad!

När jag och Ghia var ute på våran morgonpromenad mötte vi en man med en stor hund som sprang lös. Eftersom att han verkade ha koll på sin hund släppte jag även lös Ghia så att hon skulle få gå omkring och nosa lite. Då börjar hans hund närma sig oss och denna dialog uppstod,
M=mannen och J=jag:

M- Min hund är snäll.
J - Jo det är den säkert men min hund gillar inte att hälsa på andra hundar.


Hunden får då för sig att springa och hälsa på Ghia vilket jag inte tycker är acceptabelt och med tanke på att jag tydligt sagt att hon inte är intresserad av det. Tänker att han säkert bara skulle uppskatta att jag lär hans hund att det inte är ok då de flesta andra jag möter gör det. Så när hunden kommer i närheten motar jag bort den från oss och den springer till sin husse.

M - Muttrar då något.
J - Ursäkta vad sa du?
I en vänlig ton då jag inte uppfattat vad han sa.
M - Låt hundarna sköta det själva.
J - Ursäkta?
M - Om du låtit din hund säga till min hund så hade han gått därifrån.
J - Men min hund säger inte ifrån och jag tycket inte att det är acceptabelt att han bara springer fram till oss på det sättet.
M - Skaffa en innekatt då!
I en arg och irriterad ton.

Då vill jag säga att det kokade inom mig!

J - Va säger du? Jag tycker inte att det är okej att din hund bara springer fran till oss. Tänk om min hund varit rädd för andra hundar eller blivit biten tidigare! Det är inte konstigt att folk/hundar är rädda för hundar om man låter dem springa fram till andra på det sättet. Håll koll på din hund istället!

Jag hade såå stor lust att sparka på något och det kokade inom mig. Ville ringa Johan och avreagera men eftersom att han är i Abu Dhabi blev pappa mitt offer. Han vet precis hur det är och vi diskuterade dessa hundägares syn på detta och beklagade oss för det händer titt som tätt. Då möter jag honom igen men tog då en omväg för att undvika att säga något riktigt elakt, så lågt ville jag inte sjunka.

Bara för att han tycker att det är okej att hans hund gör så betyder inte att andra tycker det är okej. Snälla tänk på det en gång extra och försök att se det ur ett annart perspektiv innan ni gör något. Så nu har jag klagat klart. =)

Dags att ta en promenad med Ghia igen och hoppas att jag slipper möta dem igen. Sen blir det träning med Josefin och Johanna. Core och ev EurovisionCycling, om jag käner för det sista återstår att se. =)

Härlig träning.

Träningen gick jättebra, den var tuff men härlig. Kändes härligt att pressa kroppen trots att jag fick ta det ganska lugnt. Blev så peppad så när jag såg att vagnen skulle komma om 8 min gick jag två stationer för att få tiden att gå, dumt att bli kall.

Har pratat med min honey ikväll och nu längtar jag verkligen tills han kommer hem på torsdag! =)

Men nu ska jag äta lite avokado och kolla klart på The Mentalist. Ha en trevlig kväll!

CrossTraining.

Ikväll bär det troligtvis av till SATS för 1 nytt pass tillsammans med Anna och det ska bli spännande!

Crosstraining
En cirkelträningsklass där vi tränar kondition och styrka i olika stationer. Instruktören coachar och inspirerar dig till tuff och effektiv träning utan större krav på koordination.


Men nu ska jag ta lunch innan elektrikerna kommer och installerar fiberoptik.
Sen ska jag plugga vidare.

"Storasyster".



Idag ringde jag och pratade med min kära "storasyster" Sofie som jag har kännt i princip så länge jag kan minnas. Helt underbar tjej som alltid lyckas få mig på bra humör och kommer med kloka ord. Vi har varit väldigt dåliga på att hålla kontakten men vi har bestämt oss för att ta tag i det nu. Känns riktigt skönt för jag har saknat henne! Var skönt att prata av sig med någon som har varit i samma sits som mig. Hon har också pluggat och haft distans-förhållande + haft sin Johan på utlandstjänst så hon vet ju som sagt hur det är.

 

Nu har jag fått mer energi och ska plugga lite till innan jag tar lite måndagsmys med Ghia och SATC. =)


Orkar inte mer.

Jag förstår inte vad det är med mig egentligen? Ena stunden känns allt perfekt, energin är på topp likaså motivationen och så kommer en liten motgång... och allt känns bara piss, jag börjar gråta och blir i princip handlingsförlamad. Jag fattar ingenting just nu och det känns riktigt tungt. Att det mesta känns rätt så komplicerat just nu gör ju inte direkt saken bättre och jag förstår mig inte på mina känslor. Nu har även min kropp börjat göra uppror och trots att jag hela tiden har ett söt sug och småäter så går jag bara ner i vikt(!) Just nu vill jag bara sjunka ner under jorden och komma upp när allt är bra igen.

Snälla J kom hem, jag orkar inte vänta tills på torsdag!!

Färdig.

Har suttit och sammanställt mina intervjuer som jag har gjort till våran indivuella uppgift om människors aktivitetsmönsetr, vardagstillfredställselse och hälsa. Vi har då intervjuat 5 personer inom olika åldrar för att få en uppfattning om hur deras vardagar skiljer sig från varandra och jag måste säga att det är riktigt intressant, det är stor skillnad vill jag lova. Imorgon ska vi sammanställa allt.

Har även förberett mig inför lördagens styrelsemöte i Nacka med FSA, skönt. Nu återstår bara att packa väskan, men det gör jag efter skolan för nu måste jag få lite sömn. Se upp Södertälje för imorgon kväll kommer jag och Ghia!! =)

Strul med bloggen.

Som några av er säkert har märkt så vart det något strul med min blogg tidigare och inläggen lade sig i meny-raden. Det är nu fixat och därför la jag upp de gamla inläggen igen. Då vet ni det.

Det haglade nyligen här utanför men nu har det slutat, april-väder säger jag bara!

Grattis Sanna!


I måndags fyllde min underbara vän Sanna 24 år!

Vi har kännt varandra sen första klass då vi bodde grannar och gick i samma klass. På den tiden kunde vi umgås i max 15 min för sen började vi tjafsa om något töntigt och någon gick hem till sig. När vi väl lugnat ner oss ringde vi varandra och sen lekte vi igen. Efter det var vi i princip oskiljaktiga och vi har hållt ihop sen dess, trots att vi inte hörs av eller träffas så ofta nu för tiden då hon bor i Dalarna och jag här i Göteborg. Men när vi väl hörs av så är det som det alltid har varit, borsett från att vi har mycket att ta igen! =)
Jag skriver som hon skrev till mig när jag skulle åka till Australien:

"Sanna vänner har när de andra har gått,
Sanna vänner kan man alltid lita på,
Dimman lägger sig och dom står kvar,
Sana vänner är det bästa man har!!

Du är en sann vän Sanna och jag älskar dig!

Helgen i bilder...


Jag och Malin startade med Gekås i Ullared.
Det såg ut att vara sjukt lång kö men vi kunde gå in direkt. =)



Det fanns många vagnar att välja mellan.

 


Här är vår kära vän 4596 som kångade på alla våra varor.
Psst... Lägg märke till att den är lila. =)

 


De hade hela 58(!) kassor och det såg ut som att de aldrig skulle ta slut.

 


Det här blev reslutatet! Malin har en ännu bättre bild innan vi packat ner allt i kassar.
Totalt gick våra varor på 3 000 kr. Helt sjukt med tanke på vad vi fick.

 


Det blev en hel del som sagt. För de hade även sko- och klädoutlets i Ullared.

 


Det här handlade jag!




Nytta...

 


...och nöje!

 


I loove the 80´s!
Absolut 80´s 2 - 89 kr.

 


Snygga partyskor från Skokanonen 300 kr.

 


Malins fynd.

 


På kvällen gjorde vi egna hamburgare med fetost och tomatpesto i. Mums!

 


Sen avslutade vi kvällen framför Sex and the city och dippade i choklad.
Perfekt avslut på en toppen dag!

 


Stackars Ghia fick inte bara titta på när vi frossade,
jag hade köpt godis till henne också som hon glatt mumsade på.
(Syns inte på bilden, jag vet.)

 

Vi glömde att ta bilder under resten av helgen men den var kanon!
Tack ännu en gång för en underbar helg Malin!


2 år.


Tiden går verkligen fort och idag är det 2 år sen vi blev ett par.

 

Eftersom att Johan inte är hemma får vi fira det när han kommer hem istället så idag pratade vi bara.
Hur vi ska fira det återstår att se.


Är riktigt stolt över mig själv.

Nu har jag varit på EurovisionCycling och det var tufft, spinning har aldrig varit min grej men jag gick ju för musiken och den var ju toppen! =) Efteråt hade jag gått med på att köra ett pass med Core och det var mer min stil även om jag inte kunde göra vissa övningar pga mina problem. Så efter att ha gått till och från gymmet och tränat i 1 timme tog jag en uppfriskande promenad med Ghia medans solen ännu är uppe. Det var härligt men nu är jag helt slut! Har just räknat ut att jag motionerat över 3 timmar idag, det ni!

Nu ska jag ta en välförtjänt dusch och sen blir det SATC resten av kvällen!
Ni får ha en trevlig kväll, för det ska som sagt jag.

EurovisionCycling.


Ska precis gå till Sats för ett pass med EurovisonCycling i 30 min!
Det är ett nytt pass som de har nu när det är Eurovision Song Contest-tider där man kör spinning till kända schlager-låtar. Då jag är ett troget schlager-fan kan det inte bli bättre än att få cykla-loss till härlig musik och bara njuta.

Nu kör vi!!

I survived!

Träningen gick över förväntan och var riktigt rolig, men tuff. Efter halva passet var jag riktigt matt men jag lyckades ladda om snabbt och orkade hela passet, är stolt över mig själv! Kommer säkert att ha världens träningsvärk imorgon men det kostar att ligga på topp. =)

Efter det passade jag på att ringa och gratulera min underbara barndomsvän och bonussyster Marie som fyller 22 år idag, grattis! Vi ska träffas nästa lördag när jag är uppe på besök och ha en mysig tjejkväll med popcorn och tjejfilm, längtar! Därefter blev det mer motion när jag och Ghia tog en uppfriskande promenad och njöt av en fin vårkväll, älskar verkligen våren!

Grattis Marie!!


BodyCombat.

Om mindre än 1 timme bär det av mot SATS och årets första träningspass tillsammans med Anna och Josefin, längtar! Ska bli spännande och jag känner på mig att jag kommer att vara helt slut efter halva passet. Men vem vet, hundpromenaderna med Ghia kanske har gett lite så att jag orkar med hela passet på 55 min. =) Hon har för övrigt varit i Slottsskogen hela eftermiddagen med Camilla och Nellie och nu ligger hon här och skäler i drömmen, såå gulligt!

Fullt ös, medvetslös!

Besatt?

Medans jag läste sista kursen i fysiologi började jag kolla på min SATC Shoebox för att slappna av och tänka på annat när jag åt lunch. Nu när jag har fått mycket mer tid över har jag blivit som besatt, jag kan inte sluta titta! Hade glömt bort hur bra det är. Konstigt nog så påminner vissa av avsnitten om situationer jag har varit i och det har helt klart fått mig att tänka en hel del. Vem jag påminner mest om tänker jag inte avslöja, men ni som känner mig vet nog. Aja, nu måste jag gå och lägga mig innan jag ångrar mig och ser ett till avsnitt. =)


Snälla, sluta bära omkring på valpar/hundar.

Jag blir så upprörd! Idag när jag klivit av vagnen såg jag en tjej som kom bärandes på sin valp och hon släppte inte ens ner den när hon stod och väntade. Irritationen växte inom mig medans jag traskade hemåt.

Nu när jag var på väg hem från affärern några timmar senare vad ser jag då: Jo då kommer hon där bärandes på sin stackars valp igen och jag bubblade av ilska! Var riktigt när på att gå och ta ett snack med henne, men lät som tur var(?) bli detta.

Jag förstår inte vad det är med dessa hundägare som man ser rätt så ofta nu för tiden. De kommer där bärandes på sina hundar i famnen eller ännu värre i en väska(!). Vad tror de att hundarnas ben är till för egentligen? Tror de att deras hundar är leksaker? Hundarna har fått sina ben för att de ska kunna ta sig fram på egen hand och de mår bra av det, de är gjorda för det. Om de inte var meningen att de skulle använda sina ben hade de dött ut för länge sen. Hade dessa människor velat bli ifråntagna förmågan att gå? Skulle inte tro det.

Jag vet att jag säkert låter elak men jag är så trött på att hundar behandlas som om de vore leksaker. Visst har jag förståelse för att man ibland måste lyfta och bära sin hund korta sträckor pga diverse orsaker men när man tar ifrån hundarna deras rätt att vara hundar blir jag upprörd.

Så jag ber dem nu: Snälla hundägare låt era hundar vara hundar!


Hundar ska få vara hundar.
Bilden är tagen under en promenad i Småland. April -10
Ghia är i mitten.

Tävlingsmänniska.

Något ni kanske inte visste om mig är att jag är en riktigt tävlingsmänniska, vilket också har gett rätt goda resultat! På bilden är jag nog 12 år gammal och har precis kommit 2:a på KM i hoppning med min underbara medryttarhäst Rasken som då var 22 år men väldigt pigg för sin ålder. Han var en helt underbar ponny som jag spenderade många dagar i veckan med det året.
Rasken gick tyvärr bort för några år sen och blev 31 år gammal. Vila i frid.

Flera av mina restultat kommer att komma upp under våren så håll utkik! =)

Hundvakt.

 

Denna lilla cooling är på besök hos oss idag medans hennes matte/min kusin Camilla går en massa ärenden. Känns jätteroligt att äntligen kunna hjälpa till lite med tanke på hur mycket hon har hjälpt oss. Vi precis kommit in från en liten skogspromenad i vårsolen, mys!

Fotnot: Bilden är lånad från Camillas facebook-sida.

En perfekt helg!



Vädret har varit kanon hela helgen vilket har bidragit till att helgen blivit extra bra.
Ska dra helgen i korta drag, en liten resumé.

Fredag

Hade konferens i skolan som gick bra och innan 12 rusade vi ut i solen och njöt i fulla drag! När jag kom hem tog jag ut Ghia på en promenad till Ramberget där vi satt och njöt av solen och den vackra utsikten. Eftersom att jag inte orkat städa på länge blev det storstädning innan det var dags att möta upp Alex på stationen. Allt gick bra och vi avslutade kvällen med att äta vaniljsås med blåbärspaj, snacka skit och kolla på Sex and the city. Helgen började riktigt bra!

Lördag

Dagen startade med shopping där vi ville hitta nya kläder inför kvällens fest vilket slutade med att Alex hittade det och en snygg skinnjacka. Jag hittade inget utan tog en gammal favorit som jag hade i garderoben, bra för plånboken.

Som vanligt var tidsplaneringen för snäv och när Josse och Johanna kom över stod jag och sminkade mig och var inte klar med håret. =) Men det blev en jättetrevlig förfest med mycket snack och lite singstar innan vi sprang ner till vagnen och drog vidare till Flame där 20-års firandet skulle hållas.

Det var trevligt och det var en karaokebar så det blev lite sång, men även biljard och så träffade vi trevliga klasskamrater. Efter det åkte vi till Park Lane där vi lckades komma in gratis trots att det var 25 års gräns och vi fick dansa av oss. Kom i säng vid 4 efter att ha kollat på ännu ett avsnitt av SATC. En lyckad kväll men lite för mycket dricka. :) Bilder kommer när jag fått dem av Alex.

Söndag

Vi mådde förvånadsvärt bra bortsett från våra ömmande fötter, ska man vara fin får man lida pin heter det ju. Vi åkte ner till stationen där vi sa hejdå, kändes tråkigt men vi får ta igen det i sommar. Har varit jätteroligt att ha henne här!

Sen bestämde jag mig för att njuta ordentligt av det underbara vårvädret och vi åkte till Slottskogen för en promenad. Där träffade vi på en sheltie (samma ras som Ghia) och hon blev överlycklig, hon brukar aldrig vilja hälsa på andra hundar så det var roligt att se. =) Strax efter det hör jag någon roppa mitt namn och då ser jag min kusin Camilla och hennes hund Nellie, de som brukar passa Ghia då jag har längre skoldagar, tillsammans med några kompisar. Jag gjorde sällskap med dem och vi var ute i nästan 2 timmar, kollade på djuren och njöt av solen. Sen åkte jag hem och invigde balkongen och borstade Ghia, hon har sjukt mycket päls!

Pratade med Anna i klassen och i veckan ska jag och Johanna med henne till SATS och provträna gratis. Känns kanon, snart kommer jag nog igång med träningen igen. Åh vad jag längtar!
Det känns som att april kommer att bli min månad! =D


Underbar dag.

Vilken underbar start på dagen! Tog en härlig promenad med Ghia. Solen skiner över härliga Göteborg utan ett enda moln i sikte, jag slutar kl.12 och ikväll kommer Alex. Känns som att det kommer att bli en underbar dag idag!

Dagen-D är här.

Dagen-D är den dagen då Johan åker på utlandstjänst i Abu Dhabi under 6 månaders tid. Enligt hans traktamente kan vi högst träffas var 3:e vecka, om arbetet tillåter. Fördelen är att även jag får flyga ner och hälsa på honom på den resa vilket ska bli jättespännande. Men det kommer att bli tungt. Trots att vi klarat av att ha ett distansförhållande i 7 månader tidigare så kan jag inte säga att jag tyckte att det var lätt. Men nu har vi levt ihop innan och vet vart vi har varandra vilket jag hoppas ska underlätta. Jag har även skaffat Skype så det ska bli spännande! Jag som tycker det är obehagligt med webkameror. =)

Den dagen har nu kommit och imorse strax före 5 gick jag upp och sa hej då till honom innan han gick ner till taxin. Det kändes tungt och overkligt och jag misstänker att det kommer att ta ett tag att förstå. Men så fort han har kommit på plats så ska han kolla när han kan komma hem igen. Tills dess har vi ju skype och mobilerna. =) Det ska bli en spännande prövning och det kommer nog att kännas konstigt att leva själv igen. Men jag vet ju att jag fixar det så det kommer inte bli några problem på så sätt. Kommer dock att kännas tungt att vara ensam så mycket, att inte ha honom hemma hos mig. Men hans öron behöver nog den här vilan. ;) Tur iaf att jag har min lilla Ghia så jag slipper känna mig så ensam!

För att tiden ska gå så fortare har jag en massa saker jag ska ta tag i under tiden:

  • Börja träna på gym och med Ghia
  • Ändra mina kostvanor och köra en detox-kur
    För magens skull inte för vikten
  • Träffa mina nära och kära som inte bor i Göteborg:
    Alex kommer hit på fredag och helgen efter kommer Malin hit.
  • Jobba 4-5 veckor på Astra i sommar och bo hos mamma.

Önska mig lycka till!

Vackert.

En av mina favoritbilder från helgen i Småland.

Johan och Ghia blickar ut över ett snötäckt Noren.
April -10


Australiensiskt påskgodis.

Idag har jag laggt över alla mina bilder på den nya hårddisken och de var sjukt många, närmare bestämt 9 331(!) bilder från 2000-2010! Tittade igenom några av bilderna och hittade dessa på australiensiskt påskgodis. Inga påskharar här inte. =)


I Australien har de påsk-koalor, -wombats

 


och -bilbys.

 

Visst är de söta!


Hemma igen.

Igår kom vi hem efter en jättemysig helg i Smålands skogarna. Det blev mycket frisk luft, trevliga människor, skogspromenader, mat, fotogafering och hundar. Pappa och hans fru kom förbi i lördags kväll och igår morse tog vi en långpromenad med hundarna runt på markerna. Det märks att Ghia har fått sämre kondis för hon brukade hänga med de större hundarna när de springer runt men nu blev hon trött nästan på en gång. Blir till att köpa annat foder och gå på längre promenader nu när det lugnat ner sig i skolan.

Det blev även en sorgens helg då det var sista gången jag träffade älskade Ninnie. De har nämligen beslutat sig för att hon ska få somna in eftersom att hon nu har blivit helg blind vilket gör att hon blir jätte orolig i miljöer där hon inte varit tidigare då hon inte hittar. Trots att hon var glad så såg man att det inte längre var samma glädje i hennes ögon och det skar i hjärtat att se hur dålig hjon har blivit. På kvällen tog vi ett slags farväl och bara njöt av varandras sällskap. Jag kommer att sakna henne, hon har varit en del av mitt liv sen jag var 9 år och jag kommer aldrig att glömma henne. Så med tårar brännande i ögonen sa jag igår hej då till Ninnie för sista gången, men jag vet att hon kommer att få det bra. Vi kommer att mötas igen. Tills vidare får hon göra sällskap med Lina , Vickie och hennes dotter Chessie som väntar på henne där uppe.

Dagen-D närmar sig med stormsteg och på torsdag är den här. Så nu ska jag passa på att njuta av tiden som är fram tills dess vilket betyder att jag kommer att ligga lågt med bloggandet de närmsta dagarna. Kommer med mer uppdateringar och bilder från helgen på torsdag.

Mini-semester.

Nu ligger jag i sängen och vilar tillsammans med Ghia, på radion spelar de HEAT och utanför hör jag ljudet från traktorns motor brumma, härligt. Det blev en bra start på dagen med en två timmars promenad med Ghia i skogen. Var nere vid sjön och tittade och så gick vi till grannen och hälsade på djuren i ladgården. Dagen kunde inte ha startat bättre! Har tagit massa fina bilder som jag tänkte dela med mig av när vi kommer hem. Snart kommer Johans syster med familj hit och det ska bli spännande att se hur det går när hennes 2-åriga son träffar Ghia, han älskar nämligen hundar. Nu kom solen fram igen så jag ska gå ut och se om männen behöver någon hjälp med på gården. Ha en glad påsk!

Äntligen är stressperioden över!!

Dagen började inge vidare. Vaknade innan klockan ringde och kunde inte somna om pga de irriterande morgonpigga fiskmåsarna som envisades med att skräna utanför fönstret. *suck* Tentan kändes inge vidare, kom massa skumma frågor och det kändes som att det blir omtenta, kul. Innan fick vi höra att den förra tentan hade kommit så jag åkte upp till skolan. Men när jag väl kom dit så hade surk-ringen som sitter i receptionen gått för helgen, klockan var då bara 13.15. Då brast allt! Tårarna ville inte sluta och jag ringde Johan och klagade på surk-ringen och den dryga tentan och allt som jag kunde klaga på. Stackars Johan, han har fått vara med om mycket de senaste veckorna. Men nu är det äntligen över! Eventuellt två omtentor men ändå.

När jag kommer hem var Johan inte hemma men han ringde och bad mig kolla i en påse där min present fanns, något försenad då jag fyllde i oktober =) man bättre sent än aldrig. Jag blev så glad och mitt humör blev genast mcket bättre. Där låg nämligen en svart extern hårddisk (med 320 GB minne, min dator har bara 80. haha) som jag velat ha och behövt jättelänge nu men inte orkat köpa, de är ju så dyra för en student. Nu kan jag äntligen lägga över alla mina bilder och ha en back-upp ifall min dator får för sig att pajja ihop, tack honey!

Snart ska vi åka och hämta hyrbilen och sen drar vi ner till Smålands skogarna för en lugn helg, ska bli så skönt!
Ha en glad påsk allesammans och njut av ledigheten för det ska jag göra till 100%!!

RSS 2.0