Jag ger dig min morgon...

Jag har skrivit det förr men idag när min älskling fyller år känns det extra påtagligt så jag tänkte bara påminna er om de små sakernas stora betydelse:

Något som jag tror att många par ofta tar för givet är gåvan att få vakna upp bredvid den man älskar. Att starta dagen tillsammans, bara vara nära eller hålla om varandra. Att eventuellt dela med sig av den underbara eller hemska dröm man haft under natten. Att få dela sina första vakna minuter av dagen tillsammans. Om det inte vore för vårt långdistansförhållande hade jag säkert inte uppskattat det på samma sätt. Nu njuter jag av varje morgon jag får vakna upp bredvid min älskade redo för nya utmaningar. Som Fred Åkerström så vackert sjöng:

"Jag ger dig min morgon, jag ger dig min dag."

Min kärlek fyller år!

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Js födelsedag, hurra, Hurra, HURRA!!! Tyvärr är han fortfarande kvar i Abu Dhabi så vi får nöja oss med att prata i telefon/Skype men det är mycket bättre än ingenting. Men när han kommer hem på onsdag så ska vi fira ordentligt med tårta, presenter, god middag och mys. =)
Åh va jag längtar!



2015 är arbetsterapeuternas år.

Fick nyligen se en artikel om hur det troligtvis kommer att se ut på arbetsmarkanden år 2015 och det ser mycket lovande ut! Det kommer att vara en brist på arbetsterapeuter vilket borde betyda att det kommer att finnas en hel del jobb och en stor efterfrågan. Förhoppningsvis inser de vikten av "vårt" (är bara student just nu) arbete och ger oss den lön vi förtjänar. Det känns skönt att veta att det ser ljust ut. Framtiden är vår!

 

Vill du läsa artikeln och se framtidsutsikterna för ditt yrke?
Klicka på länken: Allastudier.se

Shop til I drop?

Nu ska jag åka ner till stan för en shoppingrunda med Alex. Ha en kanon bra dag i solen!


Drömmer mig bort...

Nu när vinterkylan har återvänt sitter jag och drömmer mig bort till värmen och min kärlek i Abu Dhabi. Det har perfekt väder där nu med "bara" runt 20 grader istället för 40-50 grader som det var när jag var nere sist. Vi ska bara kolla upp några saker men om allt går som vi hoppas så kan jag åka ner om exakt 2 veckor. Men med tanke på hur mycket det brukar strula med hans jobb så lär det inte bli något, men man kan ju alltid hoppas!


Life is a...

...rollercoaster you just gotta ride it.

Out of service...

Som ni säkert har märkt har det varit tyst från mig ett tag. Är lite för mycket aktivitet i min hjärna just nu så jag ska fokusera på det som måste göras och vila upp mig när jag får chansen. Återkommer när det känns bättre men jag ska iaf på SH'BAM ikväll igen, skönt att komma på andra tankar ett tag.

Ta hand om er!

Helt slut...

Efter en dag av tentaplugg är jag helt slut i huvudet trots en promenad med Ghia i kylan. Ska vila med lite middag innan det är dags att bli helt slut i kroppen efter ett pass med SH'BAM! (Se tidigare inlägg) Ska bli så grymt roligt! =)

Dance it out!


Bilden är hämtad från: LesMills.co.nz


Knasigt.

Kroppen är bra mystisk ibland. Förra veckan körde jag två Piloxing pass dagarna efter varandra och fick ingen träningsvärk alls. I måndags körde jag ett pass Shape och jag har fortfarande en grym träningsvärk, jag fattar ingenting. Haha Det blir ett spännande Zumba pass ikväll. =)

Men nu är det dags att åka till skolan. Ha en underbar dag i kylan!

SH'BAM!!

Efter att ha legat på reservplats i några dagar är det äntligen klart: på fredagkväll ska jag få vara en av de första på SATS att prova SH'BAM! Det är en dansklass där man dansar loss till olika danshits, allt från gamla klassiker till heta listettor. Nästan som att gå ut fast med koreografi! Att passet ska ledas av självaste Annika Sjöö som bland annat vann Let's dance 2009 är bara pricken över i:et. Om jag är taggad? Behöver ni verkligen något svar på den frågan? =)


Bilder och information är hämtade från SATS och Body Empower.


Det kostar att ligga på topp...

Det uttrycket passar verkligen in just nu. Efter fredagens tenta fick jag 3 dagars ledighet och idag började allvaret igen = tentaplugg till TVÅ tentor nu på lördag, Jippi!? Som jag misstänkte blev det en ordentlig träningsvärk och nu känner jag verkligen av HELA kroppen, innan var det "bara" lår och vader, vilket för övrigt är underbart när man bor tre trappor upp utan hiss och har en hund som vill gå ut. Haha Men det var det värt så på torsdag kör vi igen men då blir det Zumba! Shake that as...

Men nu vill Ghia ut en sista gång och mina ben jublar redan (haha) sen får det bli ett besök hos Mr. John Blund.. God natt och så sov gott! Kanske möts vi hos Mr. Blund?

4 år gammal bild på mig och min underbara Ghia.


Piloxing.

Har fått några frågor om vad Piloxing är så jag tänkte lägga upp en liten video så att ni kan få en uppfattning.

"Piloxing är en unik kombination av pilates och box. Konceptet skördar just nu stora framgångar i USA, och SATS är först på banan i Europa.

 

- Piloxing är en form av intervallträning som gör dig både starkare och uthållighare. Träningsformen hjälper även till att öka förbränningen och bidrar till att stärka core musklerna, säger Fredrik Sjöberg, Gruppträningsanvsarig SATS Norden." - SATS


För mer information kolla in länken: Piloxing.com

 

 

Sleek. Sexy. Powerful!


It's time to Shape up!

Nu har en ny träningsvecka börjat, lovely! Istället för Piloxing testade jag på Shape idag och det var jobbigt men härligt! Benen var som spagetti efteråt och jag anar en jobbig träningsvärk men det var det värt. Det blir mer Shape för mig vill jag lova.

"Funktionell styrketräning med varierade övningar för hela kroppen.
Vi använder oss av kroppstyngd, bräda, vikter och gummiband för att göra träningen utmanande."
SATS.



Testa du med!


Jobbig men produktiv dag.

Det har varit en jobbig dag men jag har ändå lyckats vara väldigt produktiv. Pratade nyss med J och nu känns det lite bättre. Här är några av gårdagens bilder. Ikväll blir det mandariner och vaniljglass. Ha en trevlig kväll!


Jag avskyr söndagar!

Så var det dags för ännu en söndag och en dag av ensamhet och tårar. Söndagar är den värsta dagen på veckan för mig! I veckorna är det oftast fullt upp med skola, Ghia och träning och allt annat som måste hinnas med, fredagarna är jag antingen med kompisar eller för trött för att känna efter. Lördagarna är det oftast fullt upp som igår när det var RockBand-kväll med vännerna och så kommer söndagen=baksmällan. Inte en sån baksmälla som man får efter för mycket alkohol nej idag kommer tiden och ensamheten ikapp och jag bryter oftast ihop. Minsta lilla sak jag ser/hör som jag saknar att kunna göra med J gör att allt rasar, den fasad jag håller uppe i veckorna fallerar och tårarna kommer utan någon hejd.

De flesta säger att jag är så stark och att de inte hade klarat av det som jag går igenom just nu och att jag är så duktig. Jag är tacksam över er omtanke det är inte alls det, jag är tacksam över ert stöd. Men allting har sitt pris! Jag är så trött på att vara stark och duktig hela tiden och släpa mig igenom vardagen i väntan på att han ska komma hem. Men hur lätt är det när man aldrig får se ett slut på det hela? Ett datum då man vet att han får komma hem. De skjuter hela tiden fram det och när jag får hopp om att nu ska han få komma hem så ser de till att han får stanna lite till, de där J-VLA araberna!!! Jag är inte rasist eller så men just nu HATAR jag verkligen hans chefer!! Jag orkar verkligen inte mer. Att ständigt gå och stressa och oroa sig gör att jag har en ständig huvudvärk och magen pajjar. Försök att stressa mindre och tänka positivt säger de, men det går inte längre! Jag vill bara bort, att allt ska vara över nu. Jag blir så osäker på vad jag känner och vill inför allt. Jag önskar verkligen att jag aldrig låtit honom åka iväg, om jag bara hade vetat.

Men det finns inget jag kan göra, jag får ta på mig masken, sätta på leendet och köra vidare. Du måste vara stark Terese. Ska fösöka ta mig igenom den här söndagen med och sedan är det måndag igen och dags för en ny vecka med nya krav, nya tentor och tid att döda. Åh va jag önskar att jag slapp dessa söndagar!

Det blir en bra dag idag.

Jag känner på mig att det blir en bra dag idag! Dagen startade med ett samtal med Honey sen blev det engelsk frukost med Alex som sov över igår och efter det gick vi på en långpromenad med Ghia i nysnön. Nu är favoritmusiken i högtalarna och jag ska rensa ur garderoben. Ikväll blir det RockBand för hela slanten! =D

Nu kör vi!

Utmaningen, är du med?

Har som sagt äntligen kommit igång med träningen igen efter ett längre uppehåll pga sjukdom och praktik. När jag var på Sats sist så gick jag med i deras utmaning att träna 2 ggr/vecka under 12 veckors tid. Klarar man det så får man en liten gåva + en jättebra träningsrutin (och är förhoppningsvis rätt bra tränad), vad det är får man inte veta men eftersom att mitt personliga mål är precis det så var det ju bara att köra! En vecka är redan avklarad och nu hoppas jag att jag inte blir sjuk som förra året.

Tränar du på Sats eller vill du börja så ta chansen och anta utmaningen du med, du har till den 7 februari på dig att starta!


Piloxing, plugg, Bambi och snöglädje.

Har haft fullt upp och inte orkar blogga så jag kör en kort uppdatering: Trots att jag körde Piloxing två dagar i rad har träningsvärken inte kommit, är det ett bra eller dåligt tecken? Jag har redovisat vårt grupparbete idag och överlevde utan problem, min redovisningsskräck är nästan borta JIPPI!

Snön har äntligen kommit till Göteborg igen. Ja jag är lycklig för nu slipper jag halka omkring som Bambi ett tag, hoppas jag iaf men man vet aldrig med Göteborg. Sen har jag börjat kolla på Säsong 3 av How I met your mother som var en av mina julklappar från J, lycka! Imorgon blir det tentaplugg, hundpromenader och Zumba(!) för hela slanten på fredag skriver jag tenta igen, jippi? Men det är imorgon.

Tänkte avsluta kvällen med ytterliggare ett avsnitt!

Symaskinsjakt, hjälp mig!

Fick en del pengar i jul och på min födelsedag så jag tänkte köpa mig en symaskin. Jag har tänkt på det i några år nu och det skulle vara skönt att ha en hemma och lära mig sy på riktigt. Är egentligen väldigt pysslig av mig så jag tänkte utnyttja den sidan. Nu finns det bara ett problem jag vet inte vad man ska ha! :S Tänkte kolla med er om ni har några bra tips på vad som är bra. Vill kunna sy gardiner, laga kläder, sy mindre avancerade kläder etc.


Har du några tips inför symaskinsköp?

Mys i regnvädret.

Efter en heldag på IKEA med kära E och promenader i slask och regn är det dags för mig att sitta hemma och mysa resten av kvällen. J har tyvärr åkt till Abu Dhabi idag så det känns lite ensamt, tur att Ghia är hemma nu! Vi har burrat upp i soffan, tänt ljus och har börjat kolla på Brokeback Mountain som jag ännu inte har sätt. Har velat se den länge men det har inte blivit av, jag hoppas att den är så bra som alla säger.


 

Hoppas ni får en mysig kväll i regnvädret!


Is på Heden.

I dagens underbara vinterväder styrde jag och J mot Heden för att åka skridskor något ingen av oss gjort på minst 6-7 år. I början gick det riktigt stakigt men efter nästan 2 timmar på isen började det komma tillbaka, för J gick det lite fortare. Jag hade svårt att föreställa mig att jag faktiskt kunnat göra piruetter och hopp en gång i tiden men med lite (läs mycket) träning kan det nog gå igen. Vi bodde nästan på isen när vi var små så det finns ju där någonstans. Det var både roligt och mysigt och vi njöt i fulla drag, dagen kunde inte ha börjat bättre!

Vill du också åka skridskor i Göteborg så rekommenderar jag att du tar dig till Heden.
Har du inga skridskor så finns det att hyra för en billig slant. Det är öppet till mitten av mars. Klicka här för mer info.

Muskler upphittade.

Jag kan bara konstatera en sak efter gårdagens Piloxing-pass, musklerna fanns kvar men de hade tydligen gått i ide över vintern. Jag kände det då när kramperna kom och nu börjar jag känna av dem ordentligt vill jag lova, imorgon blir en spännande dag. ;)

It feels good to be back!

Watch out 'cause here I come!

Efter ett extremt långt uppehåll från träningen har jag bokat in pass och packat väskan, imorgon blir det Piloxing! Nu är det dags att ta tag i mig själv igen = börja träna och sluta med skräpmat, en vana jag haft den senaste tiden. Men nu är det ett nytt år och dags att ta upp mina gamla vanor, det ska bli såå skönt!

Bilden är lånad från denna sida.


Gott nytt 2011!

Det blev en relativt lugn och vuxet nyårsfirande igår men det var mycket trevlig! Det nya året firades in tillsammans med goda vänner här i Göteborg och vi hade alla gjort varsin rätt vilket resulterade i en jättegod 3-rätters middag.

Förövrigt skulle jag sammanfatta 2010 som känslo-berg-och-dalbanans-år. Det har varit mycket glädje men också mycket sorg. Ena stunden har allt känns så självklart för att jag i nästa stund har känt mig vilsen och ensam i en stor värld som känts främmande. Jag känner på mig att 2011 kommer att bjuda på mycket glädje och förhoppningsvis lite mindre förvirring!


RSS 2.0