Första nollningsaktiviteten är nu avklarad!

Idag hade vi inga lektioner så jag satt hemma och pluggade fram till lunch och sen åkte jag in till skolan för att träffa några ur gruppen för att diskutera lite inför morgondagens seminarium. Även om vi inte kom på några direkta frågeställningar så hade vi iaf några bra diskussioner.

Sen var det bara att åka hem, äta, byta om och sen springa ner till vagnen igen. Allt medan regnet stod som spön i backen, det regnar ju nästan jämt här känns det som! *suck*

Eftersom att vi skulle vara utomhus och leka lekar så hade jag och Josefin bestämt att det kanske var smart att ta på sig stövlar, otroligt sexigt jag vet, men vi ville inte bli blöta och jag ville inte bli ännu sjukare. När vi kommer fram til Linnéplatsen visade det sig att vi skulle gå till skolan istället pga vädret, typiskt! Så vi fick stapla omkring i våra sexiga stövlar inomhus, det var sådär lagom skönt och varmt. Men men.

Vi fixade ett par snygga nollningsband med våra namn och vårt program på och vi insåg snabbt att vi bara var tre personer ifrån klassen som kom. Inte ens sjukgymnaststudenterna kom, dålig uppslutning där så vi ska klaga på dem imorgon! Men vi körde för alla andra och lyckades pricka in alla rätt(!) på tipsprommenaden och vann då med andra ord, det ni!! Så vi fick ett par skumma gröna dosor ifrån SEB som gick att fälla ut till ett glas, få¨r ta en bild senare.

Det blev även lite twister och andra lekar och vi var rätt så bra. Sen fick vi ju öva på studentsångerna och några har jag redan lärt mig av Johan så då kunde jag hänga med. Men vi fick ju självklart sånghäften så nu har man fått en liten StudentBibel. Det var en rätt rolig kväll men det kändes väldigt uppdelat redan när vi kom så det var väldigt trisst, men det blir nog bättre sen.

På onsdag ska vi på en provsittning med sagotema och på lördag blir det sittning med några från Chalmers med sjöslagstema. DET ser jag verkligen fram emot! Så imorgon efter seminariumet ska jag ner på stan och leta kläder till onsdag, får se vad jag hittar på. Ska kolla vad jag har hemma.

Men nu måste jag sova om jag ska vara någolunda pigg imorgon, då ska hjärnan få jobba! God natt och sov så gott för det ska jag.

Helt färdig efter ett tufft men jättelyckat veckoavslut!

Har precis avslutat min goa men onyttiga middag, och min ända måltid bortsett ifrån en delicatoboll, som fick bli hämtmat ifrån den orientaliska kollgrillen runt hörnet, så sjukt gott!! Men nu är jag proppmätt och magen har protesterat, inget mer ohälsosamt på hmm 2 dagar. =)

Så vad har då lett till att magen protesterar, jo det ska jag snart tala om! Vi kör en sammanfattning av veckoslutet.

Torsdag

Hela torsdagen spenderade jag med näsan i kursboken och han med att läsa de sista 3 kapitlerna som vi ska diskutera vid tisdagens seminarium. Jag gjorde även klart hemuppgiften. Det visade sig sedan på fredagen att det endast var jag i hela klassen(!) som läst alla kapitlerna, men då får jag hela måndagen på mig att förbereda mig inför seminariumet istället för att stressa igenom boken. =)

Sent på torsdagskvällen kom Johan äntligen hem och jag minns inte när jag blivit så glad på länge! Som jag hade saknat honom!!

Fredag


På fredagen var jag i skolan och fick min fältstudieplats där jag under två dagar ska följa en arbetsterapeut i dennes arbete inom hemsjukvården. Det ser jag verkligen fram emot! Sen träffades vi i studiegruppen och det gick bra och vi bestämde att vi skulle träffas igen på måndag och av någon konstig anledning var det jag som tog tag i allt. Jag har gått och blivit serriös, på riktigt! *ler stolt*

Senare på dagen kom Johans kompis från Lund hit och stannade hela helgen. Jag lagade en riktit god middag och sedan blev det efterrätt bestående av mango, papaya och vattenmelon som toppades med vaniljsås, mumma! Resten av fredagen spenderade vi med att dricka öl/cider och spela chicago.

Lördag

Medans grabbarna kollade på fotboll passade jag på att åka ner på stan och shoppa lite! Bytte mina svarta byxor, detta då jag efter att ha gått med dem en hel dag insåg att de var lite för tighta ändå. Sedan blev det två enkla men snygga t-shirtar från Cubus, Texas hold'em spelmarker samt ett snyggt duschdrapperi på Jysk för endast 85:-! Så nu har vårat inte så superfina badrum helt plötsligt blivit rätt så snyggt!


Fynden från dagens shoppingrunda.

Sen kom Johans kusin Gustaf över och vi invigde de nyinköpta spelmarkerna med en omgång Texas som efter ett bra tag resulterade i att Johan vann. Jag slutade nästsist. Under tiden han Gustafs sambo Ingela komma och det blev mera spel, TP Tjejer mot Killar och resultatet blev ju självklart 2-1 till mig och Ingela! =D

 


Roligt spel med typiska tjej- respektive killfrågor.

Därefter blev det till min stora lycka äntligen dags för SINGSTAR!! Det blev aldrig någon utgång för vi sjöng ända till halv 4(!) innan vi tog en kopp te och slappade. Medans grabbarna kollade på Ultimate fighting till klockan 7 bestämde vi tjejer oss för att det kanske var dags att sova.
Under kvällen blev det för övrigt en hel del av min nya favoritdrink mojito och sen provade jag att ha i riven mintchoklad i Baylis med mjölk, mumma!


Per och Gustaf stämde in i Johan och Ingelas skönsång.


Grabbarna lever sig verkligen in i sången!


Crazy in love! =)


Grabbarna var helt klart de som hade mest feeling och vann!
(Europe - The final countdown)

Söndag

Idag kom en annan av Johans gamla studiekamrater förbi på besök och Per begav sig hem. Det blev mintchoklad och "Dirty dancing 2"! Resten av dagen har jag och Johan bara slappat för man är ganska sliten. Var ett tag sen jag festade två dagar i rad nu. Snart ska jag kolla lite på Top Gear med Johan innan man ska tänka på refrängen och ladda upp inför morgondagen då jag, förutom att plugga och träff med studiegruppen, ska på nollning i Slottskogen med en klasskamrat och träffa alla andra "nollor" och leka lekar och grilla korv.

Det var allt för denna gång. Hinner knappt med att blogga nu i början av skoltiden så det får bli låånga inlägg.


Läsa, läsa och så läser vi lite till. *suck*

Ja det är i princip så min dag har sett ut, bortsett från en liten tripp till Slottskogen där jag spatserade runt och kollade lite på djuren och rensade tankarna. Visst blev tankarna rensade alltid men har insett att mina snygga converseskor inte alls är bra promenadskor för nu har jag sjukt ont i mina benhinnor! *suck*

Att bara sitta och läsa och läsa, oavsett om det är intressant, blir vääldigt masstigt efter ett tag. Speciellt om man inte är van och allt är på engelska! Jag har visserligen inget problem med engelskan sådär men när allt är nytt och man har läst i ex antal timmar orkar man inte längre, oavsett språk. Så jag har tagit ett till break ifrån studierna. Lat kan somliga tycka men då får ni göra det, det går nämligen inte in mer i min lilla hjärna just nu är nämligen helt slut!

De söta pingvinerna i Slottskogen
(taget med mobilen, därav kvalitén)

Skulle passa på att fixa lite i klädkammaren men det blev bara haldant för så fort jag ställde mig och kollade in i väggen kändes det som att jag skulle svimma och hela rummet gungade. Ska nog slänga i mig lite mellanmål tror jag. Sen får jag väl ta och läsa lite till. Även om jag har tagit mig igenom det första och längsta kapitlet så återstår det fortarande 3 kapitel tills på fredag + hemuppgiften, att dokumentera ett helt dygn i mitt liv och sedan analysera det enligt vissa kategoriseringar i boken och det fick bli den här dagen. Bara det gör ju att man blir trött för man måste ju tänka hela tiden och det är jag ju inte direkt van vid. =) Har ju haft semester i 6 veckor och på jobbet behövde jag knappt tänka heller. Så min hjärna är överkokt för länge sen!

Sen saknar jag Johan så grymt mycket, det är ju sjukt. Han har bara varit borta i snart 3 dygn men jag håller på att bli tokig! (mer än vanligt alltså) Visserligen tror jag att det delvis beror på att jag knappt känner någon i den här staden och känner mig lite ensam. Men jag saknar att kunna prata med honom, retas med honom och bara ha honom nära mig även om vi så bara kollar på tv. Sen kan jag ju inte ringa så länge heller eftersom att han är i Milano, det blir ju så dyrt då. =( Men sent imorgon kväll så kommer han hem igen och gu vad jag längtar!

Nej nu måste jag skärpa mig, ska fixa nåt till lilla magen och sen blir det till att läsa lite till.

Andra skoldagen och första föreläsningen avklarad!

Var så nervös att jag sov oroligt och vaknade redan 5:30 och kunde inte somna om så 5 min senare gick jag upp. Fixade lite frukost och fixade mig. Tycker att det känns såå himla skoj att få fixa i ordning sig på morgonen! De flesta kanske tycker det är jobbigt men jag har jobbat inom läkemedelsbranschen i nästan 3 år där man går i blå "smurfkläder", hårnät och inge smink eller smycken. Man fick aldrig göra sig fin. Visst var dte skönt på ett sätt men man såg ju ut som **** när man skulle någonstans efter jobbet så ne. Vart iaf klar för tidigt så jag åkte in till skolan då jag ändå hade lite att fixa.

Kom alldeles för tidigt så jag fick sitta och vänta ett tag men som tur var så var jag inte helt ensam. Då fick jag tillfälle att lära känna några i klassen lite bättre, det kom tre nya tjejer till klassen idag och de verkade trevliga allihop. Idag hade vi våran första föreläsning och den var väldigt intressant, jag känner verkligen att jag har hamnat rätt!

Vi fick en liten brandskyddsinfo och sen skulle vi ta kort till passerkorten efter lunchen men när vi väntat 30 min på fotografen gick vi hem.

Så jag och två av mina klasskamrater gick ner på stan för att se om vi kunde hitta våran viktigaste kursbok som skulle kunna finnas i Studenternas hus. Den var tydligen slut i de andra bokhandlarna och på internet så vi chansade. Efter att ha gått runt ett tag i den klibbiga värmen hittade vi tillslut rätt och när vi kommer in finns det 3(!) böcker kvar, snacka om tur!

Därefter åkte jag och den ena tjejen hem, hon bor också på Hisingen och skulle handla på Willys vid mig så vi tog sällskap dit och sen blev det lite shopping på Willys, de fattiga studenternas affär. =) Inte för att jag är fattig än, men jag blir väl det snart.

Nu har jag fixat allt med CSN och jag kommer tyvärr att ha tjänat för mycket de senaste halvåret så jag får inte fullt studiebidrag och lån, men men det löser sig iaf. Får ju en lön till nästa månad så.

Har två dagar nu som jag ska läsa så jag ska väl kolla igenom boken lite nu, det jobbigaste är att den är på engelska. Jag kan ju men är lite ringrostig bara. Det var allt för idag!

Nybliven student på Arbetsterapeutprog. vid Göteborgs universitet!

Det har hänt en hel del sen jag skrev sist så jag tänkte köra en resumé!

Måndag


Gick upp och åt frukost tillsammans med Johan så att jag skulle hinna spendare lite mer tid med honom innan han skulle till jobbet. Han åkte nämligen direkt till Milano när han hade slutat! Skulle också vilja åka till Milano!! Är jätteglad för hans skull. Men tillbaka till resumén. Eftersom att jag inte visste om jag skulle få börja plugga eller åka hem till Södertälje och säga upp mig så var det osäkert när vi skulle träffas nästa gång. Skulle vi vänta 4 dagar eller 2½ veckor? Men jag var helt säker på att jag inte skulle komma in och vara tvungen att åka till Tälje. Så det var tungt att se honom gå även om vi har haft ett distansförhållande i 7 månader. Men det är inte samma sak när man bor ihop, tycker jag då. =) hehe

När han hade åkt var det ju ingen idé att gå och lägga mig så jag tog det lugnt framför tv:n innan jag skulle ner på stan och shoppa, det var tanken. Så när jag sitter där och slappar så ringer telefonen, klockan var 9.15. När jag svarar är det ifrån Göteborgs universitet(!) och så här gick samtalet i princip:

- Du har sökt till Arbetsterapeutprogrammet och jag undrar om du fortfarande är intresserad?
- Ehh (väldigt förvirrat) jo det är jag. men upproppet är väl senare idag?
- Nej det var i fredags och det var några som inte dykte upp. Så är du intresserad?
- Aha. [lång paus] Så du menar att jag kom in??
- Ja om du vill det förstås.?
- Ehh ja det är klart jag är!!! Jag var bara så säker på att jag inte skulle komma in så jag är förvirrad nu. När är introduktionen?
- Skolan har redan börjat och de började kl 9 och slutar 12.
- Ehh då har de redan börjat?
- Ja så bor du nära så får du gärna åka dit.
Sen fick jag vägbeskrivningen och slänger på mig kläder, packar väskan och piffar till mig.

Sen springer jag ner till vagnen och ringer Johan, som blir jätteglad!! Allt löste sig. Sen ringde jag mor och far och min mor blev nog gladare än mig, haha!! Kom in strax före 11 så jag hade ju missat en del, presentationen där alla berätta om sig själv. Det är synd för jag har ju inte så stor koll på alla i klassen nu, men men  jag kom in!

Mina lärare ger oss info om att studera och om kursen vi ska läsa, som är på 10 veckor. Sen berättar de om sin arbetslivserfarenhet och vad man kan göra som arbetsterapeut och jag kände direkt: Här ska jag va!!

Vi är en liten klass på 22 personer, något som jag tycker är perfekt! Då blir den mer privat, i princip som på gymnasiet. Eftersom att jag kom sent så han jag inte prata mycket med någon, men pratade liite med några och de verkade trevliga. Vi är väldigt blandade i åldrar och det är riktigt bra, mycket olika arbetslivserfarenheter och livssituationer och det kan bli väldigt lärorikt!

När vi slutat ringde jag min chef och fixade så att jag är tjänstledig, sweet! Får jag inge sommarjobb så har jag iaf jobb i sommar och det är aldrig fel.

Sen bar det ner till stan för att inhandla lite saker till skolan och kolla runt, blev även två par linne, smink och ett par svarta byxor vilket jag har letat efter ett bra tag. Men jag fick en chock! Jag har ju precis kunnat ha 28/32 så jag provade dem såklart, men de var för stora! Det slutade med att jag fick köpa 26/32!! Två storlekar mindre än innan, om jag var glad. =D

Sen var det bara att fixa grejer och läsa in mig på allt material jag fått och det gjorde jag resten av kvällen.

Så nu är jag student vid Göteborgs universitet, det ni!! Och jag är sååå glad!!!

Domedagen är här!

Nu har jag sagt hej då till min kära Johan, för hur lång tid vet jag inte än. =( Allt beror på hur det går med skolan och svaret kommer ikväll så nu är jag nervös. Men jag är väldigt inställd på att inte komma in och åka upp och säga upp mig ifrån jobbet och arbeta min sista månad.

Jag vill det absolut inte, men jag har inget val. Jag fick en riktig ångestattack över det igår kväll så vi pratade om det och nu känns det faktiskt mycket bättre. The show must go on. Stängs en dörr öppnar sig 1000 nya och det kan nog bli mycket spännande. Som min kollega Milla brukar säga: "Man ska se det positiva i det negativa" och det är exakt vad jag ska göra! Jag får ju umgås mycket med min mor och hundarna, träffa alla kära vänner, kanske åka på kryssning och träna gratis. ;) But it ain't over untill it's over and anything can happen!

Under de 3½ vecor som jag har bott i Göteborg så har jag insett vilka människor jag saknar mest i Södertälje och det dök upp vissa små överaskningar. Man inser inte vad man har innan man får avstånd ifrån det.

Även om det var tungt att veta att det kan ha varit sista kvällen med Johan på länge igår så var den väldigt mysig. Johan lagade jättegod mat till mig och sen låg vi och mös i soffan och kollade på Batman begins. Eller största delen av den sen var Johan tvungen att lägga sig. Jag glömde nämna det tidigare men han ska åka till Milano med jobbet när han har slutat idag och kommer hem först på torsdag. Är jätteglad för hans skull och hoppas att allt går bra!



Min underbart goda middag. Klyftpotatis i ugn är såå gott!

Maria 23 år!

För tredje dagen i rad vill jag gratulera en kär vän som fyller år nämligen Maria! En helt underbar tjej som jag träffade på gymnasiet och vi klickade direkt. En vän man kan lita på i alla väder och som förstår en. Även om vi inte träffats så ofta sedan studenten så är det alltid lika trevligt då vi gör det. Grattis gumman, jag saknar dig!


Väggarna är målade, internet snabbare och min kära moster fyller år!

Ännu en produktiv dag är avklarad, hur ska detta sluta egentligen? =) Nu är väggarna färdigmålade och såå grymt snygga!! Färgvalet blev bättre än jag hade förväntat mig, för vi var ju lite osäkra där ett tag. Men oj så snyggt det blev! Imorgon ska vi fixa det sista, måla listerna och taket sen ska hyllorna upp på väggarna. Tyvärr kan vi bara få upp hälften av hyllorna för när Johan var på BauHaus för att köpa de resterande hyllorna som inte fanns sist fick han veta att de kommer om 14 dagar! Som att vi orkar vänta såå länge. Har redan väntat i över 1 vecka. *suck* Men det finns inget vi kan göra mer än att vänta, igen. Är så sjukt trött på att vänta på saker. Känns som att jag inte gjort annat de senaste månaderna.

Sen avnjöt vi en supergod middag. Johan var och köpte en gjutjärnspanna med reflor i så att köttet blir nästan som om det skulle ha blivit grillat! Så det blev stekt fläskkarré sallad och självklart klyftpotatis i ugn, finns det nåt godare? Vi är som frälsta och idag fick jag verkligen till det. *stolt*

Fick hem vårat nya modem idag så nu surfar jag på 20 mbit och det trådlösa modemet funkar igen. Lyckan är fulländad!

Vill passa på att skicka ännu en gratulation och idag är det min kära moster som fyller år. Ett stort grattis till dig! Synd att jag inte kan vara med er idag.



Nu ska jag passa på att njuta av Usain Bolts sista steg på VM i Berlin 2009. Det ska bli en fröjd att se honom springa och som de flesta andra hoppas jag på att se ett tredje världsrekord. Händer det så är han helt fantastisk! Go Jamaica!!

Change, I'm in love!

Färgen är nu inhandlad och det ska bli spännande att se hur det kommer att bli. Vi valde nämligen mellan två olika röda nyanser och de som känner mig blir nog ite förvånade över att jag valde den klaraste nyansen. Så det blri som sagt väldigt spännande för det finns en viss risk att den blir för röd! =) Det återstår att se.Men jag tror att det blir jättebra iaf, annars är det ju bara en klädkammare som går att måla om.

Trots att jag inte hann in i mer än 2 butiker är jag grymt nöjd med min shoppingrunda Jag som i princip aldrig hittar en bh som passar hittade, tro det eller ej, 3 bh:ar(!!) och ett par trosor. Jag kan inte minnas att jag någonsin har hittat tre bh:ar som sitter så bra och det i samma butik. Jag är kär!

I Södertälje har jag hittat 1 endast bh i min storlek men den var inge snygg och svindyr. Men här hade de massor och bh:ar och dessutom till rimliga priser så jag är frälst, att hitta storlek 65DD är ju inte det lättaste precis. Man kan ju glömma HM, Lindex och alla de andra affärerna. Att de sedan hade 50% på allt i butiken gjorde ju inte saken sämre precis! Butiken heter Change och det finns tydligen tre butiker i Göteborg. Nu är jag även medlem så jag får 50% på allt året ut, kan man begära mer? Jag säger bara: "Change, I'm in love!

Mina underbara fynd:



Trevligt möte på väg till min shoppingrunda.

Precis när jag hoppat av vagnen och ska gå mot butikerna för dagens shopping hör jag hur någon roppar mitt namn. Men då jag knappt känner någon här i Göteborg och inte var inne i självaste stadskärnan, där någon man känner skulle kunna befinna sig på sin semester, så gick jag bara vidare.

Då tar någon tag i min arm och när jag vänder mig om står min kusin Camilla där! Har inte träffat henne på 1 år och har ju aldrig sprungit på henne bara sådär eftersom att vi har bott så långt ifrån varandra. Men det var superroligt!! När jag blir friskare så ska jag hitta på något med henne och hennes bröder någon dag, vore superskoj!

Bra musik och lönen är inne på kontot. Nu blir det shopping!!

För ett tag sen tog vi erbjudandet som ComHem gör reklam om på tv, Tv- och Bredband-Large för 99 kr i månaden. Något jag är helt överförtjust i nu för det ingick även en massa radiokanaler och en av dem är SCHLAGER! I princip bara låtar som jag gillar, snacka om att jag är i extas! Att fixa sig till bra musik är bland det härligaste som finns. Nu när jag är nyfixad och klar tänkte jag dra ner och kolla på svarta byxor och lite annat. Sen skulle Johan komma ner efter jobbet så ska vi köpa färg. Have a nice day 'cause I'm going shopping. lönen har äntligen kommit!!

Medans jag är borta bjuder jag på några favoriter.


         


         


Enjoy!

Grattis på 23 års dagen Tommy!

Som jag tidigare skrev så fyller min kära vän Tommy 23 år idag. Så detta inlägg tillägnas honom. En vän man kan lita på och som man alltid har roligt tillsammans med och han har samma filmsmak som mig + poäng till dig Tommy! Synd bara att han bor kvar i Nykvarn men troligtvis blir det ju en kryssning nästa helg. =)

Sen vill tilläggas att Tommy är otroligt smart och trevlig och singel. Så tjejer vad väntar ni på!

         


         

GRATTIS TOMMY!!!!!


Nostalgi!

Kollade nyss min fb och hade blivit taggad på en ny bild vilket alltid är lika spännande, ska man skratta eller gråta typ. Det blev helt klart skratta den här gången vill jag lova. Mindes inte ens att den bilden togs, men den är ju störskön. En klockren Terese-och-Tommy-på-fyllan-bild som väcker många goda minnen. Jag bjuder på den. Underbar vän förresten, kännt varandra sen 7:an. han fyller för övrigt år imorgon. Så ett STORT GRATTIS i förskott till dig min kära vän! Kommer jag inte in på universitetet så drar vi på kryssning nästa helg, supernice!



En produktiv och lycklig dag!

Ikväll har man varit produktiv, igen! Det börjar ju nästan bli vardag nu, eller så har jag inte så mycket bättre för mig på min semester. Blir lite så när det är en ny stad där man inte känner så många och är sjuk = stanna i lägenheten och fixa och dona, handla hem grejer och ja sånt där smått och gott.

Till saken nu. Efter mycket hamrande, lite svett (skyller på den tryckande sensommarvärmen), några få svordommar var bokhyllan äntligen färdigmonterad. Detta utan en massa sura miner, men lite irriterad måste man ju bli när man monterar ihop nåt man köpt ifrån IKEA annars är det nåt som inte stämmer. =) Men nu står den här och är så fin så, passar perfekt! Nu är det bara det roligaste kvar, att organisera den. Det kommer att bli så fint så.

Sen har jag äntligen(!) spaklat klart i klädkammaren så imorgon ska det slipas och sen ska färgen införskaffas och grundas. Snart är projektet äntligen klart. Tror att det kommer att bli grymt snyggt. jag lovar att lägga upp bilder på den när den är klar.

Höll på att glömma! Igår fixade jag en grymt snygg header till Vevves blogg som jag är super nöjd med. Har ju skaffat ett nytt fotoredigeringsprogram så jag måste ju testa det. Men jag hade ju redan fixat min design och då Vevve gillade min nya och önskade sig en egen var ju det perfekt, två flugor i en smäll! Hennes reaktion när hon fick se den var verkligen värt det, hon älskade den! =D Den är såå Vevve, iaf som jag känner henne. Kolla gärna in den hennes sida för att se hela sidan Fairydust.


Shoppat på IKEA utan att köpa mer än det jag skulle, det ni!

Jag är riktigt stolt över mig själv faktiskt! Var som sagt på IKEA för att köpa en bokhylla till vardagsrummet så att vi äntligen kan bli av med kartongerna som står i hörnet och tar plats. Jag gick igenom hela butiken och kollade på massa grejer men kom endast ut med bokhyllan, det ni! Inte ens några servetter eller ljus. Men nästa gång blir det andra bullar vill jag lova! =)

Måste ge en stor eloge till IKEAs personal för den extremt goda servicen jag fick idag, jag var lycklig när jag gick ut därifrån! Alla var väldigt service inriktade och det är inte alltid man bemöts av så trevlig personal. Det värsta som finns är när man frågar någon om hjälp och det känns som att de säger: "Dra åt h-lvete jag har inte tid för dig". Då har man bara god lust att säga: Byt jobb för i h-lvete! Mycket svordommar men de bjuder jag på. Tyckte dock synd om stackarn som fick bära ner mina kollin på vagnen då jag fortfarande har problem med min muskelinflammation. Jag råkade nämligen be honom att bära ner fel vara så han fick lägga tillbaka dem och sen bära ner de nya. Tack för hjälpen!

Nu har jag även fixat slipstenar så ikväll ska jag bara spackla på det sista lagret i klädkammaren och imorgon är det slip-time! Sen kan vi börja måla och få undan kläderna, som nu ligger i IKEA-kassar och i massa olika förvaringsmöbler runt om i lägenheten. =)

Så nu är det bara att vänta på att bokhyllan ska komma när som helst, fixade nämligen hemkörning då vi inte har någon bil. Sen blir det att packa upp kartonger och få ordning i vardagsrummet, finally!


Kiewa.


NY DESIGN!!!

Då jag inte tyckte om någon av de olikadesigner som man kan ha på sin blogg tog jag saken i egna händer och fixade en alldeles egen design. En design som går i äkta Terese-anda! Vad tycker ni? Jag är iaf jättenöjd!

Snart är all väntan över, "domedagen" är nära.

Nu är det inte långt kvar tills "domedagen" kommer, det vill säga den dag jag får veta hur framtiden kommer att bli för mig. Då får jag nämligen svar ifrån skolan ifall några inte dykt upp på upproppet och jag får börja plugga. Men jag känner mig inte hoppfull alls tyvärr. Har reservplats 9 på Personalvetare och plats 4 på Arbetsterapeut. Även om plats 4 låter bra så finns det bara 18 platser, så det känns rätt kört. Svaret kommer iaf den 24/8, nu på måndag.

Skulle jag inte komma in så måste jag upp till Södertälje för att säga upp mig ifrån jobbet och jobba i 1 månad, vilket jag är väldigt omotiverad till vill jag lova! Har fortfarande ont i kroppen så det är ju inte så himla lockande. Sen får jag inte ens arbeta med mina kära kollegor så det skulle kännas piss rent ut sagt, men det är ju cash och det är ju aldrig fel.

Så vi får se om jag kommer upp och hälsar på er i Södertälje om en vecka, who knows. Men kommer jag upp så drar jag troligtvis på kryssning den helgen så det är ju alltid nåt att se fram emot och så får jag ju träffa alla vänner, som jag redan börjat sakna. Inget ont som inte för något gott med sig. =)

Så jag fortsätter väl att vänta som jag har gjort de senaste månaderna, kan ju inte göra mer än att hålla tummen och hoppas på det bästa. Men allt löser sig alltid även om det inte alltid blir som man har tänkt sig.

Min lilla klagostund...

Jag känner bara att jag måste få klaga lite och tycka synd om mig själv ett tag. Är nämligen så himla trött på att denna envisa förkylning aldrig kan lämna mig ifred! Har haft en irriterande rethosta i över 2½ vecka nu och det blir ingen skillnad åt de positiva hållet, snarare tvärtom. Sen har jag dessutom haft en otroligt het och hes röst i säkert 1½ vecka och på det är jag snorig, känner mig halvfebrig och har ont i huvet. Gu va jag älskar min semester, not!

Som om inte det skulle vara nog så har jag fått superont i nacken igen så jag är rätt stel och nu har jag även ont i mina armar igen. Muskelinflammationen visar gärna sin närvaro och jag har fått nog!

Sen har jag ju min dumma mage som alltid ska sätta käppar i hjulen för mig och bråka med mig.

Som pricken över i:et så skulle jag fixa så att vi får snabbare bredbandsuppkoppling då vi bara har 0,25 mbit nu, supersegt. Tv och bredband via ComHem ingår i hyran och då jag frågade en person i våran styrelse sa hon att jag skulle prata med ComHem. Så jag ringde till ComHem och de säger att de inte kan se något avtal med våran förening och att jag ska prata med min förening. Gu va trött jag blir!! Verkar inte som att någon har koll. Sen när man känner sig lite små febrig hela tiden så blir det ju extra jobbigt. Blir spännande att se hur det går. Ska ringa föreningen igen.

Har iaf varit duktig och varit ute med Ghia på en lång morgonpromenad, 75 min! Gick upp på Ramberget och när jag kom upp til toppen, efter att ha gått upp för ex antal trappsteg, träffar jag två killar varav den ena hälsar på Ghia. Då får jag den ovanliga och korkade frågan: "Har du sett hennes ögon?" Så mitt svar blev: "Ja hon har ett blått och ett brunt öga jag vet."
Asså hur korkad får man bli,som att jag skulle ha missat att min hund har olika färger på ögonen. Jag är ju inte blind! *suck*

Nej nu har jag fått klaga av mig och det känns lite bättre faktiskt. Om du orkat dig igenom detta så, förlåt, men ibland måste man faktiskt få klaga lite.

9,58 det är ju nästan overkligt!!

Han gjorde det! Usain Bolt tog guldet och slog sitt tidigare världsrekord och det med 11 hundradelar!! Hur långt kommer den där killen att gå? 9,58 klarar jag inte ens på 60 meter. Det var gudalikt, vilket lopp!! Det måste ju vara för att han är 86:a, helt klart! Det visade sig att han är född samma dag som min kära vän Tommy, coolt!

En lyckad söndag som avslutas med 100 meters finalen för herrar!

Idag har det varit rätt så lungt men jag har ändå varit rätt på produktiv emellan varven. *ler stol* Förutom det självklara hundromenaderna när man är hundvakt har jag städat lite i badrummet samt köket, fixat lunch och en jättegod middag och spacklat lite i garderoben. Det kommer att bli så fint när det blir klart, det känner jag på mig!

Sen var vi nere på Avenyn och tog några cider och öl med Johans kompis och hans flickvän som har varit på Way Out West i veckan. Jag hade inte träffat hans flickvän tidigare och hon verkade trevlig trots att de båda var ganska så slitna efter helgen. Johans komis är en härlig kille så det vart trevligt.

Snart börjar 100 meters finalen för herrar och det vill jag inte missa! Att dömma av semifinalerna kan det bli ritigt jämt mellan silver- och bronsmedaljörerna men jag är nästan 100 på att Bolt tar guldmedaljen och springer in på en ny världsrekordstid! Efter att ha sett hans prestation i semin då han i princip "joggade" de sista 50 metrarna är jag som så många andra runt om i världen nyfiken på hur fort han springer om han verkligen tar i. Nu värmer dom upp så nu är det dags att lägga undan datorn och hålla tummarna!

Karlskrona Sailet, Jaguar XJS och hundvakt!

Har varit nere och hälsat på min syster och far nu i veckan och jag tänkte köra en liten resumé:

Onsdag

Tog spårvagnen ner till stationen för att ta tåget till Emmaboda, för att sedan byta till bussen mot Karlskrona och min slutdestination. Medans jag väntade på tåget satt jag bredvid en kille som hade med sig en backpacker-väska vilket fick mig att tänka tillbaka på min tid som backpacker, härliga tider.

 Efter en stund kom det förbi ytterliggare två backpacker som pratade med honom och jag trodde jag skulle avlida, han pratade med en australiensiska accent! Så jag frågade honom vartifrån han kom och han var mycket ritktigt en Aussie, OM jag smälte!! Han var ifrån Adelaide och backpackade runt i Europa. Så jag berättade at jag rest som backpacker i Australien, Nya Zeeland och Thailand och velat besöka Adelaide men aldrig gjorde det. Jag älskar verkligen den australiensiska accenten och jag blev sjukt sugen på att plocka fram min gamla backpack och sticka någonstans. Vi får se om det kanske blir av nästa år! =)

När jag packade upp mina kartonger hittade jag min sedan länge saknade iPod-laddare så då kunde jag äntligen lyssna på mina kära vän. Det blev en nostalgi upplevelse och de 3½ timmarna till Emmaboda gick som på räls. Jag vet, men jag kunde bara inte låta bli! =)

Väl framme i Karlskrona gick jag och tog en fika och satte mig sedan i Hoglands park och njöt av solen medans jag väntade på att min far skulle komma och luncha med mig. Sen fick jag träffa mina små älsklingar som jag har saknat så!


 

Sen åkte jag hem till syrran och vi drog ner på Saliet, en årlig festival som hålls i Karlskrona då de brukar vara fullt med båtar nere i hamnen. Dessvärre var det första dagen och inte många båtar eller mycket över huvud taget. De lokala pop-bandet "Frank Sylvester" som  Maddes kompis spelar i hade en spelning  som vi var och såg. De var duktiga och hade glada låtar så jag köpte deras singel.

Vi såg ytterligare en spelning, det var ett rockband som jag inte minns namnet på men de hade några riktigt bra låtar. Därefter gick vi h käkade på PM, blev potatisklyftor och guacamole. Sjukt gott! Mötte upp några kompisar till Madde och hade superskoj, härliga människor!

Torsdag


Torsdagen blev lugn. Eftersom att syrran jobbade så åkte jag ut till far och hans sambo och mös med hundarna. Såg en töntig men rolig film  på film då vädret inte var nå vidare, regn. Därefter bar det a v in till stan o ch det gjordes med en pampig entré vill jag lova. Jag fick köra deras Jaguar XJS  cab -88 med en V12 i vilket gjorde att i princip alla män vi möte på vägen stirrade sig blinda. De var nog inte beredda att se en ung blond tjej bakom ratten på den bilen, I loved it!! Snacka om respekt! =D

När vi hämtat upp syrran åkte vi ut och grillade och sen blev det en lugn kväll fra mför tv: n eftersom att det regnade till och från medans åskan och blixtarna var runt omkring oss.

Fredag
 

Då pappa och hans sambo skulle semestra på västkusten norr och Göteborg så åkte jag med dem upp. Det var vi och 6 hundar så det var rätt full proppat i den bilen. Sen fixade vi lite med våran nya klädkammare.


  

Lördag

Vi tog med oss det dåliga vädret upp så planerna om att gå på Liseberg lades åt sidan och vi gick och åt på Hard Rock Café istället. Jag och Johan hade inte varit där tidigare och man måste ju ha varit där. Det var gott men över 150 spänn för en hamburgare, nja det var det väl inte värt.

De var nyss här och fikade men nu är vi ensamna igen. Eller ja vi ska vara hundvakt åt en av pappas hundar, min lilla ögonsten, Ghia. Världens goaste hund! Just nu ligger hon i Johans knä och myser medans han kollar på tv. Så nu tänkte jag lägga ifrån mig datornoch göra dem sällskap för det ser riktigt mysigt ut!

Hemma efter en solig helg i Småland och årets första kräftskiva!

Nu är vi hemma efter en solig helg i Småland där vi hälsat på Johans mormor och haft årets första kräftskiva tillsammans med några av Johans släktingar!

Då vi inte har någon bil hyrde vi bil ifrån Hertz och det var tänkt att vi skulle åka när Johan slutat jobbet på fredagen men han bestämde sig för att ta ledigt istället. Trevligt men det pajjade mina planer för dagen då jag var tvungen att gå upp direkt för att fixa mig och packa väskan medans Johan hämtade bilen. Jag funkar inge vidare bra under stress vilket ledde till att jag glömde bland annat att ta med mig en bikini.

Efter att ha tagit en liten omväg var vi framme och gick på en liten shoppingrunda för att handla det jag glömt hemma samt lite dricka till helgen. Jag, som i princip aldrig hittar en bikini som passar, lyckades hitta en snygg bikini på Lindex som faktiskt satt helt okej och den var på Rea, 99 kr! =D


Det blev en mysig lunch i trädgården och sedan droppade alla släktingar in, en efter en. På kvällen ar det dags att fiska upp kräftorna så några av oss vandrade ner till sjön. Medans Johans far, morbror och kusins fästman åkte ut i båten för att hämta upp burarna satt jag, Johan och hans mor kvar på stranden och avnjöt cider och öl och snackade. Efter ett tag kommer hans far och kusinens fästman gåendes längs stigen. Det visade sig att båten hade börjat ta in vatten och hade varit nära att sjunka så de hade fått skopa ur den med stövlarna. Men de fick iaf med sig ca 15 kräftor, alltid nåt.

På lördagen invigde jag min nya bikini och jag tog årets tredje dopp, men denna gång badade jag faktiskt. Det kan bero på att vattnet var 22 grader denna gång mot ca 16-18 grader som de varit de tidigare gångerna.

 

Därefter åt vi en god middag på logen som de hade städat upp och därefter blev det kubbspel. Min struliga mage pajjade då helt och därefter kunde jag inte riktigt njuta av resten av kvällen. Men det blev  några kräftor iaf men nubben fick de andra dela på. Då min röst dessutom är paj så var det svårt att hänga med i visorna men det gick helt okej och jag hade roligt trots magen och halsen.

Blev lite för mycket med allt sen och bägaren rann över, tack Malin för att du finns!

Vi åkte relativt tidigt på söndagen och ju närmare Göteborg vi kom dessto sämre blev vädret, typiskt. Vi börjar smått fundera på vad vi gett oss in i och när vi nådde Göteborg stod regnet som spön i backen. =( Till råga på allt fick jag kramper i magen när vi närmade oss Göteborg och när kramperna blev ännu värre var det i princip stilla på vägen pga vägarbetet i Tingstadstunneln. När vi väl kom hem ca 45 min senare trodde jag att jag skulle svimma. Jag är så glad att jag har en så förstående pojkvän som alltid vet vad han ska säga för att helvetet ska kännas lite bättre. Älskar min Johan!



Det var min helg i "korta" drag. Ska gå och fixa lunch nu och sen får vi se.

Äntligen är solen här och så sitter man inne i lägenheten.

Solen är såå efterlängtad vill jag lova. Trots det sitter jag inne i lägenheten och skriver istället, men det beror mest på att det är som en bastu på balkongen och jag inte riktigt vet vad jag ska hitta på ute. Johan är hemma och är sjuk så han kan ändå inte följa med mig ut. Får se vad jag hittar på. Vi åt iaf lunch ute på balkongen och njöt av solen, innan vi insåg att det var lite väl varmt och gick in igen. =)

Igår var jag runt och kollade i minst ett dussin olika affärer och var helt slut när jag kom hem. Men det gav resultat iaf! Hittade tre olika handtag till luckorna i köket som vi ska testa och se om vi vill ha istället för de vi har nu, för de är förskräckliga! De är så sjukt fula och vi kan inte förstå hur någon velat ha dem i sitt kök. Vi tror iaf att vi vet vilket handtag vi vill ha nu, så vi får se om och när det blir av.

De senaste månaderna har jag blivit kär i converse-skor, som jag tidigare tyckte var superfula. Men som sagt nu är jag kär i dem. Så igår tog jag spårvagnen in till Nordstan och köpte mig ett par! Ska bara gå inne med dem och känna efter innan jag tar min första promenad i mina alldeles egna converse! =)

 

Snart är det middag blir ett recept vi hittade i en av våra kokböcker, kyckling och couscous-sallad. Johan lagar det nu så jag ska gå och göra honom sällskap.

Nu var man då äntligen sambo och göteborgska.

Så var det klart. Alla möbler och kartoner är på plats i lägenheten och nu börjar det likna något, det börjar kännas som ett hem! men det är en hel del småfix kvar innan det blir klart, men åh va bra det kommer att bli sen. =) Ideerna bara sprudlar. Idag var jag och fixade grejer till badrummet och lite till sovrummet, lite varje dag.

Flytten gick iaf bra och jag och mamma lyckades hitta hit trots det stora vägarbetet här i stan. En STOR eloge till oss, tack. =) Vi fick hjälp av Johans kusin Gustaf med flytten och det gick smärtfritt, sånär som på att man fick mjölksyra i benen efter att ha sprungit upp och ned för trapporna då vi bor på 3:e våningen och har ingen hiss!! Mina vader slutade krampa idag. haha

Jag vill tacka min underbara mamma som hjälpte till med att packa upp en massa kartonger och körde på som en ångvällt. Jag fattar inte att hon orkar!! hade det inte varit för henne hade vi haft minst dubbelt så många kartonger kvar att packa upp. Så TACK mamma, du är bäst!!

Vi kom nyligen hem efter att ha spenderat kvällen med att fira Johans andra kusin som nyligen fyllt år. Vi bjöds på en god tre rätters och kvällen blev jättemysig med lite gitarr och piano spel bland annat. Live musik är bara för underbart!

Ska snart ta och lägga mig tänkte jag men ska vänta uppe en liten stund till för att se om svaret från universitet kommer snart. Nu är jag sjukt nervös vill jag lova!! Håll en tumme för mig är ni snälla!

God natt och sov gott.

RSS 2.0