Träningsvärk AB har checkat in.

Idag har jag haft en riktig träningsvärk efter min och sambons PS3 Move kväll i lördags. Rumpan, låren och ena axeln mår som efter ett tufft träningspass, måste säga att spelet var ett bra inköp. Ikväll vart det ett tufft pass Shape så det ska bli mycket spännande att se hur det kommer att kännas senare i veckan, haha. Men en sak är säker: Träningen ger verkligen resultat! Mina lår börjar bli riktigt fasta och fina nu och det är mest tack vare Shapen.

Har du inte provat Shape så gör det NU!

Träningsvärk av tv-spel!

Jajamen det är så sant som det är sagt jag har en sån sjuk träningsvärk i höger axel/arm samt rumpan(!) efter att ha spelat tv-spel i några timmar. Vi har nämligen köpt PS3 Move och igår körde vi bland annat pingis och ett gladiator spel och jag fäktade som en tok vilket jag fick sota för idag. Aj, aj, AJ!! Men det var det värt för jag soppade mattan med honom. ;) Hoppas det går bra på Shapen imorgon, det kommer garanterat bli väldigt spännande.

God morgon världen...

...här kommer jag. Nu bär det av till Sats för ett pass med BodyBalance som är en kanonbra start på en söndag. Ha en trevlig dag allesammans!

Trevligt sällskap i helgen.

Idag kom min kära sambo hem över helgen och det känns så skönt! Vi har mest slappat och har väl inga planer på att göra något annat resten av helgen vad jag vet nu iaf. På måndag åker han iväg för allra sista gången men inte till Abu Dhabi, han är klar där nu. YES!! Istället blir det en sväng till Asien men nästa lördag är han hemma för "gott". Hur det känns? Måste jag verkligen svara på det?

Förutom glädje hade han med sig lite presenter till mig också: 5 fina chasmerescarfar, 6 deodoranter av mitt favoritmärke Lady Speed Stick som jag förälskade mig i när jag var i Australien och de två underbara dofterna som du ser på bilderna. Nu kommer jag att känna mig fräsch en lång tid framöver. ;)


Du är ljuset på min väg.

Tillägnar denna vackra låt till min underbara syster som alltid finns där för mig. Vi älskade den här låten när vi var små och nu sitter vi i varsin del av Sverige, lyssnar, njuter och minns tillbaka. Åh va jag saknar min syster!

Jag älskar dig Madelene.
Glöm aldrig bort att du är en fantastisk, vacker, stark, underbar person och att jag är stolt över dig.
Mitt liv skulle vara meningslöst utan dig.

 


Träningsabstinens...

Det har bara gått tre dagar men abstinensen börjar bli riktigt jobbig. Längtar så tills torsdagen och veckans pass StreetDance! Jag börjar nog bli en träningsnarkoman. Men innan dess blir det mer tentaplugg, ridterapi, lägga en sista touch på mina personliga brev, skriva tenta och gå på jobbmässa.

I've got some very good news!

Tro det eller ej men idag fick vi svar och det var positivt! Han kommer hem på fredag em och behöver inte åka förrän måndag fm så vi har hela helgen tillsammans, sweet. När han kommer hem efter den resan blir han hemma på heltid! Jag vet inte om jag vågar tro på det förrän han är hemma på riktigt. Men det känns som att vinden har vänt och att det är vår tur nu. 2011 blir vårt år!


Hoppas fortfarande.

För er som undrar om vi har fått något svar  om hur det blir i helgen så kan jag tyvärr berätta att vi inte har det. Men jag är inte förvånad de är nämligen väldigt duktiga på att fatta beslut i sista sekunden så vi får väl svar på onsdag eller något. Som jag skrev i förra inlägget: Den som väntar på något gott...

...väntar alltid för länge!



Men snart är den 11 månader långa väntan över, slutet är nära.

Träningsfri(!) måndag.

Denna måndag känns väldigt konstig, det är nämligen första måndagen på 2 månader som jag inte tränar. Jag känner mig lite krasslig just nu sen hade vi en lång dag i skolan så jag kände att det var bäst att stanna hemma och vila upp kroppen. Men vilken abstinens jag har! Sen är det så mycket den här veckan med tenta, personliga brev och andra saker att jag troligtvis inte ska träna förrän på torsdag, suck. Men då blir det å andra sidan StreetDance så jag har något att se fram emot det!

Den som väntar på något gott....


Hoppas, hoppas!

Jag hoppas verkligen att vi får ett positivt svar imorgon men med tanke på hur det har sett ut det senaste året vågar jag inte hoppas på för mycket. Det skulle vara så skönt om vi fick lite flyt så här på sluttampen.

Slutet gott, allting gott? Snälla!

Är våren på väg?

Idag har jag och Ghia haft en underbar dag tillsammans med fina Emma. Först tog vi en långpromenad i Slottsskogen i det fina vädret och sen åkte vi hem till henne där hon bjöd på god lunch. Sen blev det massa tjejsnack medan Ghia låg och vilade efter promenaden. Tänk att vi har haft två dagar med fint väder, jag kan inte låta bli att hoppas att det kommer att fortsätta i den här stilen fast med lite varmare temperaturer. Vad tror du?


En gammal bild på pingvinerna i Slottskogen.
De var mycket intresserade av Ghia idag.


Dubbelpass, igen!

Imorse gick jag upp kl 8, åt frukost, gick ut med Ghia och kl 10 var jag ombytt på gymmet, jag håller nog på att bli galen haha. Jag körde ett pass Shape och sen visade det sig att det var BodyBalance efter det så jag körde vidare. När jag kom hem slappade jag och Ghia i soffan innan vi begav oss ut i solen och vi kom nyss hem. Både jag och Ghia är trötta och det ska firas med soffmys framför Melodifestivalen. Det blev en riktigt hurtig lördag.

Ha en trevlig kväll allesammans!


Psst. Det här kan vara sista lördagen jag och Ghia spenderar ensamna.
Håll tummar för oss.


Halvägs till målet...

Tiden går verkligen fort när man har roligt och efter dagens härliga StreetDance pass har jag redan tränat 6 av de 12 veckorna man ska träna för att klara av Sats utmaning som är att träna minst 2ggr/v 12 veckor i rad. Jag känner att jag får mer och mer energi ju längre tiden går och jag vill bara träna mer. Jag känner verkligen att jag har hittat min grej: SATS (för er som inte redan har listat ut det). Senare i veckan tänkte jag tipsa er om mina favoritpass.


StreetDance, I'm in love!

Jag har hittat "den rätta"! StreetDance passet var verkligen över min förväntan. Jag hängde faktiskt med rätt bra och det var mycket tack vare den otroligt duktiga instruktören Stina. Passet var helt underbart och härlig och jag hade så himla roligt! Jag vet inte vad jag ska säga mer än att jag har hittat mitt nya favoritpass, roligare än Zumba och det vet alla som känner mig att det betyder mycket. Jag är frälst! Har redan bokat in pass nästa och nästnästa vecka. Jag säger bara en sak:

Testa du också!

 


Jobbsökandet är i full gång.

Nu har jag äntligen dragit igång jobbsökandet på allvar! Bättre sent än aldrig, ellerhur. Även om jag troligtvis har jobb i sommar så känner jag att jag vill prova på att jobba inom vården innan jag kommer ut i arbetslivet nästa sommar, tiden går läskigt fort ibland.

Har nyligen ringt en arbetsgivare som kändes väldigt positiv och bad mig skicka in en ansökan så nu sitter jag och skriver mitt personliga brev. Det känns lika svårt varje gång men jag är på god väg. Jag kommer säkert att skriva om det minst 10 gånger till men det är så det brukar gå till. Var länge sedan jag sökte jobb så det är en liten utmaning, men jag gillar ju just det! Ska snart åka till gymmet för lite StreetDance innan jag ska äta och fortsätta med mitt PB. Önska mig lycka till!

Det känns som att mitt liv äntligen är på väg åt rätt håll!

Partysugen!

Jag vet faktiskt inte hur länge sen jag festade nu men en sak är säker: det var alldeles för länge sen! Den senaste tiden har jag inte varit på det humöret alls men nu kom det som en blixt från klar himmel. Vart har jag min partner in party när jag behöver henne? Jo hon ligger på någon strand på Teneriffa och njuter av sol och värme. Livet känns lite orättvist just nu. Jag får helt enkelt vänta tills hon kommer hem och pengarna har rullat in på kontot och sen får jag dra ihop en av mina singstar förfester, DET var för länge sen!

Snart kör vi!

På väg att bli en träningsnarkoman?

Igår hade vi en vikarie för Anna som normalt har passet och Laura (som vikarien hette) var riktigt bra! Det var riktigt tuffa men härliga övningar och hon var väldigt duktig som instruktör, ska kanske på gå hennes Shape-pass på lördag morgon. Som om det tuffa passet inte var nog körde jag även ett pass Piloxing och de första minutrarna undrade jag ärligt talat vad jag hade gett mig in på men efter ett tag blev det bättre. Efteråt var kroppen helt slut efter nästan 2 h intensiv träning men det kändes även underbart! Jag förväntade mig en grym träningsvärk idag men den är väldigt snäll måste jag säga. Får dock en känsla av att det inte kommer att vara lika trevligt imorgon men det återstår att se.

Jag har faktiskt haft en mindre abstinens över att jag inte tränat idag men kroppen behöver nog vila lite. På torsdag ska jag prova på StreetDance för första gången och jag är beredd på många goda skratt. På söndag blir det BodyBalance sen får jag se om det blir lite Shape på lördag som sagt.

Är jag på väg att bli en träningsnarkoman? ;)

Ha en trevlig kväll!

Det löser sig (nästan alltid) tillslut.

När jag kollade på schemat igår och såg att vi slutade 16:00 avbokade jag mitt älskade Shape-pass 18:30 för att det brukar bli så otroligt tight att hinna hem, äta, gå ut med Ghia och göra mig iordning. Det första läraren sa imorse var att vi skulle sluta tidigare och jag blev frustrerad. Bokade ändå in mig på passet och blev reserv 17 men nu har jag redan fått en plats och ska iväg om 1½ timme, lyckan är total! Ett stort tack till alla er som hellre ville fira alla hjärtans dag än att träna.

Så till dig som tränar på Sats:
Även om du tycker att du är långt ner på reservlistan så ha is i magen, du får oftast plats tillslut!

En mysig valentines kompisdejt.

Gårdagens "dejt" blev jättelyckad! Mycket god två rätters middag, tända ljus, cosmopolitans, hundpromenad, mycket tjejsnack och sen avslutade vi med bio. Filmen var ganska tung men den var helt okej men jag hade nog velat se lite mer glädje. Jag behövde inte vara orolig för den vegetariska maten för den blev jättelyckad och jag är glatt imponerad över mig själv!

Ha en underbar dag i solen nu allesammans!

Nostalgitripp för 80-talisterna.

Surfade runt på olika bloggar och hittade denna underbara lista på min duktiga frisör Lottas blogg: AmazingLotta.

80-talisterna, det var vi som:
  • "Knackade på" hos våra kompisar utan förvarning när vi ville träffa dem.
  • Överanvände krustången innan varje disco.
  • Kunde leva och ha en bra barndom utan mobilen.
  • Slog in skolböckerna i diverse fina skydd för att vi behandlade dem med respekt.
  • På egen hand klippte i våra jeans innan de började säljas söndertrasade.
  • Någon gång har haft en OKEJ-poster upphängd på väggen.
  • Samlade på allt - främst kapsyler.
  • På egen hand lärdes oss datorer/internet/fildelning och dessutom fick lära våra föräldrar hur de kollar sin mail.
  • Trodde att pins i stil med "Rör inte min kompis" skulle förändra världen.
  • Jublade när gröna/svarta tavlan bytades ut till whiteboards i skolan.
  • Vi som fick hjälpa läraren att trycka på play på videoapparaten.
  • Fyllde våra cykelhjul med kulor eller spelkort för att det skulle låta så mycket som möjligt när vi flög fram.
  • Trodde att vi skulle bli rika när vi efter många år skulle sälja våra kulor, ishockeykort och pogs.
  • Spelade in musik på kasettband genom radion.
  • Frågade chans på någon ny varje vecka.
  • Hittade på ett eget språk för att kunna sjunga med i engelska texter.
  • Drack Cuba Cola och Jaffa.
  • Läste OÄ i skolan.
  • Var närvarande medan Myrornas Krig fortfarande gick på TV.
  • Fortfarande säger negerbollar och aldrig har sagt det och menat något förolämpande.
  • Har gjort massvis med busringningar innan "Anitan" dök upp.
  • Smaskade omkring med Jenka, Shake eller Hubba Bubba i munnen.
  • Läste Lyckoslanten.
  • Inte fick slänga maten eftersom det fanns barn i Afrika som uppenbarligen var hungriga.
  • Tyckte det var värt tiden det tog att surfa med 56k-modem.
  • Lämnade Bingolotto samtidigt som Leif Loket Olsson.
  • Använde duschmössor/kåpor stora o kraftiga nog att skydda oss mot radioaktivt avfall efter gympan på lågstadiet.
  • Hade en väldigt härdad men ändå öm Nintendo-tumme.
  • Införde pizza, kebab och tacos i svensk husmanskost.
  • Fortfarande kan dansa Macarena till punkt och pricka.
  • Var de som började med Lunarstorm och vi som tog jävligt lång tid på oss innan vi hade hjärtat att sluta med det.
  • Lärde känna Robert Gustavsson genom Björnes Magasin och inte Parlamentet.
  • Fick förbud att använda Tamagotchi på lektionerna.
Vilka härliga minnen!! Jag sitter med ett stort leende och tänker tillbaka.




Ikväll ska jag på "dejt".

Ikväll ska jag på "dejt" med min kära vän Emma. Först kommer hon hit och jag ska laga middag, eftersom att hon är vegeterian blir det en liten utmaning för mig men jag har hittat ett bra recept. Efter det blir det lite "mingel" innan det är dags att åka in till nattbion och se thriller/dramat Winter's bone så det kommer att vara lagom läskigt när vi ska åka hem sen. Tur att det finns mobiltelefoner. =)

 

Det ska bli spännande!


Grattis kära mamma!

Idag fyller min kära mamma år! Eftersom att hon bor 45 mil härifrån kunde jag inte vara där idag men jag ringde och sjöng för henne imorse, hon blev jätteglad! Dessutom var vi och firade henne helgen som var och hon blev mycket nöjd med sina presenter och ville knappt öppna det för att de var så fint. =) Det är dagar som den här som man önskade att man bodde närmare sina föräldrar. Min mamma är bäst!



Terese, blivande diplomerad massör!

Idag fick jag äntligen svar, jag har fått en plats på massageutbildningen så det ser ut som att jag kommer att vara diplomerad massör till sommaren! =) J är rätt så nöjd för han kommer att bli en av mina försökspersoner och jag måste ju öva en hel del. Tycker "nästan" synd om honom. haha

Har du också läst anatomi och fysiologi och funderar på att bli massör?

Kolla då in Friskvårdsgruppens hemsida och se om de kommer till din ort. Priset är som mest 2 700 kr och minst 2 100 kr (beronde på antal deltagare). Du får även utbildning i hur du kan starta eget. Vad väntar du på? =)




Bilden är hämtad från: Friskvårdsgruppen.

Shake that as...

Efter ett alltför långt uppehåll på 1 månad ska jag äntligen dansa lite Zumba! Att jag har träningsvärk och en mage som strejkar skiter jag fullständigt i, it's time to shake that as!


 


Diplomerad massör till sommaren?

Har länge velat bli diplomerad massör men det har varit för dyrt och man kan inte få csn för det. Jag och mamma gick kursen: "Massage för husbehov" hos Axelssons för flera år sedan men där tog det tyvärr stopp. Nu när jag har läst både anatomi och fysiologi kan jag gå en 4 dagars intensivkurs, ha "praktik" under 8 veckor och sedan skriva en hemtenta. När tillfället kom i höstas hade jag inte möjlighet att gå men nu är det tillbaka, gissa vem som redan har anmält sig! =) Nu väntar jag bara på att få en bekräftelse om jag får gå och isf börjar kursen i april.
Håll tummarna för mig.

 

Bilden är lånad från: Friskvårdsgruppen


Sista chansen att anta utmaningen!

Vill påminna alla er som tränar på SATS om deras utmaning: träna 2 gånger i veckan i 12 veckor och få en present, en god träningsrutin och förhoppningsvis en mer vältränad kropp. ;) Imorgon (7/2) är sista dagen för att få vara med!

Jag har redan klarat av 4 veckor, kan jag så kan du! =)

Imorgon (7/2) är det sista chansen att gå med!!


Dålig start, bättre fortsättning..

Dagen började inge vidare: J åkte tillbaka till Abu Dhabi, jag blev stoppad på poliskontroll (självklart hade jag inte alkohol i kroppen), letade länge efter Hertz kontor för att lämna tillbaka nyckeln till bilen och de två sista gjorde att jag precis missade mitt BodyBalance pass, jag kom 2 min för sent. =( Men jag körde på med kondition och styrka istället så nu känns det mycket bättre. Jag har bokat in mig på 4 (!) pass i nästa vecka och det känns kanon!

Resten av dagen ska jag ta igen det jag missade på fredagens föreläsning och fixa och dona lite hemma innan det blir söndagsmys!

Snart blir det kalas!

Min kärlek är äntligen i Sverige men han var tvungen att åka förbi jobet en sväng innan han fick komma hem. =( Men då slapp jag stressa med hans presenter, alltid ett plus. Har för andra (!) gången i mitt liv gjort en gräddtårta och som ni ser blev den hjärtformad. =) Det blev en hallontårta med lite snickerbitar runt om eftersom att det är hans favoritgodis. Jag måste säga att jag är stolt över mig själv! Det här kommer vänta honom när han kommer hem och då blir det kalas! (Jag gillar inte grädde men jag måste ju testa en liten bit iaf) Nu ska jag ut en sväng med Ghia och sen ska jag faktiskt åka till stallet för att kolla på ridterapi, lycka! Det blir en bra dag idag!




En personlig och vacker present.

De bästa presenterna behöver inte kosta skjortan, gör dem personliga istället! Min kära mor fyller snart år och vi ska fira henne i helgen eftersom att hon ändå ska vara hundvakt åt Ghia och vi inte kan åka upp på hennes födelsedag. Jag kom på att jag ville tipsa er först när allt var inslaget men jag hoppas det här duger. =)

Så här gjorde jag:
  • Jag framkallade två fina bilder på mig som jag satte in i en ram.
  • Köpte en fin skål som kan användas både som dekoration eller till sallad.
  • Till skålen köpte jag två ljushållare som kan flyta + en flytande blomma i plast.
  • Köpte lite av mammas favoritgodis choklad och la i en celofanpåse.
  • Sedan slog jag in paketen i två olika färger.
  • Efter det la jag allt i skålen på ett snyggt sätt och spred ut lite annat godis runt paketen.
  • Sist av allt slog jag in det i celofanpapper och det här blev resultatet!
    Jag måste ju säga att jag är nöjd. =)


Fotnot: Det är faktiskt min kära mor som inspirerat mig då hon brukar göra liknande presenter till hennes nära och kära. Nu tyckte jag att det var hennes tur att få en.

 


Busringning...

För någon minut sen ringde det från dolt nummer och på andra sidan luren säger någon: Det är Calle. Jag tänker efter och den Calle jag känner pratar inte så. Så jag tänkte att det var någon kompis som drev med mig och jag frågar om det är någon som skojar med mig. Killen på andra sidan luren blev lite osäker och svarade att han busringde och sen la han på. Haha jag har nog aldrig varit med om att någon busringt till mig. Han tycker säkert att han är ascool nu och jag bara skrattar och minns tillbaka till när jag var liten. Jag var lite för feg och ville inte störa folk så jag busringde nog bara en gång för att de andra gjorde det. =)

Brukade du busringa när du var yngre?

1 dag kvar!

Om nästan exakt 1 dygn kommer min Honey att komma hem över helgen och jag längtar massor! Ska snart göra en tårta, slå in packet och imorgon fixar jag ballonger så vi kan ha ett riktigt födelsedagskalas. Nej nu måste jag kila ner på stan och fixa de sista presenterna till Honey och mamma, som vi ska fira i helgen. Ut i regnet med andra ord. *brr*



Bilden är lånad från: Ninnah.blogg.se

RSS 2.0