Stolt!

Den här månaden har jag äntligen kommit igång med träningen på allvar och det känns underbart! Målet var minst 2ggr/veckan och det har jag lyckats hålla trots alla dessa tentor. Hade jag inte tränat hade jag nog inte orkat plugga så mycket som jag gör.


Träning är underbart och livsviktigt, just do it!


I have a small crush on someone...

...and that someone is Gair Rönning! I know he's way to old for me men åhh vilken mysig människa. Synd att han inte var yngre och vi båda var singlar. ;) Haha nej skämt å sido det är inte så illa men jag är helt förälskad i hans röst och han verkar vara en god människa. Det är nästan precis som med Calle förra året. Mmm. Men jag tänker absolut inte byta ut min kärlek, no way.

 

Bilden är hämtad från Geirs MySpace sida.


One very happy girl.

Idag fick jag äntligen gå på mitt älskade Zumba och lyckan var total! Min tunga huvudvärk som jag hade innan försvann direkt och efteråt fick jag dessutom veta att Zumban verkar vara där för att stanna. I'm soo happy!! Fick en sån lyckokick att jag körde ett hårt styrkepass och totalt tränade jag i 2 timmar, sweet! Träningen är mitt nya lyckopiller. =)

Är trött men vill inte sova.

Det är alldeles för många tankar som snurrar runt i mitt huvud just nu. Huvudet värker av den ständiga stressen och jag vet att jag borde sova. Skulle vilja ha fler timmar på dygnet så jag hann med allt jag vill och borde. Eller så skulle jag kunna sänka de höga kraven jag på mig själv, men det vet jag inte hur man gör. Någon som har några bra tips till någon som vill och försöker vara bäst på allt? Skulle vara tacksam för lite hjälp. Sen skulle det vara skönt att inte ha vad som känns som hundra bollar i luften.

Nej jag tror jag ska sluta innan jag svamlar bort totalt som jag lätt gör och "pratar omkull" er med alla mina tankar. Som Christer Björkman skulle ha sagt:

"Imorgon är en annan dag."

Fy fan vad jag är bra!

Idag fick jag tillbaka höstens första tenta i invärtes medicin och jag kunde konstatera att jag har gjort det igen! Jag fick godkänt!! Av de 8 tentor jag har fått tillbaka så har jag klarat alla på första försöket. Jag är så grymt stolt över mig själv! Jag vet att jag kommer att kugga förr eller senare men just nu njuter jag bara av bragden.

Hårt jobb lönar sig verkligen! =)

Bortskämd.

Idag fick jag två mycket trevliga överraskningar när jag kom hem! Fick först ett brev från min kära mormor där hon även skickade med ett bidrag så att jag har råd att köpa något fint. När jag sedan pratade med min kärlek så sa han att han fört över lite pengar så jag kan köpa något jag behöver. De är helt underbara och jag är otroligt tacksam! Jag som verkligen behöver nya höstskor. =) Känns skönt att de tänker på den stackars fattiga men väldigt flitiga studenten.

I love hats.

Har sedan länge älskat hattar och så fort tillfället ges lånar jag andras men jag har aldrig köpt någon egen. Efter helgens fest har jag bestämt mig, nu är det dags! Har hittat en enkel men snygg hatt på H&M som jag ska in och prova och passar den så är den min innan helgen. =)

Soon I'll have my very own hat!

H&M - 69:50:-


Vad tycker ni om hattar?


Mys med ljus.

Efter en intensiv vecka njuter jag av veckans sista kväll framför tvn med lite ljus-mys. Så här mysigt blev det med ljuslyktorna jag köpte nyligen.

Nu fortsätter filmen. Ha en mysig kväll!

Pimp-Ida and her hoes.

Gårdagen började med shopping inför kvällens fest med temat: uteliggare och liknande. Eftersom att vi skulle ut på Gretas (Sveriges äldsta gayklubb) ville vill inte se för luffiga ut och vi slutade som Pimp-Ida and her hoes. Ni får tycka vad vi vill men det var på skämt som ni säkert förstår. =)


Innan vi rörde oss mot spårvagnarna och förfesten.
Fint folk kommer alltid sist, ca 3 timmar för sent. =)

 


Jag älskar stilen, kanske borde byta? =)

 

Jag blev tyvärr inte så långvarig på Gretas då jag missade bussen som syrran och Ida kom med och fick vänta 30 min. Sen åkte vi ganska så snart men jag hade grymt kul iaf!

Idag har vi kollat på de sista Idol-avsnitten och snart borde jag börja plugga så jag hänger med imorgon när vi tar upp en gammal kurs. Ge mig motivation, snälla!


Förtydligande.

Vill bara tillägga att Josse inte menade något elakt med att jag klär mig yngre. Jag tog inte illa upp utan konstaterade bara att så är det och jag gillar det. =) Hon är jättesnäll.

What's my age again?

När vi i vanlig ordning var och shoppade efter tentan (som för övrigt kändes riktigt bra) så kom Josse fram till att jag klär mig lite yngre. Jag tänkte efter och insåg rätt snart att det är sant och jag tror att det är för att jag inte vill se mig som vuxen än + att jag tycker att det är snyggt med tryck på tröjor och glada färger. =) Jag måste alltid tänka efter hur gammal jag är och jag tror fortfarande att jag är 22, trots att jag fyller 24 om mindre än en månad. Börjar redan få åldersnojja, undrar hur det blir när jag ska fylla 25. Haha

Men nu ikväll när syrran och Ida skulle ut och festa gissa vem som stannade hemma... jo moi! Anledningen: Är trött efter en intensiv vecka med tentaplugg och behöver vila upp mig inför morgondagens festande. Är osäker på om jag pallar två dagar i rad. Haha Så även om jag själv tycker det så är jag nog inte 18-20 längre. Eller så har allt detta hälsosnack fått mig att tänka mer på vad jag utsätter min kropp för. Så jag beger mig ut på spaning med Bridget Jones ikväll. =)

Ha en trevlig fredag!


Jag är laddad, imorgon kör jag!

Nu har jag äntligen pluggat klart inför morgondagens tenta i psykiatri, som för övrigt är ett otroligt intressant ämne!! Har sedan länge funderat på att arbeta inom psykiatrin. Det känns som att jag har rätt bra koll nu faktiskt! Bättre än de två tidigare tentor jag skrivit i höst. =) Men jag har inte pluggat hela dagen utan jag tog ett break och åkte till gymmet. När som helst kommer min kära syster och hennes goa kompis hit så efter tentan är det fullt ös! =)
Imorgon gäller det men jag känner mig bra förberedd!

Sanningen bakom minnesluckor.

Jag har länge undrat varför vissa får minnesluckor när de dricker mycket alkohol och jag misstänker att jag inte är ensam. På gårdagens föreläsning om alkohol och missbruk fick jag svaret och jag tänkte dela med mig av min nya kunskap med en förhoppningsvis enkel förklaring.

Vår hjärna skulle kunna beskrivas som en dator som lagrar olika sorters information. Desto bättre vi har lagrat denna information desto lättare är det att hitta den och minnas. När vissa personer dricker för mycket alkohol påverkas deras hjärna och kan inte lagra någon information under en viss tid. Detta uppfattar vi då som minnesluckor. Man minns alltså inget för att hjärnan aldrig lagrat det som hänt.

Hoppas ni förstod min förklaring annars får ni gärna fråga. =)


Mitt tips till alla är att dricka måttligt och att fylla varannat glas med vatten.

Förlovning på g?

Jag och Johan har snart varit tillsammans i 2½ år och frågan om förlovning blir allt vanligare bland familj och vänner. Svaret är: Nej. Trots att vi har varit tillsammans i 2½ år så har vi haft distans i mer än 1 år och bara bott tillsammans i 9 månader. Ni kanske tycker att det är lite men varken jag eller Johan har bråttom. Om vi ska leva tillsammans resten av våra liv så är 2½ år ingenting. =) Dessutom måste jag erkänna att jag är en riktig mes och väldigt rädd för att ta så stora steg, att bli sambo var väldigt stort för mig.

"The greatest thing you'll ever learn is to love and be loved in return"

50 års fest!

I fredags kom som sagt min kärlek hem! Tanken var att jag skulle överraska honom med en god lunch men när jag kom hem från affären var han redan hemma. Så det vart han som överraskade mig! haha Men det gjorde inget. =) Senare åkte vi, två av mina kusiner, en respektive + 2 hundar ner mot Karlskrona där pappas 50 års fest skulle äga rum dagen efter. Det blev en underbar helg med nära och kära, god mat, mycket sång och dans!Tältresning i sol och blåst.


Färdigt!


Hundarna fick tyvärr inte vara med.
(Ja det var 10 hundar på festen)


Jag och systrarna bjöd på en gammal favorit: Sommaren i city - Angel


Jag lyckades få alla att köra "Huvud, axlar, knä och tå" och
efter det var sången och dansen i full gång!

Mer bilder kommer sen. Helgen var helt underbar!

Du är unik glöm inte det.

Jag läser ju som sagt till arbetsterapeut och vi får lära oss mycket om hur människokroppen fungerar men även vad som kan gå fel. Våran kropp är helt fantastisk och jag är helt fascinerad! Det är så otroligt mycket som kan gå fel och kroppen arbetar ständigt för att se till att det inte händer. Jag är så lycklig över att jag trots min IBS är så frisk som jag är och att jag finns till. För bara det är ett under i sig! Var stolt över dig själv, det är ett under att du finns till. Njut av livet!

Glöm inte bort att du är unik och att det är just det som gör dig så otroligt vacker!

I love to surprise people!

Något av det bästa jag vet är att överraska de som står mig nära och att göra det ordentligt! Att se deras ansiktsuttryck ger mig en sån kick och en otrolig glädje.
Jag tänkte dela med mig av mina favoriter:

Bakgrundshistoria:

För drygt 5 år sedan reste jag runt som backpacker i Australien och Nya Zeeland. Tanken var att jag skulle vara borta i 13 månader men efter 7½ månader var jag trött på att ständigt söka jobb, ha ont om pengar och bo på olika ställen och bestämde mig för att åka hem 2 veckor senare. Så jag bokade en flygbiljett till Köpenhamn i juli men på min resedagbok skrev jag att jag skulle komma hem i oktober.

Dagen innan jag anlände till Sverige pratade jag med mitt ex (som jag fortfarande hade känslor för då) via msn för att ta reda på när han skulle vara hemma och sa att jag skulle ringa honom då. Dagen efter när jag var hemma i Sverige åkte jag hem till honom och knackade på hans altandörr som fanns i hans sovrum. Den glädjen kommer jag aldrig att glömma! Han vart överlycklig och tyckte att jag var knäpp, på ett bra sätt förstås. =)

Jag passade även på att överraska två andra vänner och farmor:

Den ena vänninan ringde jag hemifrån och pratade om hur det var i Australien mm... 30 min senare ringde jag på hennes dörr. =)

Jag hade pratat med den andra vänninans mamma som firade sin födelsedag och åkte dit och så klev jag bara in i huset. Hon stod och stirrade i flera sekunder och sa: Men du ska ju vara i Australien! Vad gör du här? (På ett snällt sätt)

Jag, pappa och syrran åkte hem till farmor men jag gick inte in samtidigt som de andra. Efter en stund sa pappa: Jag tog med mig en sak till dig och så kom jag in i rummet. Sen satt hon och stirrade på mig i flera minuter och var tvungen att känna så att det verkligen var jag. Hon är för söt min farmor. =)

Det var som sagt bara några av de saker jag gjort. =)

1,5 dagar kvar!

Ja nu är det inte långt kvar tills min honey kommer hem igen och ni kan ju gissa hur glad jag är!! Jag längtar så sjukt mycket efter att få ha honom i mina armar och snart är det äntligen dags. Har en stor överraskning till honom när han kommer hem.

I'm so happy right now!

Fattigare student.

För drygt 3 veckor sedan köpte jag som jag tidigare nämnt en ny dator. Idag kom räkningen och vips så känner jag mig mycket fattigare. Men jag var smart nog att spara en hel del när jag jobbade för att klara av såna här inköp och att köpa en lägenhet så jag är inte helt pank. ;) Ibland är jag riktigt stolt över mig själv!! Hur som helst så är jag väldigt nöjd med mitt datorköp.

Min nya "kärlek".

It's gonna be me...

Brukar alltid ha med mig min lilla lila vän ner i tvättstugan för att göra det hela lite roligare. Den bjöd mig på många nostalgi resor och nu är jag på bättre humör! =)

 

 

Jag vet inte hur många gånger jag har sett den här videon but I still like it! =)


Förvirrad tv.

Våran tv verkar vara lite förvirrad för vi får väldigt mycket reklam från Stockholms området. Nyss fick jag till och med se Stockholms lokala nyheterna istället för Göteborgs, så otroligt ointressant för mig.

Vi flyttade därifrån för över ett år sen, när ska de förstå?

Förbannad!

Jag måste bara klaga av mig lite för jag blir så förbannad och trött. Har tvättid just nu och det visade sig att den ena av två maskiner inte fungerar, igen! Den funkade inte sist jag tvättade för 2 veckor sedan heller men då det inte satt någon lapp på den så jag trodde att den var fixad. Så jag ringde och pratade med dom på felanmälan och nej då var den inte fixad och dom vet inte när någon kan komma. Så nu har jag 4 maskiner kvar att tvätta på mindre än 3 h vilket är omöjligt, skit! Så nu kan jag inte få allt tvättat ändå. Är lagom förbannad och less på det här. Tidigare hade vi problem med torktumlaren.

Har ni också problem med er tvättstuga?

Mini-makeover #3.

Jag har aldrig gillat den tv-bänk som vi tog med oss till lägenheten. Den passar inte in med våra mörka möbler. Då tänker ni säkert: Köp en ny, men det är inte det enklaste. Vi hittar inga som vi gillar i rätt färg eller så är dom okej men dyra. Ska man lägga ner mycket pengar på en tv-bänk så ska den ju vara snygg också.

Igår fick jag verkligen nog och sprang runt i massa butiker och letade efter nya saker. Här kommer slutresultatet och det är ju klart snyggare än innan! Nu kan jag stå ut ett tag till. Kvalitén på bilderna är inte så bra ljuslyktorna och vasen är lila. Jag får ta en bättre bild någon annan dag. =)


Vad tycker ni?3,5 dagar kvar.

Nu börjar nedräkningen på allvar och jag längtar såå! Jag antar att ni kan gissa vad det handlar om men för er som inte kan så kommer Johan hem då. =) Även om det bara är över helgen så är jag överlycklig även om jag hade tyckt att han skulle bli kvar. Men han blir inte hemma så länge för vi ska ner till Karlskrona och fira min far som fyller 50 år! Kan inte fatta att han blir så "gammal". haha Ska bli underbart att även få träffa far, systrarna, hundarna och alla släktingar igen.

Jag känner på mig att det kommer att bli en toppenhelg!!

Extrem huvudvärk, migrän?

Det blev ett dåligt slut på den här jobbiga veckan. Hade planerat en massa men när jag kom hem från min shoppingtur blev jag sjukt trött och mådde dåligt. Nu har har en extrem huvudvärk, nästan migrän. Typiskt att man ska må så här dåligt när man för en gångs skull är ledig. Sen blir det inte bättre av att jag känner mig ensam och en massa konstiga tankar har dykt upp i mitt huvud. Superjobbigt. Mamma Mia går på tv och jag är inte ens sugen på att se den, DÅ är det fel. Nej nu ska jag sluta gnälla och bestämma vad jag ska hitta på.

Hoppas du har haft en bättre kväll. God natt och sov gott.

Trevlig och lugn lördagskväll.

Efter tentan igår blev det tentashopping i vanlig ordning och sen gick jag och Susanna och åt sushi, mums! Den här gången var det hon som shoppade och inte jag. Min plånbok var tacksam för det. Efter det blev det Zumba och ett styrkepass innan middagen! =) Sen gick jag och Ghia över till Susanna och hennes nyblivna sambo som bor i närheten och lånade lite filmer. Dom bor supersnyggt och jag blev lite avundsjuk så idag blir det lite shopping till hemmet. =) Kvällen avslutades i soffan med popcorn och saft till Hemma bäst som gick på 4:an. En typisk men bra amerikans film.Vad ska ni hitta på idag?

Tentaplugg, igen.

Jag är bara inne på andra veckan av terminen och pluggar inför min andra tenta! Ni måste tro att jag inte gör annat än att skriva tentor och så känns det också. Det är heller inte lätta saker vi ska lära oss på en vecka. Förstår inte varför jag måste lära mig så mycket om olika operationsmetoder och diagnostiseringar. Ibland känns det som att jag läser till läkare. Men nej jag ska bli arbetsterapeut. Det som stör mig mest är att tentan ligger på en lördag, igen. Fredagen är i princip förstörd.

Nu är det dags att läsa vidare om ortopedi, imorgon skriver jag tenta #2.

Motionera mera.

På varje föreläsning jag går på får jag nya bevis på hur viktigt det är att motionera. Det är inte bara bra för din nuvarande hälsa utan även för att förebygga sjukdom i framtiden. När jag får tid över från allt tentaplugg ska jag dela med mig av några enkla tips. Men tills dess tänkte jag ge er några tänkvärda ord från dagens föreläsning:


Those who think they have no time for bodily exercise
will sooner or later have to find time for illness

- Edward Stanley Derby

Zumba. =)

Efter en hel vecka utan träning har jag äntligen dansat Zumba igen. I'm so happy! =) Var inte på Kompassen som jag brukar så det var några andra låtar också men det var superskoj! Jag fick en sån kick av passet att jag körde ett styrkepass direkt efter. Nu känner jag mig nöjd med mig själv.

Jag vet att jag är lite tjatig men om du har chansen att prova Zumba, ta den!

Kalendern har kommit!

Efter nästan 2 veckors väntan har jag äntligen fått hem min kalender som hag beställde på tryckdig.se. Jag valde tyvärr en för mörk lila på en del av texten så den syns inte så bra på framsidan. Annars är jag grymt nöjd! Nu har jag en personlig kalender som ingen annan har. =) Det kostade mig 314 kr inkl frakt. Jag valde till några saker så den blev lite dyrare, normaltpris är 274 kr med frakt. Tänkte ge er ett smakprov. (Bilderna är redigerade i Gimp2.)


Vad tycker ni?

God morgon!

Idag börjar jag inte förrän 10.15 så jag tog med mig kameran och gick upp på Ramberget med Ghia. Där gick solen upp över staden som sakta höll på att vakna till liv. Underbart!Efter en riktigt bra start på dagen är jag redo!

Flera timmar på dygnet önskas.

Jag har bara gått i skolan i 1 vecka men jag har redan haft min första tenta och på lördag skriver jag nästa. Mitt liv består med andra ord av tentaplugg, hundpromenader, mat, sömn och lite träning. Ibland hinner jag även sitta vid datorn. Jag hinner knappt reagera innan det är dags att sova igen. Tänk om det kunde finnas fler timmar på dygnet så jag skulle hinna med något annat också. Men så här kommer mitt liv att se ut fram tills mitten av oktober så det är bara att kämpa på. Än så länge är energinivån helt okej.

Nu är det dags för den efterlängtade kvällspromenaden. =)

Dagdrömmaren Ghia.

I skrivandets stund ligger Ghia bakom mig och drömmer, något hon gör i princip dagligen. Det är alltid lika spännande och den här gången morrar och skäller hon rejält. Det skulle vara spännande att veta vad hon drömmer...

 

Kanske något i den här stilen? =)

En underbar helg.

I helgen har min fd sambo Alex varit på besök! Pga lördagens tenta kunde vi inte umgås på fredagen men det tog vi igen sen. På lördagen blev det shopping och lunch på Egg & Milk. Jag köpte en sjukt snygg klänning som gjorde succé på kvällens fest hos M och D som också var en succé, tack! Det kostar att ligga på topp så idag tog vi sovmorgon innan vi begav upp på Ramberget med Ghia i 1 timme. Sen åkte vi ner till stan och träffade några vänner innan Alex var tvungen att åka hem. =( Jag hoppas hon är tillbaka snart igen!


Alex och jag i väntan på bussen som skulle ta oss till festen.
Väl framme glömde vi bort att ta kort. =)


Alex och Ghia myser på Ramberget...


...precis som jag och Ghia.

Tack för en underbar helg!

Fredagsmys med lånad kärlek.

Efter en hel dag med tentaplugg tänkte jag unna mig lite fredagsmys. Eftersom att jag inte kan få någon kärlek ikväll så tänkte jag titta på andra som får det. Jag och Ghia kollar på The Bodyguard och äter popcorn. Men Ghia ger mig också kärlek. Imorgon skriver jag tentan och sen kan jag äntligen fira helg!!Ikväll blir det mycket kärlek.

Happy, happy, happy.

Lyckan var total när jag fick veta att jag skulle få gå på Zumban! Det blir bara roligare och roligare för varje gång och jag kände redan nu att jag orkade mycket mer. Härligt! Efter passet var jag så lycklig att jag körde ett hårt styrkepass för hela kroppen så nu är jag helt slut. Tänkte avsluta kvällen med att titta på How I met your mother. Älskar den serien! Fick första säsongen av Johan, han är bäst.

God natt och sov gott!

Plugg, plugg och kanske lite zumba.

Idag var sista föreläsningen innan lördagens tenta och vi har pluggat som tokar. Efter att vi ätit sushi (mums) gick vi och satte oss i källaren på Franks' Coffee och pluggade, super mysigt. Att plugga kan faktiskt vara roligt. Nu ska jag ta en promenad med Ghia innan jag åker in till Sats och hoppas på att få dansa Zumba! Är bara reserv 8 nu så håll tummarna för mig. =)

Hoppas, hoppas, hoppas. Är redan som besatt!

Final.

Nu har finalen av Fångarna på fortet börjat och jag ska förflytta mig till soffan. Må bästa laget vinna!


Vilka hoppas ni ska vinna?

RSS 2.0