Bättre sent än aldrig.

Har varit väldigt dålig på att uppdatera bloggen men det har varit fullt upp den senaste tiden. Har varit i Södertälje och träffat mor och Alex, haft utbildningshelg med och styrelsemöte i Nacka med FSA fre-mån. En underbar helg som jag kan berätta mer om sen. Sen när jag kom hem var det fullt ös med anatomin som började på måndagen som har tagit den mesta av min energi. Hoppas ni har överseende med det. =)

Johan fyller år imorgon men vi firar det idag istället! =) Han fick en riktigt god frukost med färskpressad apelsinjuice, te, färska frallor och ägg och bacon. Sen har vi handlat inför kvällen då vi ska ha över några vänner på middag med mexikanskt tema och sedan blir det utgång, troligtvis på Rockbaren.

Nu ska jag städa iordning det sista och förbereda inför kvällen. Ha en trevlig helg allesammans!

Första terminen avklarad!

Nu är det äntligen över! Tentan är skriven och det betyder att jag har klarat av min första termin, om jag blir godkänd vill säga. Som grädde på moset kändes det som att tentan gick riktigt bra så nu hoppas jag att resultatet speglar det. =) Det blir tyvärr inget tentafirande med klassen men jag och Johan ska äta pizza, chips och mys och det är inte så illa.

Imorgon åker jag upp till Södertälje där jag ska luncha med mor och sen ska jag hem till Alex på middag och sen får vi se hur kvällen slutar.

På lördags morgonen åker jag upp till Nacka för att delta i en utbildningshelg med FSAstuds centrala styrelse där jag som jag tidigare berättat blivit vald till ordinarie representant för Göteborg. Ska bli jätteintressant och roligt! Dessvärre ska vi ha styrelsemöte på måndagen och jag missar första dagen av anatomi-kursen så jag tänkte faktsikt börja läsa på tåget upp imorgon så att jag inte missar för mycket. Ingen vila här inte.

Nu ska jag packa klart och sen ska jag och Ghia gå och möta upp Johan efter jobbet och handla pizza! Ha en trevlig helg!


Jag och Alex en utekväll unde våran tid som sambos.



Imorgon gäller det.

Efter tre väldigt intensiva men effektiva dagar har jag äntligen pluggat klart! Det jag inte kan nu kommer jag inte kunna lära mig, men det känns som att jag har ganska stor koll på läget och att jag har lärt mig mycket. Nu är det bara att ladda om batterierna så är det fullt ös som gäller imorgon! Ska bli såå skönt när det är över och det ska nog firas men jag vet inte riktigt hur, det återstår att se. =)

Sov så gott för det kommer jag att göra.

Tentaplugg.

Tentapluggetandet är nu i full gång och jag tycker inte att jag gör annat, så det här får bli mitt sista inlägg innan tentan på torsdag. Skrivbordet är fullt av psykologiböcker, föreläsnings- och seminarium anteckningar och gamla tentor så man blir lite smått förvirrad. Men det känns som att jag har rätt bra koll ändå. Kommer nog att bli proffs på det här med psykologi så akta er. ;)

Nej nu ska jag käka lunch och sen ska jag bege mig till skolan för ännu mera tentaplugg vilket för övrigt kommer att uppta i princip all min energi de närmsta dagarna. Vi hörs efter tentan! =)

Avatar!

Var på dejt med Johan igår och vi såg Avatar och den var helt underbar! Älskar den filmen.
Så fin! Jag levde mig in filmen och önskade så att jag också kunde bo där, vilken underbar planet! Blev så lycklig av den, även om jag studtals satt och tänkte på hur idiotiska och själviska vi människor egentligen är. Underbara färger och fin story. Har du inte sett den, se den!


J-vligt förbannad!

vägen hem från dagens föreläsning svängde jag förbi Willys för att inhandla dagens middag. Då ser jag en hund som sitter utanför Apoteket och som är väldigt uppjagad och har panik. Då är det några jävla idioter som smäller sjukt mycket smällare någonstans i närheten och det lät inte lite vill jag lova. Hade jag sett dom hade jag slagit ner dom! Jag fattar inte varför alla ska envisas med att smälla raketer och smällare så här långt efter nyår?? Har de inge bättre för sig eller?

Jag tycker att smällare och raketer endast ska då användas på nyårsafton, sen får det fan vara nog! Tänk på alla skotträdda djur som finns! De har dessutom mycket bättre hörsel än vad vi hör så de som är jobbigt för våra öron är plågsamt för dem. Många hundar får till och med gå på lugnande för att klara av nyårsafton.

Sen finns det ju de idioterna som skjuter mot människor och bussar som de gjort i bl.a. Södertälje. För att inte tala om alla dessa människor som får allvarliga skador från smällare och raketer varje år. Vi borde ha som de har i Australien där det är kommunen som står för fyrverkerierna på nyår pga den stora brandrisken. Vi borde följa deras exempel. Det var så lugnt och skönt att vara där över nyår. Politiker gör något!

Jag är så glad över att våran Ghia inte reagerar det minsta på dessa men det finns många andra hundar och djur som gör det och jag lider med dem.

Förkyld.

Johan var förkyld över julen och nu är det tydligen min tur. Halsen gör ont och kittlar, näsan kittlar också rätt bra och jag nyser, hostar och är nästan helt täppt. Som grädde på moset fick jag nästan migrän igår kväll men som tur är har jag "bara" en sprängande huvudvärk nu. Perfekt! Speciellt när man ska sitta och tentaplugga hela dagen, NOT! Kommer att bli en spännande dag. hmm

Ska ta och gå ut med Ghia en kortis innan jag sätter igång för just nu känner jag inte att jag vill gå så långt i kylan. Fick nyligen mitt schema för Anatomi-kursen och jag kommer att spendera de flesta dagarna i skolan under de närmsta 5 veckorna. Dessvärre var 10 av dem så långa att Ghia inte klarar sig så igår satte Johan upp en lapp i trapphuset för att kolla om det finns någon som kan och vill hjälpa oss med att gå ut med henne vid dom tillfällena, hoppas!

Nej dags för hundpromenad och sen blir det som sagt plugg, plugg och åter lite plugg. Önska mig lycka till!

En lyckad helg!

Helgen invigdes med hämtmat från pizzerian runt hörnet och efter det kom Emma över och vi körde en liten uppdatering om vad som hänt under lovet. Sen blev det Guitar Hero och vi ägde! Johan och Emma på gitarr respektive bas och sen får ni gissa vem som stod för sången. ;) Sen styrde jag och Emma in mot stan och Gretas (en gayklubb) där vi skulle möta upp tjejerna, medans Johan åkte och mötte upp sina föräldrar. Vi hade grymt kul och jag och Madde som älskar schlager höll oss mestadels på dansgolvet.

Trots att det var en gayklubb lyckades några av tjejerna bli uppraggade av killar. Det finns tydligen en del smarta killar som fattar att tjejer som tröttnat på alla dryga fulla killar på krogen går dit. Kvällen slutade på McDonald eftersom att några av tjejerna ville ha glass(!) trots att det var -10 ute! Så där satt vi på McDonalds och gjorde ångmoln och frös medan dom smällde i sig sina glassar. hehe Dessvärre hittade jag inte min kamera så jag kunde inte ta några bilder, men de gjorde de andra så jag lägger upp något när jag fått dem. =)

På lördagen kom Johans föräldrar över och vi åkte in till IKEA och BauHaus för att införskaffade lite saker till lägenheten. Men jag och Johan hade glömt att ta måtten på det vi skulle ha så vi kom inte hem med så mycket. =) Men det var en stressig vecka så vi skyllde på det. Men vi köpte iaf n upphängningsanordning till tvn som nu sitter på väggen. Kvällen varvades av med att Gustaf och Ingela samt Gustafs mamma kom över på middag och sen spelade vi Bezzerwizzer som vi fått av pappa och hans fru i julklapp. Det var skoj men jag och Gustaf lyckades hamna i samma lag alla gångerna och vi var ingen bra kombination och förlorade samtliga omgångar. haha Åt sedan efterrätten och insåg att klockan var halv 1(!) så alla drog sig tillbaka till sitt.

Helgen avslutades med en lugn dag som bestod av en långpromenad med Ghia upp på Ramberget och sedan åt vi en två-rätters på Hard Rock. Vi vart så sjukt mätta att det kändes som att magarna skulle explodera. Men det var riktigt gott!

Bra start på dagen!

Tog sovmorgon idag och jag och Ghia låg kvar i sängen och mös till 10! Sen gick vi ut på en promenad i kylan (-14), solen sken och gav ett vackert glitter på snön och min stora fiende blåsten höll sig borta, underbart! Lekte i snön och njöt av en vacker vinterdag.

Nu ska jag plugga lite till innan jag ska städa inför svärföräldrarnas ankomst. Sen ska jag fira helg!

Ikväll ska jag och Emma gå ut med Madde några av hennes vänner. Ska bli sjukt roligt!!
Jag och Madde träffades på Work and Travels huvudkontor i Sydney 2006 då jag såg att hon var svensk pga lunarstorm. Sen insåg vi att vi hademycket gemensamt och reste lite tillsammans i Australien. Underbar tjej!!
Nu ska de fira att de kommit hem från Norge där de har jobbat som syrror uppe i de norra delarna.
Kom på att vi inte festat ihop sedan Nya Zeeland för nästan exakt 4 år (!) sedan!!

Jag och Madde träffades av en slump inne på en av Queenslands alla nattklubbar.
Ingen av oss visste att den andra ens var i stan. Ödet!


Det blev en ganska bra dag.

Imorse tog Johan sovmorgon så då orkade jag och Ghia, eller rättare sagt jag, följa honom till spårvagnen. Men det blev ingen lång promenad efteråt för det var så sjukt kallt idag, igen. -12, snö och kalla vindar som vanlit, avskyr alla kalla vindar här i Göteborg sen den fuktiga luften på det, känns som att det är 20 minus. *brr*

Sen har jag bara pluggat, facebookat, och pluggat lite till. Det har faktiskt gått ganska bra idag men får ont i kroppen av att sitta så mycket. Ska kolla på en bättre stol i helgen så blir det nog bättre sen. I helgen kommer nämligen Johans på besök och dom har bil så vi ska åka till IKEA och storhandla!! =D Har mycket som vi vill inhandla och så behöver vi lite hjälp att få ordning hemma. Ska bli såå roligt att få ännu mer ordning, längtar! Får visa bilder när det är klart. =)

Johan kom hem tidigare idag så vi tog en gemensam promenad med Ghia och det var riktigt roligt med sällskap trots kylan. Ghia var på riktigt bushumör och raceade runt som en liten toka. hehe. Hon verkar trivas mycket bättre nu. I början gick hon bara vid min sida men nu ska hon gå framför och ska leka med mig varje dag. Då springer vi och jagar varandra och hopar över stockar i skogen och hon ser så himla lycklig ut. Vilken glädje!

Gjorde en kvinna på affären en liten tjänst idag så idag har det faktiskt känts bättre.

Nej, Johan har gjort lite tee så jag tänkte dricka det innan det kallnar. Ha en trevlig kväll!

En gammal mobilbild på Ghia under en skogspromenad hos mor.

Suck.

Suck! Johan var tvungen att jobba över idag igen och kommer hem vid 20 så det blir ingen gemensam middag eller promenad idag heller. =( Känns så tråkigt eftersom att idag var en sån dag jag hade behövt lite sällskap. Får roa mig själv med att tvätta vidare, laga mat och ta Ghia på en promenad i kyla och snö. Tur att jag har henne! Känner mig bara dum mot henne när jag sitter pluggar för hon får inte den uppmärksamhet hon vill ha men jag får ta och gottgöra henne snart. Nu har jag nog klagat klart för idag, förlåt men den behövdes!

Take care!

Kris och utveckling.

Inte nog med att jag ska ha alla dessa jobbiga tankar i huvudet utan nu har jag gått och blivit halvt deprimerad av studierna också. Läser om "kris och utveckling" inom psykologin, snacka om att man blir matt. Sen känner jag mig allmänt off just nu. Längtar tills Johan kommer hem så jag får hålla om honom och tänka på annat! Ikväll ska vi ta en gemensam promenad med Ghia, längtar!

Men nu väntar tvätten och sen är det dags att fixa middagen också, har ingen aning om vad jag ska hitta på, men det löser sig nog.

Jobbiga funderingar.

Har precis kommit in från kylan efter promenaden med Ghia och tankarna bara snurrar och snurrar. Jag blir inte riktigt klok på dem. Ena stunden känns allt perfekt och energinivån och entusiasmen är på topp och det känns som att jag kan klara allt och i nästa går allt ner i botten och jag börjar grubbla över livets, då speciellt över alla de val man gör hela tiden.

Jag är en nämligen en person som ofta funderar över mina val och det händer ofta att jag ångrar dem. Jag kan se det positiva i vad de resulterat i men trots det så ångrar jag mig ofta. När jag sedan försöker göra dem ogjorda så ångrar jag det. Sen tar det oftast lång tid innan jag faktiskt bestämmer mig så då tycker jag att de borde bli rätt, men icke! Sen händer det väldigt ofta att jag inte upptäcker saker förrän det gått för lång tid för att göra dem ogjorda. När ska jag sluta se tillbaka och ångra det jag gjort och se till nuet och de jag har framför mig?

Jag tror bestämt att jag lider av en svår form av beslutsångest!! Inte den här vanliga som många andra kan göra. Nej jag kan stå flera minuter och välja vilken färg jag ska ha på tandborsten! Det är sjukt och jag har fått nog!! Men hur ska jag gå till väga för att bli av med den??

Första "skoldagen" avklarad.

Ja då var första "skoldagen" avklarad och den får godkänt med ett litet minus. Jag kunde ha varit mycket effektivare men jag läste iaf i 3 timmar, alltid nåt. Skärpning till imorgon! Dessutom känns det bra att börja i lagom takt. Kände att det var svårt att koncentrera sig och ta till mig av det jag läste. Får försöka rensa ut alla dess tankar som snurrat runt i mitt huvud de senaste veckorna och hoppas att de löser sig snart.

Ny banner.

Nu har vi haft våran lilla Ghia i nästan 2 månader och jag tyckte att det var på sin plats att även hon fick en liten bild på sidan. =) Visst är hon söt! Har även planer på att ändra designen lite smått men jag får se när jag får tid och inspiration. Imorgon börjar skolan igen och om ni undrara om jag längtar är svaret, NEJ! Har blivit så slapp och bekväm den senaste tiden men det ska nog gå bra. Måste bara hitta inspirationen igen. Som tur är har vi inga lektioner i skolan utan jag ska bara sitta hemma och läsa, men det finns en risk att jag somnar till då och då. Önska mig lycka till!

2009 - ett år fyllt av händelser.

Sitter och tänker tillbaka på året som gått och bestämde mig för att göra en liten resumé av mitt 2009.

Januari:
Johan fick en ny tjänst och flyttade till västkusten.
Februari:
Kan inte komma på något speciellt men nog hände det något.
Mars:
Kom på att jag ville läsa vid Göteborgs universitet men saknade behörighet så jag sökte till en intensivkurs i Naturkunskap B på 9 veckor.
April:
Började läsa Naturkunskap B.
Sa upp min lägenhet och flyttade in hos Alex i hennes 1:a.
Fick diagnosen muskelinflammation i nacke, axlar, rygg och armar.
Blev sjukskriven på halvtid och fick byta avdelning på jobbet.
Jag och Johan firade 1 år.
Maj:
Köpte en 2:a på centrala Hisingen, Göteborg med min Johan.
Juni:
Tre av mina kusiner tog studenten, grattis!
Firade midsommar ute på Storholmen, Vaxholmen.
Gick på en 6 veckor lång semester.
Juli:
Startade upp bloggen igen efter nästan 2 års bloggtorka.
Flyttade in i våran lägenhet och blev sambo med Johan.
Augusti:
Kom in på arbetsterapeutprogrammet vid Göteborgs universitet och tog studieledigt från jobbet.
Septemeber:
Pappa gifte sig och jag fick två helt underbara "låtsassystrar".
Blev medlem i FSAstuds (Föreningen Sveriges Arbetsterapeuters studentförening) lokala styrelse för Göteborg.
Oktober:
Mamma och hundarna kom på besök.
Jag blev 23 och vi firade våran 1½-års dag.
November:
Ghia flyttade hem till oss. =)
Syrran kom på besök en vecka.
Jag blev invald till ordinarie i FSAstuds centrala styrelse.
December:
Firade jul i Taxinge/Nykvarn med nära och kära.
Hade en nyårsmiddag hemma hos oss med trevliga människor.

Resumé:
Inser att det har hänt en hel del i mitt liv under det gågna året och detta är bara de större händelserna. Det har tagit mycket på mina krafter och det har varit mycket tårar vill jag lova. Det har varit dagar då jag undrat hur jag ska ta mig igenom dem och det har funnits stunder då allt kännts piss, men med stöd ifrån nära och kära har jag klarat mig igenom allt. Men det har självklart varit mycket glädje tillsammans med mina underbara!
Tack för att ni finns!

Nu hoppas jag verkligen att detta år kommer att vara lite lugnare men det finns en stor risk att det inte blir så, återkommer med mer info när allt är 100% säkert.

Årets sista dag.

Så var nyårsfirandet över och år 2010 är det nya året. Ett år som jag hoppas ska bli lite lugnare än föregående år som innehåll väldigt många jobbiga stunder och mycket tårar, men även mycket glädje. Ett händelserikt år med andra ord. Men nu är det dags för nya tag men efter gårdagen är energinivån i botten just nu, men det kommer ju att bli bättre. Jag mår bättre än jag förtjänar.

Gårdagen var väldigt trevlig! Jag var nere på en snabbshopping och hittade ett par snygga partystövlar, en nya vardagsväska och en partyväska och allt det för 139 kr! Hade tillgodokvitto i butiken där jag hittade stövlarna och vardagsväskan så det var därför det blev så billigt, kändes riktigt nice! Får ta ett kort på dem sen för de är grymt snygga!! Ett stort plus att jag kan gå normalt i dem trots klackarna. Sweet!

Sen började förberedelserna inför kvällens middag som skulle vara hemma hos oss och Ingela och Gustaf kom över. Kl 19 kom alla gästerna och det blev en mycket lyckad middag med väldigt god mat och glada människor. Var väldigt fullt dock för vi var 16 personer och så lilla Ghia förstås.

Efter middagen åkte vi till Berg 211, ett stort bergrum som nu används som festlokal, där själva festen var. Det var riktigt läckert. De flesta åkte tidigare men vi stannade kvar och städa upp lite hemma och kom typ 10 min innan tolvslaget. Kvällen blev riktigt lyckad som sagt och det var bra musik. Önskade den bästa partylåten Tunak Tunak Tun och hela gänget gick upp på dansgolvet och visade våra sköna moves, efteråt fick vi massa applåder. Haha . Det var musik-tema och jag som hade en grymt snygg röd klänning var Lady in red och den spelade de i slutet. Mys.

Dessvärre avslutades kvällen på ett väldigt tråkigt sätt då vi insåg att Mats Fjällräven jacka blivit snodd. Fattar inte hur folk kan vara så jävla fräcka! Idioter! Eftersom att det var -13 ute och Mats inte hade en jacka så blev det en taxi hem och sen blev det sängen vid halv 6. Sen lyckades Johan vricka foten och har sjukt ont så han har svårt att gå. Men i stort sett var det en väldigt lyckad kväll!


Kvällens kockar.     Det vackra värdparet.   Dans på hög nivå.    Jag, Ingela och Christian.

RSS 2.0