Vila i frid Patrick Swayze.

Igår var en sorgens dag. Patrick Swayze gick tyvärr bort igår efter en längre tids sjukdom. Nu slipper han iaf lida mer. Han var mannen som jag vart förälskad i från första gången jag såg Dirty Dancing som liten. Jag minns att jag försökte lära mig att dansa som dem och drömde om att vara i Babys situation.
Det är nog en av de absolut bästa filmer som gjorts!!Jag kommer aldrig att glömma honom och hans roll som Johnny kommer aldrig att dö ut, han är odödlig!
Vila i frid...

Mer pengar åt oss studenter.

På Nyhetsmorgon berättade de att studenterna ska "få" mer pengar från och med 2010, 350 kr. Först tänkte jag YES det är ju kanon men när jag sedan fick veta att det är studielånet som höjs blev jag lite kluven. Visst man ska få mer pengar men det är ju lånade pengar, alltså mer skulder. Jag som är livrädd för skulder, nu tänker ni säkert men du har ju nyligen börjat plugga och köpt en bostadsrätt, men det betyder ju inte att jag trivs med det. jag gör det då det känns som en nödvändighet för framtiden. En framtidssatsning helt enkelt.

Men men vi får väl se. Från och med år 2011 skulle fribeloppet höjas så då kan man tjäna mer pengar utan att slippa avdrag så det blir väl kanske bra. Den som lever får se.

Läs mer om detta på Aftonbladet.

Bear Grylls i Sverige!

För alla er som brukade följa Bear Grylls äventyr i Man vs Wild så kommer ikväll Extrem överlevnad. Och vet ni vad det häftiga är? Jo han är i SVERIGE!!! Jag är som i extas! Nu gäller det bara att hålla sig vaken då det sänds kl 23.00 och håller på i 1 timme.

Hämtat ifrån DiscoveryChannel.
23:00:00

(Längd - 60 Minuter)

Extrem överlevnad: Will Ferrell-special
Filmkomikern Will Ferrell slår följe med Bear Grylls på en expedition till fjällen i norra Sverige. Hur långt kommer de att gå för att kunna överleva i 48 timmar i isig miljö?

Välkommen till bloggvärlden Malin!

Har ju helt glömt bort att berätta att min underbara vän Malin nu har kommit in i bloggvärlden. Välkommen Malin! Jag rekommenderar starkt att ni tittar förbi den vilket ni gör genom att klicka på bilden.


Bilder säger mer än tusen ord...

Eftersom att jag inte hunnit uppdatera er om vad som hänt den senaste tiden blir det för mycket att sammanfatta. Så jag lägger upp lite bilder istället! =)

Nollning 2009!

Sittning med Sagotema
Jag var Tingeling om ni skulle missa det.=)Sittning med Chalmers (Data)
Pirattema


Karaoke-kväll
Förfest hemma hos oss med singstar
Madde var på besök

Underbar tjej som jag träffade i Australien


60-års fest i Småland
"Svärfar" har blivit gubbe


Hoppas ni är nöjda. =)


090909

Visst är det lite häftigt att det är 090909 idag? Det tycker iaf jag! Om ni nu inte skulle tycka det så kan man ju uttrycka det såhär: det är bara tre dagar kvar som det kommer att vara liknande datum på hela detta århundrande! Då måste du ju hålla med om att det ändå är liite häftigt?!

När vi ändå är inne på det så vore det inte liite tufft om man fick ett barn som var född någon av dessa datum, dvs 090909, 101010, 111111 eller 121212? 111111 vore ju superhäftigt! Hmm synd att man inte planerar att ploppa ut ett barn förrän om ca 5 år, dålig planering av mig där. =)

Så vad gjorde jag då denna speciella dag? Jo jag var i skolan på två olika föreläsningar och sedan hade vi våran första träff med min ena studiegrupp vilket var givande och nu känner jag mig redo att sätta igång! När jag kom hem var jag väldigt flitig och satte igång med pluggandet och lagade mat, men nu har jag segat till mig. Ska ta ett till ryck med pluggandet senare och summera dagen, en sak som jag nu ska göra till en daglig rutin efter att ha lyssnat på måndags föreläsning.

Måste bara säga en sak som var lite komisk med den ena föreläsningen som handlade om kvalitetsutveckling och förbättringar inom vården. Det är väl inte så jätteroligt för er men det handlade i princip om allt det jag har lärt mig under min tid på AstraZeneca om ständiga förbättringar och liknande. Satt och skrattade lite inombords när jag insåg att jag faktiskt kommer att få mer nytta av det jag lärt mig där som jag inte trodde att jag skulle behöva, så fel man kan ha ibland!

Nej nu är det dags att vara lite duktigt igen.

Vill ha!!


Är så trött på sladdarna som bara trasslar in sig i allt och alla så jag vill verkligen ha de trådlösa mikrofonerna till Singstar! De passar dessutom till både PS2 och PS3, kanon. Men det ska ju alltid vara någon hake och 549 kr är rätt mycket för en student. Men jag får faktiskt lön om 2 veckor så jag kanske unnar mig dem ändå, jag får se. =)


Äntligen en VeroModa-butik i Göteborg!

Idag hade vi bara en halvdag 9-12 vilket var väldigt skönt! Gårdagens föreläsningar och all information gjorde att jag var helt slut i huvet idag och jag somnade nästan på dagens andra föreläsning, illa. Var så grymt trött när jag vaknade imorse, minns inte när jag senast var så trött när jag vaknade. Det var tur att dagens föreläsningar var intressanta, men se gick ju inte att jämföra med gårdagens.

På vägen hem passerar vagnen alltid Nordstan, som för er som inte vet är ett stort shoppingcenter i centrala Göteborg, och då såg jag att de ska öppna ett VeroModa där någon gång i höst. OM jag blev glad!! Det är en av mina favorit butiker och de har inte haft någon här tidigare så nu går jag bara och väntar. =)

När Johan kommer hem ska vi till IKEA och köpa ett skrivbord så att jag får någonstans där jag kan plugga ordentligt. Det ska bli riktigt skönt faktiskt och sen slipper datorn ta plats på soffbordet.


Men tills dess ska jag sammanställa gårdagens och dagens föreläsningar och vara lite duktig.


Har varit på en otroligt inspirerande föreläsning idag!

Idag har vi börjat en ny kurs som handlar om att söka, värdera och kommunicera kunskap inom hälsovetenskap. Först hade vi en introduktion om kursen och fick en massa information. Sedan efter lunchen så hade vi en otroligt bra föreläsning av Björn Liljeqvist om hur man ska plugga smart och lära sig mer, väldigt inspirerande!! Den var mycket lärorik och det känns som att den kommer att vara till stor nytta inför kommande studier. Den var så bra att jag känner att jag ska köpa hans bok som heter just "Plugga smart och lär dig mer! Sedan blev det en fika med några av klasskamraterna innan jag åkte hem.

Så nu är jag supermotiverad till att plugga igen. Ska fixa en massa saker imorgon och sen ska vi införskaffa ett skrivbord så att jag har någonstans att sitta då jag studerar hemma. Ska bli jätteskönt!

Helgen var för övrigt bra men jag har inte tid att berätta om den just nu. Tar det när jag får lite tid över helt enkelt. =) Nu ska jag mysa med Johan och titta klart på Färjan 3.


Fredagsmys!

Nu är det äntligen fredag och det ska firas med det som alla brukar gå och sjunga på just nu, fredagsmys! =) Jag ska laga god mat och sen blir det film och gottis! Det var länge sen sist så det ska bli såå skönt att bara ta det lugnt. Har varit på bolaget och köpt lite att dricka inför kvällen och morgondagens sittning.

Har hänt en hel del i veckan så jag har inte ens hunnit uppdatera bloggen, fy på mig, men skolan tar upp en hel del tid nu. Men det kommer en uppdatering under kvällen eller morgondagen då jag får lite mer tid. =)

Nu ska jag springa ner till bussen och sen möta upp Johan så ska vi prova skor och handla mat. Sen blir det fredagsmys!

RSS 2.0