Nu får det vara nog.

Det är mycket nu alldeles för mycket och så dessa jobbiga tankar hela tiden. Eftersom att de inte kan lämna mig ifred har jag bestämt mig för att lyssna på dem och ta tag i dem en gång för alla. Vi hörs när jag får tid/ork.

Sköt om er!

Fullt ös, medvetslös?

Det har varit fullt upp sedan senast och det blir inte lungt än på ett tag. Helgen i Karlskrona var underbar men alldelse för kort. Var på långpromenader med hundarna, åt god mat, festade med syrran och hennes vänner och såg en kändis. På söndagen åkte jag ensam tillbaka till Göteborg och det kändes tomt, sov halva vägen av ren utmattning.

I måndags var första dagen på praktiken och efter det var det bara hem och äta innan jag åkte och provjobbade inför mitt eventuella sommarjobb. Allt gick bra men jag fick ett mycket jobbigt besked som jag inte vill berätta om än så det har varit tungt, typiskt att Johan är borta. Igår var det praktik och det var fullt upp och mycket givande. Väl hemma han jag vila en timme mellan matlagning och förberedelser innan det var dags för mitt första Yoga-pass(!)

Idag var den mycket bra dag på praktiken men jag var helt slut när jag kom hem. Idag var första dagen på länge som jag fick vila och det firade jag med en härlig promenad och samtal till mormor. Resten av kvällen spenderas i soffan för imorgon är det praktik + Streetdance.

Fredagen blir den enda lugna dagen den här veckan och då kommer även Johan hem, jippi! På lördag börjar massagekursen som håller på till tisdag vilket betyder att jag kommer att åka hemifrån 07:00 och komma hem vid 22:30 mån-tis. Det kommer att bli roligt men jag längtar redan till nästa helg då jag ska ha en välförtjänt lugn helg!

Jag uppdaterar er mer när jag får tid och ork.


Ha en fortsatt trevlig vecka!


1 vecka kvar.

Efter dagens härliga Streetdance pass har jag bara en träningsvecka kvar tills jag har fixat Sats utmaning, sweet! Nu ska jag bara packa väskan för imorgon åker jag och Ghia ner till Karlskrona över helgen. Ser verkligen fram emot att få träffa alla men jag ser inte fram till hemresan då jag får åka helt själv. Men först ska jag njuta av en helg som ser ut att bli späckad med roligheter.


Deklarera redan idag.

Då var det dags för den årliga deklarationen och mellan den 17 mars och den 15 april skickas deklarationsblanketterna ut. Men den som inte vill vänta kan redan nu gå in och deklarera via nätet, det enda som krävs är en e-legitimation som exempelvis Bank-ID. Det har jag gjort och jag ska få tillbaka pengar! Det passar perfekt i min studentplånbok.

Men du behöver inte stressa då den ska vara inne senast 2 maj kl 24.00.

Källa


10 veckor.

Imorse var jag på BodyBalance och det kändes att det var två veckor sedan för jag var lite ostadigare än vanligt. Det var en ny koreografi och passet kändes tuffare än vanligt, men fortfarande mycket bra. Jag insåg vad som gett mig mina magmuskler om man säger så.

Jag har för övrigt klarat av 10 av 12 veckor och snart kommer belöningen = överraskning från Sats och en helt ny uppsättning med träningskläder av mig själv. Jag har redan motivation men det sporra mig extra mycket.

Fick en ny träningstopp av sambon idag som jag ska inviga imorgon när jag och Alex ska på Shape.

Queens of the dancefloor.

Igår var jag och Alex på after work på Bitter där vi träffade några bekanta vilket inte hände särskilt ofta här. Vi hade väldigt trevligt och begav oss sedan till avenyn för lite choklad som jag haft cravings efter hela kvällen.

Därefter begav vi oss till Tranquilo där vi blev kvar resten av kvällen, vilket underbart ställe I'm in love! Även där träffade vi en bekant till Alex och syrran från Södertälje(!) och som jag träffat för drygt 5 år sedan. Men han kände knappt igen mig för senast han såg mig var efter min Australien resa då jag gått upp 15(!) kg så jag förstår honom, haha. Världen är bra liten ibland.

Resten av kvällen spenderade vi till latinska rytmer på dansgolvet som vi för övrigt ägde! Vi drog även igång limbo, en scarf kan vara väldigt användbar ibland. Åh va jag älskar att dansa, speciellt med duktiga danspartners. Idag mår jag som jag förtjänar men det var det verkligen värt!




Watch out 'cause here we come.

Nu bär det äntligen av till gymmet och jag är så taggad! Först gången på två veckor, första gången tillsammans med Alex. Nu kör vi!


Biljetter bokade.

Nästa fredag åker jag och Ghia ner till Karlskrona för en helg med far, L, hundarna och mina småsystrar! Det blir tyvärr inte lika roligt att åka hem eftersom att Ghia ska stanna kvar där i 4-5 veckor medan jag har praktik. När jag väl kommer hem blir det riktigt tomt för sambon kommer att vara i Sydkorea den veckan.

Men Ghia kommer att ha det riktigt bra och det är det viktigaste.

Tänkvärda ord.

"Those who think they've got no time for bodily exercise
will sooner or later have to find time for illness."


Äntligen!

Efter vad som känns som en evighet (2 veckor) av sjukdom och vila är det äntligen dags att bege sig till gymmet igen. Som jag har längtat! Imorgon ska jag och min nya träningskompis Alex dansa Streetdance! Tyvärr måste jag ta det lite lugnare än vanligt nu i början men jag tror inte att jag orkar annat ändå, haha.

Den som väntar på något gott...


God kväll!

Denna slappa men även ganska produktiva söndag ska avslutas i soffan med min "familj" tillsammans med en film och popcorn. Men innan dess ska jag förbereda mig inför morgondagens besök på Hjälpmedelscentralen där vi ska lära oss om rullstolar och lyftar för på tisdag ska vi själva testa hur det är.

Efter det ska jag ha min andra(!) anställningsintervju angående sommarjobb. Slitet var mödan värt så nu får jag hoppas att det går lika bra på och efter intervjun. Dagen till ära har jag köpt en ny fin scarf.


På bättringsvägen?

All vila verkar ha gett resultat för idag har huvudvärken äntligen lämnat mig och jag börjar känna mig friskare. *peppar peppar* Trots att det känns bättre ska jag ändå ta det lite lugnt så det blir tyvärr ingen träning imorgon heller. Ni anar inte vilken abstinens jag har efter 1½ vecka utan träning, usch.

Under tiden har jag bytt ut träningen mot en ny (o)vän som inte alls är lika bra för min kropp men för mina smaklökar, jordnötsbågar(!) Idag blev det dessutom pommes, bananmilkshake(såå gott!) och äppelpaj från Donkan. Nu måste jag verkligen blli frisk så jag kan träna bort alla dessa underbara fiender, haha.


Koreanska favoriter.

Min sambo var ju som sagt i Sydkorea i förra veckan och där var tydligen dessa söta tjejer som kallar sig Girl's generation väldigt populära. Låten är så där mysigt flickig/små töntig och jag förstår inte alls va de sjunger men jag blir på bra humör när jag hör dom.


Vad tycker du?

Flera fördelar med att vara sjuk.

Igår vaknade jag upp med en sprängande huvudvärk men envis som jag är så tog jag två panodil och åkte in till skolan. Jag försökte stå ut men efter lunchen gav jag upp och la mig i soffläge där jag blev kvar i princip resten av dagen. Min kära sambo fixade mat, tog ut Ghia och skämde bort mig. Idag vaknade jag upp med samma värk och trots att jag tagit två Diklofenak (starkare tabletter) känns det som att huvudet ska sprängas i bitar.

Så medan jag har legat i sängen, där jag för övrigt fortfarande befinner mig, har han tagit ut Ghia, städat hela lägenheten och servat mig. Det är underbart att ha honom hemma, speciellt nu när jag är sjuk. Innan var jag tvungen att pallra mig upp för Ghia måste ju skötas.

Inget ont som inte har något gott med sig. Men det blir det nog ingen utgång för mig i kväll.

Teknikens stora fördelar.

När jag stod på vagnen på väg till Backaplan såg jag en man som satt och gestikulerade i vad som först såg ut som tomma intet. När jag tittade närmare insåg jag att han hade en videokonversation på teckenspråk och kom då att tänka på något som vi pratar om på utbildningen. Teknikens utveckling har verkligen underlättat för dem som har olika funktionsnedsättningar.

Vi pratar ofta om teknikens baksidor som inaktivitet som leder till övervikt hos barn och vuxna men det finns även otroligt många fördelar. Hade det här varit för 10 år sedan hade den här mannen inte haft den där konversationen. Idag finns det hjälpmedel som kompenserar de flesta av våra funktioner som exempelvis minne, kommunikation, händer, fötter ja det mesta.

Idag kan människor med olika funktionsnedsättningar vara väldigt aktiva i sina liv vilket är otroligt viktigt. Personer som helt saknar tal och kroppsfunktioner kan idag kommunisera med andra genom att använda huvudet eller ögonen med hjälp av laser som pekar på olika symboler. Att kunna bestämma och vara delaktiga i våra liv är en rättighet som vi ofta tar för givet när vi är "friska".

Jag känner mig stolt över att vara en av de personer som kommer att hjälpa andra att få mer meningsfulla och aktiva liv. Jag ska bli arbetsterapeut!


Det positiva med förkylningar.

Under dagen har jag tänkt lite på min dumma förkylning och hittat en positiv sak med den. Jag har tränat ganska intensivt 2-5 pass/vecka under en 8 veckors period och det var uppenbarligen för mycket för min stackars kropp. Jag ser förkylningen som ett tecken på att det är dags att varva ner och kanske ta det lite lugnare när jag blir frisk. Desutom är det viktigt med vila när man tränar så jag ser detta som en viloperiod för min kropp så att den kan samla nya krafter. Som min kloka kollaga brukade säga:

"Det gäller att se det positiva i det negativa."

När är det okej att träna?

Som jag tidigare nämnde har jag åkt på en förkylning vilket betyder att jag tyvärr måste avstå från träningen. Nu såhär i förkylningstider är det inte alltid så lätt att veta om man ska träna eller inte. Därför har jag lite tips från Sats hemsida om hur du bör tänka:



Underbart är kort.

Just nu är jag otroligt frustrerad! Jag har nämligen gått och blivit förkyld och har inte kunnat träna på en vecka. Jag har en sån otrolig abstinens och vill inget annat än att gå till gymmet och träna ikväll men jag får avstå. Dessa förbaskade förkylningar nu vill jag bara bli frisk så jag kan träna igen. Hade det "bara" varit snuva hade det gått men jag har haft ont i halsen och nu är jag hes så jag får vänta och hoppas att det går över fort.

Typiskt att jag alltid ska bli sjuk när jag kommit igång ordentligt med träningen.


Fler gruppträningspass på Sats.

Eftersom att fler människor har börjat träna i år så utökar Sats med fler gruppträningspass from den 21 februari. Det tycker jag är kanon! Kolla in ditt närmaste träningscenter för att se det nya schemat. Klicka HÄR.

 

Bilden är lånad från Sats hemsida.


Underbara träningsresultat!

Igår när jag kollade mig i spegel såg jag en väldigt positiv sak: jag börjar se konturerna av mina magmuskler! Det känns superhäftigt! Träningen ger verkligen resultat och jag kan även se att lårmuskulerna börjar bli tydligare och på mina armar och axlar syns det bäst. Vilken kick det ger, vill bara träna mer! Det går bara man vill och kämpar, så ge inte upp! Det som jag tror har gett mig mest är helt klart favoritpasset Shape (länk), så har du inte testat det än gör det NU!

Jag ska kämpa vidare så fort min hals slutar att göra ont. Har köpt Bafucin och sen blir det en massa te med honung i. Jag tänker inte bli sjuk!


It's the final countdown!

Just nu sitter min sambo på flyget hem och landar på Landvetter om mindre än 1 timme. Det känns helt overkligt om jag ska vara ärlig. Dagen jag har väntat på i nästan 11 månader är äntligen här och han ska inte åka till Abu Dhabi på jättelänge, underbart! Nu blir han kvar i Sverige ett bra tag framöver. Det löser sig alltid till slut och nu kan vi äntligen börja vårat liv tillsammans! Den som väntar på något gott väntar som sagt alltid för länge men nu är min väntan över.

Det kommer att bli spännande att se hur mitt liv kommer att se ut nu för mina dagsrutiner har ändrats en hel del sen han åkte. Nu kommer en ny men mycket roligare utmaning: att leva som sambos igen. Det ser jag fram emot!

Det är vår tur nu för vinden har vänt!



Att inte träna, det blev svaret.

Min kära hals gav mig svaret då den helt plötsligt fick för sig att börja göra ont, tack för den. Hmm. Hoppas det bara är tillfälligt för jag har inte alls tid eller lust att bli sjuk nu och inte kunna träna. Jag skulle få en sjuk abstinens och bli ännu sjukare då, jag måste träna för att må bra. Det får helt enkelt endast bli shopping för mig imorgon, alltid en liten tröst.

Håll tummarna för mig och halsen!

Att träna eller inte träna, det är frågan.

Har bokat in ett BodyBalance pass imorgon förmiddag och vet inte hur jag ska göra. Vill och behöver shoppa också men vet inte om jag är sugen på att släpa med träningskläderna (fast jag slipper skorna). Hmm har något att fundera på nu känner jag. Kanske ska träna på söndag morgon istället, kärleken lär ändå sova av sig sitt jetlag. ;) Vilka i-landsproblem jag har haha.

Vad skulle du ha gjort?

Jag dansar vidare.

Idag var det äntligen dags för veckans höjdpunkt: StreetDance! Det blir bara roligare och roligare och jag känner att jag hänger med ännu bättre nu. Träffade även en trevlig tjej som jag pratade med första gången. Det är roligt att träffa nya människor som gillar samma pass och hon ska troligtvis prova Shapen på måndag, hoppas.

Efter dansen körde jag 30 min Core som jag inte har kört på länge och jag hade glömt hur jobbigt det var, haha. Min stackars bål fick jobba ordentligt.

Nu blir det mys i soffan med en kelsjukt Ghia.
Vi hälsar er alla en trevlig kväll!

Jag och Ghia 2007.

2 dagar kvar...

Nu är det verkligen inte långt kvar tills han får komma hem och som vi längtar! Det ska bli så underbart att få hem honom även om jag misstänker att han kommer att jetlagga hela helgen men det gör absolut ingeting, han kommer att vara hemma.

Den som väntar på något gott väntar ALLTID för länge!

Underbar nostalgi på Zumba passet.

Idag har jag dansat Zumba vilket var alltför länge sen. När passet närmade sig sitt slut och jag var rätt trött så sprudlade vad som låter som ett indiskt böneropp ut i salen och jag sken upp som en sol! De spelade nämligen en av mina favoriter Tunak tunak tun och jag dansade igenom hela låten med världens största leende och småskrattade för mig själv. Jag tänkte nämligen tillbaka på deceniumskiftet då jag och mina vänner dansade den dansen på nyårsfestens stora dansgolv, helt underbart!

Lyssna, titta och le!

 


Lensway: Se klart med expressfart.

Igår beställde jag nya linser på Lensway och blev glatt överraskad när de var nästan 40% rabatt på dem, sweet. Än mer överraskad blev jag 22 timmar senare när de dimpade ner på hallgolvet(!). Det kallar jag expressfart!

Så ska du köpa nya linser/glasögon tycker jag att du ska passa på nu. Just nu har de många rabatterade linser och glasögon samt fri frakt vid köp av 4 linsboxar. Är du student och har ett mecenatkort är det alltid fraktfritt.


Vad väntar du på? Klicka HÄR för att se efter om dina linser är rabatterade.


I need you now.

It's a quarter after ten, I'm all alone and I need you now.
I said I wouldn't call but I lost all controll and I need yoou now.
And I don't know how I can do without, I just need you now.

Oh honey I need you now.

Mina favoritpass.

Som ni säkert inte har undgått så tränar jag regelbundet på Sats och är frälst. Jag tränar mest på Kompassen och Kungsgatan men även på Vallhalla lite då och då. För ett tag sen sa jag att jag skulle berätta om mina favoritpass på Sats och här kommer det, bättre sent än aldrig.


BodyBalance - vit klass
"En blandning av yoga, tai chi och pilates som gör dig centrerad och lugn. Med hjälp av fokusering, andning och en serie av noga utvalda rörelsekombinationer tränar du styrka, balans och rörlighet till mjuk musik. Kombinationen av tekniker och rörelser ger dig ett fysiskt träningspass, samt inre balans och harmoni. "

Ett härligt pass där man tränar upp den inre styrkan och jag går alltid därifrån med ett inre lugn som håller i sig resten av dagen.


Shape - gul klass
"Funktionell styrketräning med varierade övningar för hela kroppen. Du använder dig av din kroppstyngd, bräda, vikter och gummiband för att göra träningen utmanande."

Riktigt bra träning för hela kroppen som du kan anpassa efter din egen kropp och dagsform. Ger verkligen goda resultat och under de 8 veckor jag har tränat det har jag sett och känt en stor förändring.


StreetDance - röd klass
"En dansklass med inspiration från funk och hip hop."

Härliga rörelser som får en att släppa loss och man känner sig "tuff" när man dansar. Man lär sig bitvis delar ur koreografin som man sedan sätter ihop allteftersom passat går. Lätt att hänga med första gången.
Mitt nya favoritpass!


Zumba - röd klass
För er som på något sätt inte har sett reklamen på tv så är det ett danspass med latinamerikanska rytmer från cumbia, salsa, samba och merengue. Rolig och härlig träning som är bra för hela kroppen.

Tips: Ge det minst två gånger för det kan vara svårt att hänga med de första gångerna men jag lovar att det är värt det!


Har du några frågor så tveka inte att höra av dig!


 

Hoppas vi ses på något pass i Göteborg!


Informationen är hämtad från Sats.se

4 dagar kvar...

Nedräkningen har börjat på allvar nu och dagarna går att räkna på en hand. Om jag ska vara ärlig så känns det faktiskt ganska overkligt men det är sant. Efter en snart 11 månader lång väntan ska han äntligen få komma hem och vi kan börja vårat liv tillsammans, på riktigt! Det som skulle ha varit 6 månader och som hela tiden skjutits fram tar snart slut. Snart har vi klarat det men jag skulle ljuga om jag sa att det inte har varit jobbigt, att jag inte gråtit många gånger och aldrig känt mig ensam. J, Ghia, familjen, vännerna, träningen, hoppet och skolan har hjälpt mig igenom detta olidliga väntande och utan dem hade det aldrig gått.

Först nu känner jag att jag äntligen kan se framåt och göra planer för framtiden. I helgen kände jag för första gången att det här har ett slut och att en ny spännande tid väntar.

Det är MIN tid nu!

RSS 2.0