I've got some good news.

Jag har faktiskt inte bara haft en dålig dag. I morse var jag nämligen på ett möte om mina eventuella utlandsstudier så nu ska jag bara kolla upp några saker och sen får jag vänta på besked om hur det ser ut för Johan på jobbfronten till våren innan jag kan ansöka. Hoppas, hoppas att jag kan söka/åka! Sen har jag glömt att berätta att jag har fick tillbaka mina sista tentor i måndags och gissa vad...alla var GODKÄNDA! Jag gjorde det jag trodde var omöjligt. Jag skrev 6 tentor under en 7 veckors period och klarade alla på första försöket! 10,5 hp extra till mig, fy f-n va jag är grym! =)


Against all odds...

Okej så illa är det kanske inte men så känns det iaf. För trots en hård kamp med min största fiende (alias den sprängande huvudvärken) och en panikattack-liknande attack har jag lyckats svara på två frågor på min hemtenta! Bara två kvar + lite justeringar så nu ligger jag i fas tillslut, sweet. Nu kan jag med gott samvete njuta ev helgen tillsammans med min kärlek. Snart kommer han! =) Hmm kanske borde städa upp lite här, time to go.

Ha en underbar helg!

Jag är bra på att...

Jag är en av de personer som oftast inte blir nöjd med det jag presterar trots att jag vet att andra blir avundsjuka på mig ibland. Har tyvärr en dålig självkänsla. Så idag fick jag i "uppgift" att skriva ner vad jag är bra på och det var ju mycket! Nu känns det redan mycket bättre och jag är tydligen väldigt duktig! Här är några av de saker jag är bra på...

Jag är bra på att:

* älska min familj.
* prata om mina känslor.
* berömma andra.
* känna empati för andra människor.
* se något vackert i varje människa samt se deras styrkor.
* se alla personer i ett rum. (Det vill säga se om de mår dåligt eller liknande)
* ta hand om och förstå hundar.
* skriva tentor.

Ta fram papper och penna och skriv ner minst 5 saker som DU är bra på!

Min hjärna är kaput!

Är helt slut i huvudet efter allt pluggande och det känns som att mitt huvud ska sprängas i tusen bitar. Har en hemtenta som ska vara inne nästa fredag men jag har bestämt att den ska vara klar redan nästa onsdag. Jag ska nämligen på en liten road-trip upp till Dalarna och hälsa på min kära storasyster och hennes sambo! Men nu pallar jag inte med att sitta vid datorn så jag går och äter min egengjorda tomatsoppa med gräddfil och fralla, mums!

Ha en trevlig kväll!

Mindre än 3 dagar kvar.

Tiden går verkligen fort just nu och för min del är det bra för det beyder att det inte är lika långt kvar tills min kärlek kommer hem. Nu är det mindre än tre dagar kvar tills han kommer hem över helgen. Ser verkligen fram emot det (som vanligt) men den här helgen ska vi mest ta det lugnt, mys!


London nästa?

Har som jag tidigare nämt stora planer på g till nästa höst men än så länge är det väldigt osäkert. Hur som helst är ett delmål i min stora plan att besöka London inom en snart framtid! För att dryga ut reskekassan har jag köpt denna sparbössa, som endast går att öppna med en konservöppnare, bara för att jag inte ska gå och nalla ifrån den. =) Den kostade 20 kr på Bra Deal runt hörnet.


Blå bandet.

Ni får inte ta mig fel nu för jag tycker att det är jättebra med Rosa bandet-kampanjerna men varför pratar man aldrig om Blåa bandet för prostatacancer? Prostatacancer är mannens största cancersjukdom och även den största cancersjukdomen i Sverige. Varje dag får 25 män diagnosen prostatacancer jämfört med bröstcancer där 15-20 kvinnor drabbas varje dag.

Som Prostatacancerförbundet beskriver det: "Genom de biverkningar, inkontinens och impotens, som kan uppstå i samband med olika behandlingar av sjukdomen kan man påstå att dubbelt så många drabbas genom att flertalet män lever i ett parförhållande. Förhållandet till de anhöriga är alltså mycket viktigt att beakta i samband med denna sjukdom."

Jag tycker självklart att vi ska stötta bröstcancerforskningen men jag vill se mer och större satsningar på männen än det är i dagens läge! Det borde vara lättare att få tillgång att köpa Blå band och så vill jag se en Blå bandet gala i TV nästa år!

Källa: Prostatacancerförbundet.


Min helg.

Bortsett från ett litet utbrott i går så har helgen varit riktigt härlig! Fredagen bjöd som sagt på en AfterWork med några klasskompisar och deras vänner innan jag åkte hem för en Idol-kväll med andra vänner. Igår tog vi sovmorgon och sen åkte jag till Backaplan och fixade lite saker. Resten av dagen slappade jag i soffan med film, serier och tända ljus, mys! Idag ska jag vara lite duktig och plugga någon timme innan jag sticker ner på stan och letar skor, usch. Jag tillhör nämligen en av de tjejer som INTE gillar att köpa skor.

Önska mig lycka till!


Efter plugget kommer helgen.

Plugg, plugg och mera plugg. Efter att ha skjutit upp pluggandet i flera dagar är jag tvungen att plugga för att minska stressen en aning. Det går iaf framåt, alltid något.  =) Men om några timmar ska jag möta upp några av tjejerna för en AfterWork någonstans på Andra långgatan innan jag ska hem för en Idol-kväll med några andra vänner. Ska bli superskoj!

I have a dream.

Har varit fullt upp idag med lunchföreläsning, lunch med underbaraste Emma, SatsFlow, hundpromenader i skumma väder och så har jag pratat med honey. Vädret har växlat mellan sol, hagel, sol, regn och storm precis som mitt humör. För många drömmar, för lite tid? Efter att ha pratat med Emma och Johan ska jag ta tag i en av mina drömmar: utlandsstudier!! Så imorgon ska jag dra igång researchen på riktigt. Mer info får ni när jag vet mer. Jag är så pepp men också sjukt trött. Time to visit Mr. John Blund? Men det får bli efter Criminal Minds. =)

God natt och sov gott!

Today's my birthday!

Efter att ha varit 22 år sedan 2008 var det tydligen dags för mig att växa upp och bli 24 år. Hoppade över 23 år för det var inte min grej, kändes så...vuxet. Får se hur länge jag förblir 24 nu då. Har en släkting som var 14 tills hon blev 22 och där har hon stannat. Haha Hur som helst så har min första dag som 24-åring varit mycket trevlig: lunch och fika med "de fantastiska tre", middags-dejt med Johan via Skype i över 2 timmar och sen kom mina kära kusiner över för lite äppelpaj och vaniljsås, mums.

Har fått fina presenter och många gratulationer och jag är så nöjd! Kanske inte är så dumt att vara 24 ändå. =) Visar presenterna senare i veckan för nu ska jag njuta av den sista timmen av MIN dag med 2 avsnitt av "How I met your mother"! Det ända som saknas nu är Johan såklart.


Tackar alla vänner för gratulationerna!

I'm feeling the flow.

Som jag tidigare nämt är jag en av de personer som är väldigt känslig för stress och idag tog jag tag i det på allvar. Var på Studenthälsan(länk) här i Göteborg och har fått avslappningsövningar samt några "hemläxor" som jag ska testa nu under 3 veckor. Sen ska vi utvärdera det och se hur vi ska gå vidare så just nu känns det jättebra! Som pricket över i:et har jag nyligen kommit hem från ett pass med SatsFlow där man bland annat fokuserar på det mentala, härligt! Kvällen ska ja avsluta med avslappningsövningar och sen en god kopp te och massa tända ljus, myspys!


Ta det lugnt, imorgon kommer det en ny dag.

Bild: Hälsoinspiratören

En helg med mamma.

I helgen var som sagt min kära mor och hennes hundar på besök. Vi hade en jättemysig helg med massa god mat, promenader, filmmys med onyttigheter, många goda skratt och sen firade vi även min födelsedag i förskott. Önskar verkligen att mamma bodde närmare så man kunde träffas mycket oftare. Men det var ju jag som flyttade 46 mil bort så jag antar att jag får skylla mig själv. Vad vore världen utan våra mammor?


Together we're invincible. ♥

Idag har som sagt varit en väldigt tung dag men nu känns det mycket bättre. Har pratat med min kärlek flera gånger och han vet verkligen hur han ska få mig att må bra, säger det rätta orden vid de rätta tillfällena. Det är de små detaljerna som har stor betydelse. Trots att längtan är enorm, man mår väldigt dåligt och det känns som att han aldrig får komma hem så vet jag att vi klarar det. Finns viljan och kärleken så klarar man allt!


Love hurts.

Att ha ett distansförhållande på nästan 500 mils avstånd är riktigt tufft och den senaste veckan har det känts extra jobbigt. Min födelsedag är på onsdag och min älskling kommer inte vara hemma med mig, det känns förjävligt rent utsagt. Nog för att jag kommer att ha en massa underbara människor omkring mig men när de går hem är jag och Ghia ensamma igen. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, distansförhållanden SUGER!

Love hurts.

Jag har gjort det igen.

Ville bara skryta med att jag fick godkänt på tenta 3 av 6 och jag är så sjukt nöjd! Det går för j-kla bra just nu. =)

Snart får vi finbesök.

Ikväll ska som sagt min kära mor och hundarna komma på besök men hon lär bli sen hon ska nämligen med en av alla de tåg som är inställda och ska få ersättningsbussar, typiskt! Men jag är tacksam att de inte tar några risker med tågen för jag får hellre hit henne lite senare än inte alls. Fick precis veta att mamma får låna en bil så hon åker från Karlstad nu och kommer hit vid 22-tiden, ungefär samma tid som hon skulle ha kommit. Då blir det många glada miner. =)

Nu ska jag köra sista rycket med tentapluggandet och sen tar jag kväll med Idol medans jag väntar in mamma och hundarna. Ska duka upp med min och mammas favoriter: jordnöttsbågar, mums!


En bild från deras senaste besök förra hösten!

Förbannade förkylning!

Stressen har tagit ut sin rätt på kroppen och i går kom förkylningen med extrem halsont som under natten övergick till en rinnig/täppt näsa och en otroligt hes men ganska så sexig röst för att inte glömma hostan, skit också! Det gjorde att jag inte kunde gå på Zumban idag och mådde riktigt piss imorse och jag som ska tentaplugga imorgon få finbesök hela helgen. Jag och Sanna konstaterade att det inte var så bra att vi var lediga i måndags för det var nog det som gjorde det, kroppen fick vila och allt släppte. Tack för den! Längtar så tills efter tentan på lördag och jag slipper ha tenta varje vecka = jag får tillbaka mitt liv!

Halv åtta hos mig?

En av mina favoritprogram är "Halv åtta hos mig" och jag följer det slaviskt! Jag har länge drömt om att annordna en egen version tillsammans med några kompisar: en med singlar(inte relationssinglar) och en med par. Igår blev jag extra inspirerad när jag läste Josefin Staafs inlägg där de haft just det. Henns blogg är för övrigt en av mina favoriter som jag varmt rekommenderar att ni läser. =) Men tillbaka till mina drömmar, så fort det blir lugnare i skolan ska jag försöka styra upp singelversionen och jag vet precis vilka jag ska fråga! =)

 

 

Har du haft ett eget "Halv åtta hos mig" någon gång?


Om ändå helgerna vore lite längre.

Har haft fullt upp i helgen och jag önskar att den varit mycket längre. Efter fredagens tenta och spontana AfterWork bjöd resten av helgen på shopping (min födelsedagspresent är nu inhandlad), 25-års fest med en grymt god chokladtårta och trevligt sällskap, en 2 timmars promenad i skogen, dejt på Hard Rock och Top Gun. Ville kidnappa Johan men det fick jag tyvärr inte så jag får vänta 2½ vecka tills han kommer tillbaka. Längtar redan!

 


Ibland önskar jag att jag kunde styra tiden.

F-n.

Trots att Johan är hemma, tentan gick bra och jag har haft en trevlig kväll i goda vänners sällskap känns allt piss just i denna stund och jag kan inte sova. Jag älskar att Johan är hemma över helgen men det påminner mig också om vad jag går misste om och det gör mig så ledsen. Jag önskar att han inte behövde åka tillbaka.

It's all coming back to me now.

11 timmar kvar!

Tiden går fort när man har tenta varje helg och nu har det redan gått tre veckor = Johan kommer hem över helgen! OM jag är lycklig! =) Vi ska som sagt luncha på stan innan jag går och skriver tenta #5 av 6 och på kvällen ska jag bjuda honom på Hard Rock, mums! It's a date! Har pluggat hela dagen och sen var jag på Zumba+gymmet där jag körde som en galning så nu är jag sjukt trött.

God natt och sov gott!

Nio myter om psykisk ohälsa.

I dagens moderna Sverige finns det alldeles för mycket fördomar om personer som lider av psykiska sjukdomar och det beror till största delen på okunskap hos oss medmänniskor. Visst ni exempelvis att var femte svensk inte kan tänka sig att bjuda hem en person som är psykisk sjuk? Det är helt sjukt!

Psykiska sjukdomar har blivit något skamligt och "fult" vilket ofta leder till att personer som lider av dessa sjukdomar får såna skuldkänslor att de undviker att söka hjälp, vara sociala och slutar arbeta. På så sätt blir de oftast ännu sjukare. Det är så himla onödigt! Psykisk sjukdom betyder INTE att man är farlig, dessa personer är få till antalet och de är dem som lider av riktigt allvarliga psykiska problem.

Nedan följer nio myter om psykisk ohälsa:

Myt: En psykiskt sjuk person kan inte jobba.
Sanning: Många personer med psykisk sjukdom och funktionsnedsättning som vill och kan arbeta är inte välkomna på arbetsmarknaden.

Myt: Psykisk sjukdom drabbar bara andra.
Sanning: Vem som helst kan få psykiska problem.

Myt: En psykiskt sjuk person är mindre begåvad.
Sanning: Många framstående forskare och kulturpersonligheter har upplevt psykisk ohälsa.

Myt: En psykiskt sjuk person blir aldrig frisk.
Sanning: De flesta återhämtar sig till ett fungerande liv.

Myt: Psykisk ohälsa är föräldrarnas fel.
Sanning: Påståendet har inget stöd i forskningen.

Myt: Depression är ett tecken på svaghet.
Sanning: Depressioner har inget med karaktär och viljestyrka att göra.

Myt: En psykiskt sjuk person är slav under sina röster.
Sanning: De flesta som hör röster kan hantera dem.

Myt: Psykiatrin kan inte hjälpa de psykiskt sjuka.
Sanning: De flesta som vänder stig till den professionella vården får hjälp.

Myt: Psykisk sjukdom är ingen riktig sjukdom som hjärtinfarkt och diabetes.
Sanning: Hjärnans och själens sjukdomar är lika verkliga som kroppens, och har alla sina egna symtombilder.


Ju mer vi vet om psykiska sjukdomar och dess symtom desto lättare blir det för personer som har dessa sjukdomar att leva sina liv som de vill för de har lika stor rätt till de som alla andra!

Vill du ha mer information gå in på Hjärnkoll.se där jag hämtat mycket av min information.

Längtar till helgen.

Tisdagen lider mot sitt slut och det betyder att det bara är 2½ dagar kvar tills min honey kommer hem och det bli helg! Det är mycket på schemat och jag längtar grymt mycket. Det blir bland annat lunch på stan med honey, tentaskrivning #5, dejt med honey, Idol, 25-års fest och en massa mys! Jag får med andra ord en riktigt bra belöning för allt slit den senaste tiden.

Kan det inte bli helg NU?

Bättre sent än aldrig.

Denna bild är speciellt tillägnad Vevve som ville se klänningen som gjorde en sån succé på en fest för tre veckor sen. Bättre sent än aldrig. Hade dock ingen bild på bara mig men som bonus får ni se mina snygga och underbara systrar, det ni. ;) För er som inte ser så är jag den andra tjejen från vänster och nej vi hade inte bestämt att vi skulle ha svart på oss, tro det eller ej. hahaLove me sisters forever and ever!

Crash, Boom, BANG!

Jag är bara inne på min 6:e vecka i skolan men jag mår minst utsagt piss! All denna otroliga stress som dessa förbannade tentor jag har varje helg har gett mig en nästan konstant spänningshuvudvärk som är så svår att jag börjar se suddigt och jag får sämre koncentrationsförmåga. Som om inte det vore nog så har magen pajjat och funkar inte alls som den ska. Detta trots att jag gör allt som man borde göra: äter bra och ofta, motionerar mycket, tränar, sover bra och har ett strukturerat schema. Sen blir jag stressad för att jag inte hinner med hemmet så det ser ut som det gör. Min saknad efter Johan är obeskrivlig och jag vill bara att han ska komma hem NU!!!

Vore det inte för det stöd jag får från Johan och "de fantastiska tre", Ghia och träningen vet jag ärligt talat inte hur jag skulle klara av detta! Tack, ni är helt underbara!

Har bestämt mig för att undvika stress så mycket som möjligt de här sista två veckorna/tentorna. Det betyder att jag inte kommer att blogga så mycket under den tiden för att se om det hjälper. Jag ska ta dagarna som de kommer helt enkelt. Tur att Johan kommer i helgen, jag längtar så sjukt mycket!!

Nu sticker jag till gymmet för lite Piloxing, funkar kanonbra mot huvudvärken och magen. Träningen är en av mina käraste vänner just nu.

Ta hand om er så länge!

RSS 2.0