Midsommarhelgen.

Det blev en helt underbar midsommarhelg i Stockholms skärgård! Kanonväder(nästan hela tiden), några små insidenter och supergoa människor, kan det bli bättre?
















































































Hoppas ni hade en lika trevlig midsommar som jag hade!

Midsommar.



Har haft en helt underbar helg tillsammans med min honey och har därför inte hunnit uppdatera. Imorgon jobbar jag min sista dag för veckan och sen ska jag lämna hundarna hos mamma innan jag åker upp till Johans föräldrar och sen åker vi ut på sjön. Så nu packar jag väskan inför midsommarhelgen som för tredje året i rad ska firas i Johans släkts sommarstugan ute i Stockholms skärgård! Det ska jag göra tillsammans med 11 härliga personer och förhoppningsvis en hel del sol.

På bilden ser ni delar av stugan och ja vi har egen strand och brygga. =)


Ha en trevlig midsommar!!

God morgon!

Är ute på hundarnas morgonpromenad och ska snart åka in till jobbet. Solen skiner, fåglarna kvittrar och det är inte ett moln på himlen. Jag känner på mig att det blir en bra dag idag!


In the dark.

Hittade en gammal favorit på mammas dator och känslorna rördes upp igen. Det känns som att texten är riktad till mig och jag önskar inget hellre än att få hjälp med det.

Sonata Arctica - In the dark



"I'd like to see how the walls around your heart will fall apart.
Stop resisting, let the light in, suffer in pleasure forever and ever. for this one lifetime.


I'll take you where the magic is
I'll give you everything I I only can offer
You can have my broken midnight moon
If you give me your broken heart
And I will give you something real and golden.
We can make this life the finest art...
"

Kan ingen sjunga den här låten för mig och hjälpa mig att riva murarna rumt mitt hjärta för det känns som att jag inte kan göra det själv.

Dyng-sur.

Idag har jag träffat mina underbara kollegor som jag har saknat så mycket, längtar till semesterölen om 2 veckor! När jag skulle gå till garaget och hämta bilen kom en störtskur och jag hade självklart inget paraply med mig och öppna skor, kul tänkte jag. Men det blev värre, för efter halva vägen kom haglet och åskan och blixtarna. Jag lyckades hitta ett tak att stå under tills haglet var borta men då var jag redan dygnsur. Vart tog gårdagens hetta vägen? Jag säger bara svensk sommar.

Eftersom att mor är nere och hälsar på syrran så fick jag låna en annan bil och den började självklart bråka med mig. Så där körde jag i regnet med en bil som uppenbarligen inte gillade mig och försökte hitta till veterinären som har flyttat. Jag bröt nästan ihop. Var även förbi Nykvarn och fixade lite saker och då träffade jag min andra lillasyster, love!

Sen är Johan äntligen i Sverige, sweet! Men trots alla positiva saker fortsatte jag att vara sur även efter att jag torkat upp. Känns som att jag kommer att bryta ihop när som helst, jag fattar ingenting? Jag borde vara lycklig som få men jag känner mig bara deppig och omotiverad.

Kan någon förklara vad det är för fel på mig??



Längtar...

Imorgon får jag äntligen hem min älskling, även om det bara är för 1½ vecka. Dessvärre får jag vänta en dag till innan jag får träffa honom för han har lite saker han måste fixa med innan midsommar. Men sen får jag ha honom helt för mig själv i 2 + 1 dagar!! Sen ska vi självklart fira midsommar och spendera resten av helgen tillsammans i Stockholms skärgård i goda vänners sällskap.

Den som väntar på något gott...

Smultronställe.

Innan jobbet idag gick vi en långpromenad med hundarna och plockade smultron. Jag kan utan tvekan säga att jag aldrig har plockat så mycket smultron i hela mitt liv!


På åkrarna runt allén utanför mamma jobbade bönderna på för fullt...


... medan fåren tog sig en tupplur i solen.


Visst är de vackra!


Vårt smultronställe!
(Det fanns mycket mer längs med slänten.)


Ghia älskar att gå på skogspromenader.


Så här mycket blev det till slut.
Dom avnjöts med ovispad grädde och lite socker, mums!



Nu är det verkligen sommar!

Uppdatering.

Det slog mig just att jag helt glömt att berätta hur det gått för mammas hund. Operationen gick bra men dagen efter blev hon sämre igen och de visade sig att hon hade problem med blodets koagulation (det som gör att sår kan sluta blöda) vilket är väldigt allvarligt så hon fick göra en plasmatransplantation. Det fanns en risk att hon inte skulle klara av operationen och vi var oroliga i 1 dygn innan de ringde och sa att det hade gått bra. Vilken lättnad! Efter 4 dagar på djursjukhuset fick hon äntligen komma hem.

Nu får stackarn gå omkring med en tratt på huvudet och har på sig en kroppsstrumpa för att ingen ska röra såret. Annars mår hon mår jättebra men hon är rätt sur på oss eftersom att hon inte får springa, hoppa eller följa med på promenaderna.

Nu ska vi äta vaniljsås och rabarberpaj i solen!

Dag 1 avklarad.

Så var årets och sommarens första arbetsdag avklarad och det gick över förväntan. Jag kom ihåg det mesta bättre än jag trodde och det kändes inte som att det var 1 år sen jag var där. Jag vet inte riktigt hur jag känner för det än. Skönt att man har bra minne men läskigt att det känns som att 1 år bara sprungit förbi. Det mest positiva var helt klart att de får lyssna på musik där inne nu, lyckan var total! Det blev rock-klassiker och 80-tal hela kvällen, sweet!

Men nu är jag riktigt trött så jag tänkte gå och lägga mig. God natt!

Jobba.?

Om mindre än 1 timme åker jag och mamma till jobbet och min första arbetsdag på nästan 1 år! Måste erkänna att det känns lite konstigt och jag är faktiskt nervös. Ska jobba på samma avdelning som jag var på när jag var sjukskriven 50% men nu på andra skiftet och med nya människor. Men det kommer att gå bra, jag är ju inte den som sitter tyst direkt men jag är alltid nervös inför såna första möten. Sen blir det spännande att se hur mycket jag minns. Men jag kommer att få sitta och läsa allt igen för att uppdatera mig under de första dagarna. Den här veckan jobbar jag eftermiddag mellan 14-22:30 så vi är väl hemma vid 23-tiden.

Fick precis glada nyheter!!! Johan kommer hem redan på fredag och blir kvar 1½ vecka. I'm so happy, happy, happy!! =)

Men nu måste jag ta fram mitt paserkort och göra mig redo för att åka. Ha en härlig dag!

En perfekt dag!

Min första dag här på östkusten har varit underbar! På förmiddagen åkte jag in till stan och handlade presenter till min storasyster och en av kusinerna och det blev riktigt bra. Sen mötte jag upp syrran och hennes sambo och åt lunch på en uteservering i solen, gött! Han även med lite egen shopping: en vit långärmad tröja och en svart trekanstbikinöverdel som jag letat efter ett tag.

När jag kom hem hade mamma gjort rabarberpaj som vi åt tillsammans med hennes grannar, mums! Efter det blev det en hundpromenad i skogen och jag fick årets första myggbett så nu är det officiellt sommar. Sen åkte vi för att fira min kusin som blir 19 år i nästa vecka. Vi fick dock stanna och vänta då det skett en allvarlig bilolycka längs vägen och någon fick åka i väg med helikopter. Jag ber för dem och hoppas innerligt att person/personerna klarade sig och inte fått allvarliga skador, men det brukar vara akut om man åker helikopter. Jag fick en obehaglig känsla i magen och tårarna kom, återigen tänkte jag på det som drabbade min kusin för 13 år sen.

När vi kom fram skulle de bjuda på grillat och då kom regnet, men det blev en jättetrevlig kväll iaf! Min kusin som fyllde år blev jätteglad och han verkade gilla kläderna jag valt ut åt honom. Dom är underbara och jag gillar att vara hos dem.


Jag och en av mina kära kusiner.
(Inte han som fyllde år.)


En mer charmerande bild på honom,
kan ju inte bara visa honom från hans flummigare sida. ;)

On our way.

Efter att ha släpat, dragit och burit på mina 3 tunga väskor kom vi till slut på tåget men jag var helt slut! Ghia ligger och vilar i mitt knä medan jag lyssnar på Coheed and Cambria i min lilla lila ipod! Nu är det mindre än 2 timmar kvar, lovely. Är otroligt tacksam för X2000. Känn ingen sorg för oss Göteborg!


Welcome home.

Welcome Home är en underbart grym låt av Coheed and Cambria, love it!!



Lyssna och njut!

Nästa station: Södertälje Syd.

Väskorna är packade, ipoden har fått nya musik och lägenheten är städad så nu sticker vi till Södertälje! Hur länge vi blir kvar där återstår att se men minst 4 veckor iaf eftersom att jag ska jobba då. Längtar riktigt mycket nu! Trodde inte att jag skulle bli så här glad över att åka till Södertälje. haha Men jag ska ju faktiskt bo i lugnet på landet så det kan vara det. Ser fram emot att få träffa alla nära och kära! Ghia kommer också att bli överlycklig! Hon ska få träffa sina gamla kompisar och framför allt mamma, hon älskar mamma och det är ömsesidigt. Att mamma sen har en sjukt stor tomt som hon kan springa runt på ger ju inte saken sämre.

Södertälje(Taxinge) here we come!

Grattis älskade storasyster!



Idag fyller världens bästa storasyster 25 år, grattis!!

Sommarlov!


Tentan är skriven och nu är det äntligen sommarlov, det har jag verkligen förtjänat!! Nu har jag klarat ett helt år av utbildningen och det hart gått väldigt fort. Ett avklarat, två kvar. Efter tentan gick vi och köpte mat sen gick vi till vår gulliga Johanna där vi åt, drack och lekte lekar. Vi avslutade med att sjunga in sommarlovet med "Den blomstertid nu kommer" kompade av gitarr och piano, lovely!

Efter det åkte jag och Susanna hem och köpte oss en munk och likadana väskor, men i olika färger. Vi är dom färgglada i klassen som i princip alltid har en massa färg på oss och nu väskorna. =) Hon är bara för underbar! Sen var tanken att jag och Josse skulle ha en spelkväll här och gå ut men när jag kom hem släppte nog all stress och oro som den här terminen har gett mig och jag fick migrän, tack för den.

Istället hamnade jag i soffan med Ghia på min mage och så kollade vi på "The Holiday", hade glömt hur bra den är! Det blev en perfekt kväll iaf, jag har saknat att kunna koppla av och bara mysa med Ghia. Men nu ska jag packa lite till innan jag tar en tidig kväll och försöker bli av med denna dryga värk. Imorgon åker jag till Södertälje.

Det är sommarlov!!

Att packa "lagom" är inte lätt.

Iaf inte om man ska packa för 7 veckor! Eftersom att det är svensk sommar så kan man ju inte bara packa ner sommarkläder. Sen ska man ju fira midsommar, ev åka till Abu Dhabi 1-2 veckor, träna, på fester, bada och sen ska ju Ghia med och hon måste ju ha mat. Så jag måste ju ha kläder för att kunna gå ut med henne i alla väder. Folk kommer nog att stirra på mig där jag kommer med en stor resväska, en stor träningsbag, stor handväska och hund. =)

Tur att mamma ska hämta mig på stationen. =)


Tentaplugg.

Så sitter jag och tentapluggar, igen. Det är 7 gånger det här året så jag vet ju hur jag ska göra nu, men det är fortfarande tråkigt. Men vetenskapen om att det är den sista tentan jag skriver på 3 månader och att jag får gå på lov sen gör det faktiskt lite roligare. :)

Så imorgon skriver jag terminens sista tenta,
sen belönas jag med ett 11 veckor långt sommarlov!
=)

Mindre än 2 dagar kvar!

Nu börjar den här intensiva terminen lida mot sitt slut och det känns. Imorse sa min kropp ifrån och jag var helt matt och kände mig febrig. Men eftersom att det var sista skoldagen och vi har obligatorisk närvaro så gick jag ändå. Sen ger lektionerna väldigt mycket så det ville jag inte missa. Men nu är jag helt slut! Imorgon ska jag tentaplugga och på fredag skriver jag terminens sista tenta, sweet!

Snart har jag klarat ett helt år! Fy fan va jag är bra!

Så hemskt!

Satt och kollade runt på fb och kom in på en av mina fd grannars sida. Jag såg väldigt många krya på dig önskningar och liknande och tillslut blev jag orolig över vad som hade hänt. Det visade sig då att hon varit med i en allvarlig bilolycka med dödlig utgång för vissa av dem, men hon och en annan av mina gamla grannar var några av dem som klarat sig! De är bara 17 år och vi brukade leka i mycket i vår pulkabacka när vi var små.

När jag hade läst artikeln på LT.se och insett att det handlade om dem rörde de upp många känslor och jag fick en riktig flash-back till en händelse som drabbade min släkt för ca 12 år sedan. Många tankar går till deras familjer och släkt då jag vet hur det känns, samt att jag känner vissa av dem mycket väl!


Jag tänker på er och hoppas verkligen att allt kommer att gå bra!

Oron är nästan borta.

 

Nu har gårdagens oro lagt sig lite. Det visade sig att hon hade livmoder- och bukhinneinflammation vilket är allvarligt. Men nu är hon opererad och allt hade gått bra, hon måste bara stanna för observation. Livmoderinflammation verkar vara relativt vanligt hos rasen då vi har haft två andra tikar som har drabbats tidigare. Skönt att allting har löst sig, nu längtar jag tills jag får träffa henne på lördag!


Orolig.

Idag åkte mamma in akut till djursjukhuset med en av sina hundar eftersom hon hade 40,7 graders feber. Enligt veterinären kan de inre organen ta skada vid 41 grader! Hunden är en riktig fighter men med tanke på att jag inte hört från mamma på tre timmar börjar jag bli orolig. Jag håller alla tummar på att allt kommer att gå bra.

Turist i min egen stad.

Nu ska jag åka in till centrum och möta upp mina kära vänner för en heldag som turist i ett soligt Göteborg.

Göteborg here we come!

Finbesök hela helgen.

 

Snart kommer dessa underbara människor på besök. Jag och Maria träffades första året på gymnasiet och det sa bara "klick". Sen höll vi ihop hela gymnasietiden och sen har vi behållt den kontakten. Vi är väldigt lika som personer och vi pratar hela tiden. Hennes fästman är också en härlig person som jag har kännt sen de blev tillsammans för 7 år(!) sen, så jag ser verkligen fram emot helgen!

 

Vi ska leka turister här i Göteborg och göra i princip alla måsten som finns: åka paddan, gå på Universeum, shoppa på Avenyn och självklart ta en tur förbi Liseberg. Som pricken över i:et ska det vara runt 20 grader och sol hela helgen!

 

Göteborg here we come!!

 


Bilden är lånad från Marias facebook sida.

Underbara sommar.

Har nu legat och solat på balkongen i några timmar och det är såå skönt! Fördelen med att bo högst upp är att det inte är någon insyn och man kan sola hela kroppen, sweet. Passade på att köpa lite sommarkläder från Ellos när jag var inne och åt lunch. Med lite rabatter och snabb leverans gick det på 300 kr, vilka fynd!

Åh va jag älskar sommaren!

Bilder från Ellos.

Plugga i solen.

Idag har vi hemstudier och det kunde inte vara mer lägligt. Solen skiner för fullt och det är inte ett moln på himlen. Så nu ska jag lägga mig på balkongen och sola samtidigt som jag ska läsa litterauren, smart va! =)

Ut och njut av solen om du kan. Vi ses!

Livet är skört.

Idag fick jag höra att liv har slocknat i en av mina närmastes bekansksapskrets. Personen valde att ta sitt liv. Det är så otroligt sorgligt och tragiskt och jag lider med personens anhöriga. Jag kan aldrig föreställa mig den sorg de går i genom just nu och jag tänker på dem. Det fick mig att börja tänka väldigt mycket på livet och att inse hur otroligt skört det är. Man borde uppskatta det man har mycket mer, leva lite mer för stunden och inte hänga upp sig på de små sakerna som inte betyder så mycket.

Det är många tankar som har snurrrat runt i mitt huvud sen jag fick veta detta och jag inser hur lyckligt lottad jag är. Jag har även insett hur mycket jag saknar min familj och jag önskar att jag åtminstonde hade någon av dem hos mig. Inte ens Johan bor med mig just nu och jag känner mig så ensam på så sätt, skönt att jag har Ghia. Men jag är evigt tacksam över att de finns i mitt liv och jag älskar dem av hela mitt hjärta!


Glöm inte bort att berätta för de du håller kära hur mycket de betyder för dig!

Världens bästa mamma!



Nu är det som jag tidigare nämt inte långt kvar till sommarlovet och jag längtar såå! De första 4 veckorna kommer jag och Ghia att spendera hemma hos min underbara mor och hennes goa hundar. Under den tiden kommer jag även att jobba på hennes avdelning, samma skift, så det blir mycket tid att umgås. Min mor är världens goaste och man kan alltid lita på henne. Hon är inte som alla andra mammor och ibland kan man tro att hon är lika gammal som mig i sinnet, på ett mycket bra sätt. Hur många av era mammor skulle exempelvis slänga över benet på stuprännan när de står högst upp på en stege bara för att hon kan? =)

Jag älskar min mamma!

Dyrt med hund.


Idag ringde jag och bokade en tid för hälsokontroll, rabiesvaccination och att köpa ett EU-pass (som man måste ha om man ska resa inom europa) till Ghia. Det kommer att kosta minst 1 900 kr!! Vilket rån! Jag visste att det skulle bli dyrt men inte så dyrt, usch. Tur att jag inte är ensam.

Det kostar att ligga på topp, men det är hon verkligen värd!

RSS 2.0