En annorlunda kärlek.

Något bland det härligaste jag vet är att gå ut och gå - på kvällarna! Ända sedan jag var liten har jag älskat att vara ute när mörkret fallit. Att andas in den friska luften och vandra runt i en nästan sovande värld gör mig så otroligt lycklig och fridfull!



Snart ska jag ut och njuta av kylan och mörkret i ett sömnigt Göteborg.

Back to school.

Första skoldagen är avklarad och det var en intressant dag. Den började dock med att jag sov längre än planerat och fick stressa för att hinna till vagnen. Sen skulle vi vara på Sahlgrenska för första gången idag och gissa vilka som gick vilse. haha Men annars var det super roligt att träffa klasskamraterna igen trots att tre av dom inte följde med oss denna termin, tråkigt. Det enda läskiga var att det kändes som att det var igår vi gick på lov.

Vart tog sommaren vägen?

Last night of freedom.

Kom nyss på att det här är den sista dagen av sommarlovet och det känns lite konstigt. Jobbigt att börja plugga efter så lång ledighet men samtidigt är jag sjukt taggad efter gårdagens möte. Jag har en tuff men otroligt intressant kurs framför mig men jag tror på mig själv. Imorgon ska jag till Sahlgrenska för att lyssna på den första föreläsningen om medicinska ämnen. Ska bli spännande att se hur många som går kvar i klassen.

Tomorrow it's time to go back to reality.

Zumba - I'm in love!

Dansade Zumba för andra gången idag och det sa bara klick, jag är kär!! Jag minns inte när jag senast var så lycklig när jag tränade och i slutet av passet kom det till och med en glädjetår. Det är helt sjukt men jag är som besatt.

Har du inte provat Zumba så gör det NU!

Reunion.

Ikväll kom några av tjejerna över på en lite reunion innför skolstarten på måndag. Vi har knappt träffats i sommar så det blev mycket prat och skratt. Vi hann även med att spela Bibeln och Buzz. Kvällen slutade hos grannen som också hade fest. Där träffade vi en arbetsterapeut och nu är jag sjukt taggad. Tack för en underbar kväll tjejer nu är motivationen tillbaka!


De alltid så färgglada "grannarna". =)


Black and white.


Ghia trivdes i Johannas sällskap.

På måndag kör vi!

Mitt nya liv.

I flera års tid har jag haft problem med min mage som gett mig extrem magknip, svullen mage etc. Stundtals har det varit så illa att jag knappt kunnat äta någonting utan att må riktigt dåligt vilket har resulterat i viktras och mindre depressioner. Efter ex antal tester kom de fram till att jag har IBS (klicka på länken för mer information) vilket betyder att jag har känsliga tarmar. Känsligheten ökar oftast vid stress och man behöver ha fasta rutiner i vardagen. Det finns ingen specifik medicin som funkar men en god kost, motion och minskad stress kan hjälpa.

Trots att jag har ändrat kosten och börjat motionera regelbundet (sen vi skaffade Ghia) är det inte riktigt bra, men klart mycket bättre. Så i veckan satte vi oss ned och strukturerade upp mitt liv för att få mer tid till träning och framför allt undvika den stress som skolan ger mig. Jag känner mig riktigt nöjd och hoppas att det ska ge goda resultat.

Idag börjar det och jag har redan varit ute med Ghia i en timme och nu ska jag iväg till gymmet och träna styrka!


Det är aldrig för sent för förändringar, glöm inte det!

Mini-makeovers.

Vi köpte ju som sagt en hel del hyllor tidigare som vi suttit upp i kök och sovrum. Det är inte riktigt klart än för jag måste komma på hur jag vill ha det. Så här ser det iaf ut nu.

Köket

Sovrummet


Jag älskar de nya hyllorna, vad tycker ni?

Almanacka beställd.

Är väldigt inne på det här med att sätta egen prägel på mina tillbehör för tillfället. Nu har jag designat och beställt en almanacka på tryckdig.se och väntar med spänning på resultatet! Tänkte att jag skulle ge er en liten hint om hur den kommer att bli.



Framsidan på min kommande almanacka.

Kortet har kommit.

För några dagar sen beställde jag ett nytt Visa-kort med Ghia på och nu har det kommit. Kortet blev supersnyggt och jag är så himla nöjd! Kan som ni säkert förstår inte visa kortet här men jag lovar att det blev grymt!



Här är kortet som nu pryder mitt Visa-kort, vackert!


Ny kärlek.

Som jag tidigare skrev så har jag haft datorproblem ett tag. Nu är det löst men det kostade. Igår köpte jag nämligen en ny dator men jag är överlycklig. Det är riktig multimediadator och den så snabb, smidig och har en massa nya funktioner som jag älskar. Jag är kär! Min kära gamla dator har nu fått gått i pension efter 4 års trogen tjänst.



Vi ska ha mycket roligt tillsammans.


Bilder: Kelkoo

Sorgligt "farväl".

För några timmar sen åkte min kära honey upp till Stockholm och på söndag flyger han tillbaka till Abu Dhabi. Vi har haft två underbara veckor tillsammans och jag önskar verkligen att han kunde stanna kvar, men plikten kallar. Nästa gång han kommer hem ska vi ner och fira min kära far som fyller 50 år(!). Just nu suger det ärligt talat men jag ska försöka tänka på annat. Orkar inte gråta mer.

Distansförhållanden suger!

Marstrand nästa.

Så fort Johan är klar så packar vi bilen och styr mot Marstrand.


Vår lilla familj ska ut på äventyr!

Datorproblem.

Nu har jag snart haft min kära dator i 4 år och det märks. Den hänger sig rätt så ofta och nu har den börjat stänga av sig själv titt som tätt. Dessutom är den superseg! Den har inget virus och jag har rensat den ex antal gånger. Jag ser ingen annan utväg än att byta ut den mot en ny = superjobbigt! Det blir dyrt och sen har jag ju min sjuka besutsångest. Det enda positiva är att det är en massa reor, alltid nåt.

Någon som har tips på en bra bärbar dator?

Underbara sommarlov.

Vädret har varit riktigt dåligt idag så vi har haft en slappar-dag och gjort det vi kännt för. Jag har lekt en hel del med Gimp och är stolt över mig själv, bilder kommer. Sen hyrde vi tre filmer men har bara sett en film än så länge. På kvällspromenaden gick vi förbi Flunsåsparken (en av få folkparker med fri entré) där det visade sig att Sten o Stanley spelade. Men vi stannade bara en låt, det är inte riktigt Johans grej. ;) Nu vräker regnet ner igen så vi går och lägger oss istället.

God natt och sov gott!

Personligt bankkort.

Har nyss beställt tjänsten Kort på kort på Swedbank, dvs en personlig bild på mitt bankkort. Har du Swedbank och är intresserad av tjänsten kostar det 100 kr. Jag har tänkt göra det i flera år men nu är det gjort. Nu väntar jag bara på att min bild ska bli godkänd och förhoppningsvis har jag nog kortet inom en vecka, längtar.



Denna söta bild kommer förhoppningsvis pryda mitt Visa-kort.

Prisgaranti = toppen.

Hemmabiosystem som vi köpte igår säljer de nu ut för 1 990 kr. Eftersom att MediaMarkt har prisgaranti så vi åkte dit och fick tillbaka mellanskillnaden. Nu är vi 800 kr "rikare".

Prisgaranti är bra grejer.

Terese the skydiver.

Visade nyss Johan min dvd där jag hoppar fallskärm i Nya Zeeland och lyckan är total. Det är en så underbar känsla som inte går att beskriva med ord, det måste upplevas. Trots att det är 4,5 år sedan så minns jag det som om det vore igår. Vill och ska hoppa igen!!


Har du hoppat eller vill du hoppa fallskärm?

Det är jag på bilden.

Hemmabiosystem.

Nu har vi köpt vårt hemmabiosystem och Johan är som ett litet barn. Han har installerat allt och håller på och fixar och trixar. Jag är inge vidare på det där så jag låter honom hållas och lyssnar på min egen musik men jag kan inte undvika att höra att det är bra drag i dom. Har längtat efter en fungerande radio/cd-spelare i över ett år så nu kan jag poppa! Nu måste vi ju kolla på "The return of the king" ikväll bara för att testa.
LG HT805PH - 2 790 1 990 kr på Media Markt.
Bild: LG

Shopping på IKEA.

Idag har vi varit på IKEA. Det blev bland annat vägghyllor till köket som vi suttit upp och det blev kanonfint! Efter 1 års letande hittade vi äntligen en soffa som vi ska köpa imorgon. =) Vi var även ute efter en ny stereo men det ser ut som att det blir ett hemmabiosystem istället. haha Vi har en hel del att fixa även imorgon men sen kommer det att bli som en helt ny lägenhet, längtar!

Bilder kommer så fort vi är klara.

Pub quiz på Babar.

Igår var vi äntligen på Babars Pub quiz med våra kära vänner igen. Den här gången var även Malin och Eddie med. Det blev en jättelyckad kväll med mat och många skratt. Jag, Malin och Eddie fick dela Jumbo-platsen med ett annat lag vilket brukar resultera i chips men jag lyckades flörta till oss varsin drink istället så det gjorde inget. Vi var glada och stolta ändå. =)


Glada jumbo-vinnare med våra drinkar.












Tack för en underbar kväll!

Stolt.

Idag har jag och Johan varit och lyft vikter på gymmet i lite mer än 1 timme. Det kändes kanonbra men nu är jag helt slut! haha Ikväll ska vi möta upp några vänner på Babar för lite middag och bar-quiz, can't wait!

Se upp för snart kommer biffarna (me and honey) till Avenyn.

Zumba!

Gissa vem som dansade Zumba igår? =) Det var vi på Vallhalla i Göteborg och Odenplan i Stockholm som fick vara med om premiärdansen. De ska normalt vara 55 min men nu när de introducerar klassen så var det bara 30 min och jag var helt slut efter 15! Hur ska det gå sen? Korregrafin var rätt svår och ganska snabb men riktigt härlig = många goda skratt! Sen tog dom en hel del kort och jag står ju självklart närmast kameran. Scary. =S Jag ska helt klart gå på det fler gånger för jag kan tänka mig att det är helt underbart när man väl kan stegen.

Så leta upp ditt närmaste Sats och kolla om de också kör Zumba. Även icke-medlemmar får prova på.

I think I have a new crush.

Zumba ikväll?

Idag smyginviger de Zumba Fitness på Sats och jag står som reserv 7. Har längtat ända sedan jag såg reklam för det på Tv-Shop. Jag håller verkligen tummarna för att jag får vara med. Jag vill, jag vill, jag vill!



Håll tummarna för mig.

En riktig feel-good movie.

Om det dåliga vädret har lyckats förstöra ditt goda humör rekommenderar jag starkt att du går och hyr Disneyfilmen Upp! En underbart gullig film som handlar om en gammal man som ska uppfylla en livslång dröm och flyger iväg med sitt hus. Filmen bjuder på många goda skratt och efteråt sitter man bara och ler.


Efter 93 min är det dåliga humöret borta!

My honey is back!

I fredags fick jag äntligen hem min honey som blir kvar i hela 2 veckor, lyx! Det ser ut som att denna härliga sommar kommer att få ett underbart slut.

I'm so happy right now!

Nära ögat.

Efter en nervpirrande färd till tåget med endast 2 minuters marginal sitter vi på tåget mot Emmaboda. Sen har vi ett byte till innan vi anländer till vår slutstation Vimmerby. Där väntar Johan och hans släkt och imorgon blir det kräftskiva. Ska äntligen få spendera 2 veckor i Sverige med min kärlek. Längtar så!


Agility, gräsklippare och mycket sol.

I Karlskrona har vi haft strålande väder hela dagen så jag har varit ute i bikini, sweet! Jag bestämde mig för att klippa den stora gräsmattan. Så jag åkte omkring på åkgräsklipparen med hörlurar med inbyggd radio tills remmen av någon märkliganledning hoppade av och inte ville tillbaka. Då fick det bli en vanlig klippare = bra motion.

Passade även på att träna lite agility med några av hundarna. Superskoj och supervarmt! Nu har molnen kommit (men värmen är kvar) och snart kommer syrran över och grillar. Ikväll ska vi på Sailet!! (länk)

Händig.

Idag har jag hjälpt till med takbygget här ute och det har gått bra. Brukade hjälpa till med byggen redan när jag var liten knodd, det ni! Kändes skönt att kunna hjälpa till lite och att göra något praktiskt, me like! Kanske skulle ha blivit snickare? Ikväll ska vi ut på tur med Cadillacen längs kusten. Vart vet jag inte exakt utan det återstår att se. =)

Ha en trevlig kväll.

Nästa station: Karlskrona, Blekinge.

Den här sommaren har jag ständigt varit på vift så varför inte fortsätta? Efter att ha vilat upp oss i underbara Göteborg i 1 vecka åker vi söderut till Karlskrona för att träffa min syster, far, hans fru och alla hundarna. Ska bli roligt att träffa dem igen, längtar. Men det blir en kort visit, på fredag åker vi upp till Vimmerby för en kräftskiva med kärleken och hans släkt! Sen är han min i 2 veckor! =D


We're back on the road again.

My young crush.

I have a confession to make. I have a crush on.....Jacob Black(Taylor Lautner)!!! Ja det stämmer och jag kan inte hjälpa det. Det är nästan sjukt. Jag blir som en liten fjortis och får fjärilar i magen. Har alltid varit svag för indianer och vargar och att hans kropp är så sjukt het gör ju inte saken bättre precis. Hans rollfigur är ju så underbar och vore jag Bella skulle jag klart välja honom. Johan bara skrattar åt mig men han blir nog liite avundsjuk ändå. Att konkurrera med en 10 år yngre kille kan inte vara något vidare. ;)

Igår när jag såg Valentines day (som jag för övrigt tycker att ni borde se) visade det sig att han var med och oj, oj, oj. Då kom fjortisen fram igen och Ghia kollade på mig som om jag vore dum. Jag kan bara bara göra som Johan och skratta åt mig själv. 23 år och dreglar över en 18-åring, skärpning nu Terese...


Börjar jag närma mig en 25-års kris?

Bilden är lånad från The Twilight Fansite.

Middag hos J&J.

Idag har jag och Ghia varit på middag hos Josse och hennes sambo. Det var en jättemysig kväll med god mat, fia med knuff (som jag vann!), NHL, massa prat och självklart en liten promenad med Ghia i de lummiga närområdet. Ghia lyckades charma hennes sambo och de ska troligtvis vara hundvakt åt henne när Johan kommer hem. Trötta och nöjda ska vi spendera resten av kvällen i soffan.

Tack för en jättemysig kväll!

Beslutsångest, en sjukdom?

Såg en reklam från ElGiganten tidigare ikväll och blev kär, i en mobiltelefon. Problemet är att jag är så himla praktisk och tänker igenom allt. Börjar kolla alla grejer som jag vill att den ska ha, så börjar jag vela, blir aldrig nöjd. Jag vet att det är viktigt men ibland vill jag bara vara spontan och köpa nåt. Då får jag världens beslutsångest och sen blir det oftast inte av. Det blir som en tung börda som hindrar mig. Har varit sån länge men på senare år blir det bara värre.

Undrar om de kan komma på något som botar sjuk beslutsångest? Jag vet att det är vanligt med beslutsångest men för mig är det ett stort hinder i vardagen. Jag menar jag kan stå i minuter för att välja tandborste, bara för att jag inte ska ångra mig sen (vilket jag i de flesta fall gör ändå). När livet består av tusentals val varje dag är det svårt att leva ett normalt liv.

Är det bara jag som har en sån här sjuk beslutsångest?

IKEA.

Nu när vädret är piss tänkte jag passa på att åka till IKEA och kolla efter lite saker till lägenheten! Vi hade tänkt fixa lite i den nu när Johan kommer hem så jag ska kolla ut lite saker i förväg, väldigt jobbigt. ;)


IKEA here I come.

Torsdagsmys.

Var på SATS idag igen men den här gången träffade jag en personlig tränare som hjälpte mig att ta fram ett träningsprogram. Så nu har jag fått en del bra tips och ett jättebra schema för att trimma upp kroppen. =) Tanken är att träna 2-3 ggr i veckan och alltid lite styrka. Efter ett tufft styrkepass tycker jag att jag förtjänar lite mys. Passade på att hyra filmer som Johan ändå inte vill se. =)



Nu blir det mys i soffan med Ghia!

Gymdebut och förkylning.

Har gått och blivit hes (igen) och så har jag även lyckats få en riktigt irriterande rethosta, så typiskt. Kände mig rätt hängig idag så det blev bara core för oss idag men det var jobbigt nog och magen kommer nog att berätta det för mig imorgon. =) Dagens höjdpunkt var att träffa Josse igen efter nästan 2 månader! Underbara Josse. Om vädret tillåter det och dom kan ska jag och Ghia dit och grilla på söndag. Hoppas, hoppas!


I'm back on track again.

Tänkbara ord.

I helgen gifte min moster sig med sin stora kärlek! Det var en jättevacker vigsel och prästen sa många tänkbara ord, bland annat detta:

Fyll inte livet med dagar,
fyll dagarna med liv!

SATS here I come.


Nu när jag är tillbaka i Göteborg kan jag äntligen träna på SATS igen. I'm so happy! Fick ett samtal från dem i dag då dom undrade vart jag tagit vägen. haha. Men jag har ju faktiskt tränat en del i sommar så jag har inget dåligt samvete. Så kl 18:00 imorgon drar jag och Josse till gymmet för lite Core och DanceAerobic. Längtar redan!

SATS here I come!

We're back!

Efter en trevlig tågresa och en liten tur i taxin var vi hemma i ett soligt och underbart Göteborg!! Lyckan var total för båda mig och Ghia och vi har njutit sen dess. Resten av kvällen ska vi spenadera i soffan med popcorn och film!

Har konstaterat att hemma är bäst!

Göteborg here we come!


Efter en jättebra sommar med nära och kära här uppe i Nykvarn/Södertälje och Abu Dhabi åker jag äntligen hem till mitt kära Göteborg! Igår var det exakt 1 år sedan vi flyttade dit och blev sambos. Tiden går verkligen fort. Så efter mycket våld och ännu mera vilja lyckades jag packa ner allt jag släpat med mig och lyckats köpa på dessa 7 veckor. Imorgon beger jag mig till Södertälje syd med 35 kg(!) packning och Ghia. Det blir en spännande hemresa. Tar helt klart taxi från stationen!

Borta bra men hemma bäst!

RSS 2.0