Oh happy day!

Har precis varit i kontakt med Sahlgrenskas utlandskoordinator ang Cardiff och hon ska kontakta deras koordinator idag för att se om jag kan ha min sista praktik där. Hon sa att han brukar vara snabb på att svara och att det nog (men inte säkert såklart) borde gå att lösa! Jag vet att man inte ska hoppas för mycket men lite får man ju ändå hoppas och det gör jag. Vi pratade även om andra lösningar och går det inte med Cardiff så ska jag söka till Brunel University i London istället.

I eftermiddag kommer det två arbetsterapeutstudenter från Cardiff som ska göra sin praktik här så om allt går som jag vill så ska jag träffa dem. Det är såå spännande nu och jag hoppas verkligen att det blir av!Happy student.

Var nyss inne och kollade på internetbanken och insåg med en förtjusning att de har höjt CSN bidraget/lånet med 460 kr/månad! Jag jobbade dessutom några dagar i augusti så jag får in lite extra pengar där med i nästa vecka, I feel rich. haha


Chunky Monkey.

Jag äter väldigt sällan glass eftersom att jag mår väldigt dåligtav det men ibland blir begäret för stort och jag syndar. Har länge velat testa Ben & Jerry's Chunky Monkey, bananglad med bananformade chokladbitar och valnötter, men den har varit slut när jag letat. I måndags när jag kollade på Helens små underverk och hon åt den glassen bestämde jag mig: Nu är det dags!

Igår hittade jag den i vår närbutik(!), bäddade ner mig i soffan, slog igång en film och åt glass. Den var väl värd att vänta på för den var gudomlig! Älskar banan och choklad, behöver jag säga mer? Att den dessutom är Fairtrade gör det hela ännu bättre.

 

Har du inte testat den? GÖR DET!


En trevlig överraskning.

Hur många känner inte igen sig i att man sällan får post och när de väl kommer något innehåller de räkningar eller annat trisst? Idag var inte en sån dag utan mitt kuvert innehöll ett tackbrev för ett bra jobb i sommar och denna trevliga gåva. Jätteroligt att få uppskattning för det jobb jag gjorde i sommar även om jag fick det av ungdomarna varje arbetsdag.

 

Någon som har något förslag på bra filmer som går på bio nu?

 


Dagens i-landsproblem.

Har tidigare nämt att jag har väldigt svårt att fatta beslut och just nu är jag i en sån situation. Göteborgs opålitliga väder, eller ganska pålitligt är det nog ändå för det brukar regna väldigt ofta, har gjort att jag känner ett behov att att köpa nya gummistövlar då mina läckder in(!). Jag vet att det är ett i-landsproblem men för mig är det riktigt jobbigt. Jag förstår inte riktigt varför det alltid ska vara så svårt för mig med beslut och jag vet att jag borde ha lärt mig efter snart 25 år, men nej då. Fast jag måste säga att jag är på rätt väg. =)

 

Så nu är den stora frågan, ska jag köpa svarta eller röda? Svarta passar till allt men jag har när jag tänker efter länge velat ha ett par röda stövlar. De förra var ju svarta så jag kanske ska köra varannan?

 


What have I gotten myself into?

On-line anmälan är inskickad och nu återstår "bara" cv:t och det personliga brevet som motiverar varför just JAG ska få åka. Jag minns att jag i våras våndades och slet som ett djur för att få till ett bra cv inför sommarjobben men nu känns det som att det var: a piece of cake. Att skriva ett cv på engelska med alla konstiga termer som finns inom arbetsvärlden är tufft! Jag vet att det är väldigt nödvändigt och viktigt eftersom att jag vill bo i Cardiff i vår men det var såå länge sen jag skrev på engelska. Min stackars hjärna har inte riktigt kommit igång än och jag hoppas den gör det snart. :S För när cv:t är klart är det dags för brevet(!) Vad har jag gett mig in på?

Some information about Cardiff, please!

Tidigare skrev jag att jag inte skulle avslöja något om mina planer innan anmälan var inskickad men jag behöver lite tips så jag kan inte hålla mig. Jag planerar nämligen att göra min sista praktik i Cardiff, Wales! Nu undrar jag om du har varit där eller känner någon annan som har det och som kan ge mig lite information om staden eller Wales? Boende? Billiga flygresor dit? Priser på mat, boende? Bra stadsdelar eller förorter? Etc... ALL information uppskattas!

 


There's a lot going on right now.

Nu när jag äntligen bestämt mig för vad jag vill göra är det fullt upp och mycket att fixa. Ansökningar som ska göras, cv ska skrivas och ett personligt brev (självklart på engelska) som motiverar varför just jag ska få göra det. När det är klart är det dags att söka stipendium, leta bostad, spara pengar,  planera och boka biljetter. Nu undrar ni säkert vad som är på g men jag tänker håla er på sträckbänken ett litet tag till, vill skicka in ansökningarna först.

To be continued...

...on my way?

Första skolveckan är avklarad och imorgon är det dags för den andra. Den ser ut att bli mycket intensiv och med tanke på att jag drog på mig en jobbig förkylning efter första skoldagen känns det som ett tufft uppdrag. Jag ska göra mitt bästa men helst av allt vill jag vila upp mig. Tidigare pratade jag om att göra något drastiskt i mitt liv och jag tror jag vet vad för slags förändring det blir. Måste bara kolla upp några saker innan jag kan säga vad det är. Håll tummarna för mig!

RSS 2.0