Dag 2 - Upptäcktsfärd i Cardiff

Idag har jag varit på upptäcktsfärd och jag måste bara säga en sak: Cardiff är så himla vackert! Jag bor som sagt nära en massa parker och en å, eller flod, och när jag gick och skulle handla så gick jag längs med dessa och det var bara så himla VACKERT! Jag blev som i extas och blev bara så LYCKLIG! Jag kan inte fatta att jag är här i denna vackra stad och har så nära till naturen och staden på samma gång. Sen när jag skulle gå in till stan så slogs jag av ännu mer vacker natur och vackra byggnader. Jag känner redan nu att Cardiff känns som en stad som jag kommer att få svårt att lämna.

Har även träffat en massa trevliga människor, bland annat en man som varit i Sverige och föreläst en massa för flera år sen. Måste bara berätta om min lilla promenad hem från stan efter att jag shoppat lite. Jag har ju inte världens bästa lokalsinne så när jag skulle gå hem så mindes jag inte hur jag skulle gå, jag försökte hitta vart jag kom ifrån men det gick inge vidare. Då började det regna smått men som tur var hade jag varit smart och lagt ner ett paraply i väskan (hallelulja) + köpt ett nytt simkort till mobilen så jag kunde använda min navigator för att ta mig ut stadskärnan. Men det började såklart vräka ner och jag hade såklart bara tygskor på mig så mina fötter var helt dyngsura när jag kom hem liksom min shoppingpåse, som självklart var en pappåse.

Nä nu är jag riktigt trött så jag ska nog ta och lägga mig. Min utlandskoordinator ska hämta upp mig imorgon förmiddag och visa mig universitetet och mina praktikplatser. Sen ska vi ta en fika och prata lite allmänt. Det ska bli spännande och jag ser verkligen fram emot det.

Det var allt för idag. Over and out!


Cardiff baby!

Resan har gått bra. När jag kom fram till flygplatsen stod en av mina hyresvärdar och väntade på mig ihållandes en lapp där mitt namn stod. Sen skjutsade de hem mig och jag fick en liten guidening i Cardiff. Det lilla jag har sett av Cardiff än så länge känns toppen! Jag tror att jag kommer att trivas jättebra! Jag har 15-20 min gångavstånd från City och en stor park precis bakom vår trädgård. Inte nog med att mina hyresvärdar är trevliga utan de har en liten HUND! =D Hon är jättego och jag har redan fått en massa pussar. Jag tänkte att vi skulle utforska den där parken tillsammans den här helgen.

Så nu har jag hunnit installera mig i mitt rum och även hunnit med en runda till Tesco och handlat det nödvändigaste för kvällen och morgonen. Tesco är för övrigt en "matkejda" såsom Coop och har en massa bra-ha-saker. Farligt för en shoppaholic som mig. Imorgon tänkte jag utforska vår lilla närbutik, som är en Tesco Express, för då är det dags att inhandla resten. Jag tycker nämligen om att gå omrking i nya mataffärer och kolla vad de har för något. Det är spännande (enligt mig) men det är också lite förvirrande och det tar ett tag innan man hittar det man vill ha för det är ju inte som hemma precis. Jättebra när jag brukar ha smått beslutsångest hemma, haha.

På tal om beslutsånget. Just nu står jag i valet och kvalet mellan en avskedfest ute med en av tjejerna som bor här eller att ligga och kolla på tv i sängen. I vanliga fall hade jag inte tvekat på att följa med ut men jag är så sjukt trött efter dagens resa och alltför lite sömn. Vi får se hur det slutar för om jag ska ut måste jag börja göra mig i ordning.

Ta hand om er så hörs vi snart igen!

Känn ingen sorg för mig Göteborg!

Det var ett tag sen jag skrev här. Det beror helt enkelt på att jag haft fullt upp med att skriva min c-uppsats, förbereda mig inför min praktik och försöka vara social med mina nära och kära. Det här hänt jobbiga saker också så tiden och orken till att skriva har inte funnits där.

Men nu ska det förhoppningsvis bli ändring på det! Jag har kommit på att jag efter tidigare längre uppehåll börjat skriva när ett nytt kapitel i mitt liv ska börja och detta är förstås inget undantag. Om bara några timmar sätter jag mig på flyget som ska ta mig ut på nya äventyr med slutdestination Cardiff i Wales! Där ska jag under 6 veckor ha min allra sista praktik på en särskola och ett barncenter! Jag känner på mig att jag kommer att ha en underbar tid och längtar så!

När jag kommer hem är jag bara 5 dagar ifrån min examen och sen blir jag en legitimerad arbetsterapeut! Det är min tid nu!!

RSS 2.0